Skocz do zawartości
Gość Pacific

Coś Nie Tak Z Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się wyloguje to znika mój avatar, a właściwie avatary wszystkich użytkowników. To normalne na tym forum?

Tak. Wychodzimy z założenia, że jeśli ktoś nie jest zalogowany to nie jest członkiem społeczności a szuka jedynie treści na forum, więc ładowanie zbędnych kilobajtów nie ma sensu.

Dzisiaj o ~3:00 brak dostępu do forum. Pewnie serwis.

Pisałem o tym już kilka razy. Od 3:30 trwa kilkunastominutowa przerwa. Ze statystyk wynika, że to najlepsza godzina na przeprowadzanie tej operacji - ruch pomiędzy 3 a 5 rano jest na poziomie kilku osób w ciągu godziny, więc wszystkie zaplanowane operacje są przeprowadzane o tej porze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na samym dole w prawie każdym temacie wyświetla się:

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.

You can try to refresh the page by clicking here

"Clicking-here-refresh" też nie działa :P

Prace zakończone. Dla niektórych użytkowników mogą wystąpić problemy polegające na nieprawidłowym oznaczeniu jako nieprzeczytane tematów/postów przeczytanych pomiędzy godziną 4 rano a 10 rano w dniu dzisiejszym. Za wszelkie niedogodności z tym związane serdecznie przepraszamy.

Znowu się zepsuło czy to tylko u mnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Ciekawostką jest że gdy nie działa oznaczanie przeczytanych postów to zawsze się też czcionka w postach zmienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na samym dole w prawie każdym temacie wyświetla się:

"Clicking-here-refresh" też nie działa :P

Znowu się zepsuło czy to tylko u mnie?

Znowu się zepsuło, w tym samym miejscu czyli oznaczaniu przeczytanych tematów, ale tym razem w nieco inny sposób. Generalnie zauważam narastającą ilość drobnych, ale uciążliwych problemów z mySQLem...

Ok prace zakończone. Możliwy efekt uboczny to zaniżone z ostatnich kilku godzin ilości odwiedzin w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Znowu nie działa oznaczanie przeczytanych postów, i znowu towarzyszy temu zmiana czcionki. Z czego to wynika że zawsze to występuje razem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Znowu nie działa oznaczanie przeczytanych postów, i znowu towarzyszy temu zmiana czcionki. Z czego to wynika że zawsze to występuje razem?

Fakt , dzis zauwazylem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Pisałem o tym już kilka razy. Od 3:30 trwa kilkunastominutowa przerwa. Ze statystyk wynika, że to najlepsza godzina na przeprowadzanie tej operacji - ruch pomiędzy 3 a 5 rano jest na poziomie kilku osób w ciągu godziny, więc wszystkie zaplanowane operacje są przeprowadzane o tej porze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście są ze sobą powiązane, IPB robi sobie die() w niewłaściwym momencie i coś się tam miesza w kodzie wynikowym. Bardziej martwi nas niestabilne zachowanie mySQLa i kolejny przypadek problemów z tabelą opisującą przeczytane posty. Wprowadziliśmy pewne zmiany w konfiguracji, ale jak widać nie pomogły, niestety nie mamy też nic pożytecznego w logach. Poeksperymentujemy w nocy z kolejnym patchem i próbą dodania tego problemu do systemu monitoringu.

Czy codziennie rano ok godziny 5-6 jest jakas konserwacja serwera czy cos? Bo strona forum nie działa w tych godzinach.

o 5 rano rzeczywiście jest spora szansa. o 6 powinno już działać. Jeśli nie działało to będę wdzięczny za datę i dokładną godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszamy za dzisiejsze problemy z dostępem do forum w godzinach 7-14. W nocy instalowaliśmy aktualizacje niektórych komponentów które niestety pod obciążeniem spowodowały problemy. Problem został wyizolowany i została zaaplikowana poprawka, która mam nadzieje uniemożliwi powstawanie podobnej sytuacji w przyszłości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tyle ułomny nie jestem, żeby tego nie zauważyć w opcjach... Na szczęście, już działa i "dzięki za pomoc (łaskę)".

Musiałem wybrać inną strefę czasową i potem powrócić do poprzedniej.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko ranga, można sobie wpisać co się chce, więc nie rób sobie nadziei... ;D

To nie ranga tylko grupa, a tego już nie wpiszesz dowolnie (chyba?) - stąd moje zdziwienie i niejako przygnębienie.

Ale widzę, że ostatnie logowanie było dzisiaj, więc wszystko jest ok. Uff.

/Aż tak źle nie było. Ale dzięki :*

Edytowane przez Rikki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie sie podzialy statystki odnosnie ilosci osob aktualnie przegladajacych forum? Liczby sa zbyt niskie zeby je pokazywac czy w czym tkwi problem?

Edytowane przez krawetko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...