stivo Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Przy problemach z certyfikatem to pierwsza rzecz, którą się sprawdza.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 No ok, czaję. Ale nawet ręczne ustawienie daty i godziny nic nie dało. Wy tak nie macie? Dodam, że tak jest zarówno na Operze Mobile, jak i wbudowanej przeglądarce. Mogę sie swobodnie logować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) Dziwne, myślałem, że najpierw się czyta tekst komunikatu, a potem sprawdza co trzeba. A w komunikacie wszystko pisze - certyfikat został wystawiony dla innej domeny, niż ta użyta (*.netdna-cdn zamiast *.netdna-ssl)... Jaka data? :blink: Wracając do pytania - tak, wszyscy tak mają (hint: https://forum.purepc.pl/login.html - tylko dla niezalogowanych zadziała) tylko przy logowaniu na kompie otwiera się ajaxowe okienko zamiast pełnej strony (jak w komórkach), przez co błędu z obrazkami nie widać. @marco: ten hosting obrazków ma w ogóle włączone https? Edytowane 19 Lutego 2012 przez m4r 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 SSL jest a przynajmniej powinien być. Na max przyszły weekend planuję zakończyć zmiany i powinno być...lepiej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Dziwne, myślałem, że najpierw się czyta tekst komunikatu, a potem sprawdza co trzeba. A w komunikacie wszystko pisze - certyfikat został wystawiony dla innej domeny, niż ta użyta (*.netdna-cdn zamiast *.netdna-ssl)... Jaka data? :blink: Myślałem, że najpierw się próbuje użyć poprawnej polszczyzny, a potem się wypowiada... Nie pisze wszystko w komunikacie (a raczej "jest napisane"), a przynajmniej nie potrafię z niego nic wywnioskować, więc jeśli pijesz do mnie dalej, to się odczep. Pytam bo nie wiem, a od tego jest forum. Jakiś problem?? Skoro to jest coś normalnego, że na Androidzie wyrzuca takie okienko, to sorry, będę pamiętał na przyszłość..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Nie, ten post nie był adresowany do Ciebie, a przynajmniej nie bezpośrednio. Co mogłeś z niego wyczytać (i wysnuć wnioski), to jedynie prawdziwa przyczyna tego błędu (jaka, k..a, data?!). Straciłem czas na wylogowanie, zajrzenie w źródło, kilka prób (stąd wiedziałem, że obrazki po https wcale się nie wyświetlają) i parę innych dupereli. Zamiast "dziękuję" dostałem obuchem w łeb, w postaci "odczep się". Dobrze, nie jestem mściwy, ale pamiętam bardzo długo. Miłego dnia zatem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 (edytowane) Słuchaj, nie każdy ma taką samą wiedzę. Ja na przykład nie znam się na takich sprawach, gdyby nadal tego nie było widać, a Twoje pierwsze słowa skierowane do mnie były z deka złośliwe (a przynajmniej tak to odebrałem, jak i również to, że były skierowane do mnie), dlatego taka była moja reakcja. Czytałem tekst komunikatu, chyba, że masz mnie za debila, który nie wie o co pyta, albo pyta bez powodu by pytać, a że nic z niego nie wywnioskowałem, bo powtarzam, że się nie znam to postanowiłem się poradzić. Jeśli to o dacie to było do mnie, to wyżej już mi zaproponowano weryfikację daty w telefonie i nic nie dało. Więc mój wątek uważam za wyczerpany, i fakt, zapomniałem Ci podziękować, za odpowiedź, że wszyscy tak mają. PS. I by nie było niepotrzebnego spięcia, gdybyś łaskawie cytował, lub pisał nick osoby, której odpowiadasz, bo nadal nie wiem które zdanie do kogo pisałeś, skoro twierdzisz, że nie wszystko do mnie... Edytowane 20 Lutego 2012 przez DejwiT11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Czy można by zrobić tak jak za dawnych lat, gdzie na głównej stronie forum, na dole była lista aktywnych forumowiczów? Ułatwiło by to wiele spraw, związanych np. z konwersacją. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Zostało to wyłączone z racji generowanego obciążenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Od tamtego czasu serwery są bardziej wydajne. Chyba teraz nie byłoby problemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Od tamtego czasu serwery są bardziej wydajne. Chyba teraz nie byłoby problemu? Masz racje, funkcja została przywrócona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 :( 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Co Cię tak zmartwiło? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Najwyraźniej muszę ograniczyć ilość blokad bo dobijam znaczący procent aktywnych użytkowników [[[; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Mechanizm zmiany avatarów wciąż jest skopany. Mógłby ktoś to naprawić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Jest możliwość aby po zmianie wyświetlanego nicku na forum również w komentarzach pojawiał się zmieniony nick? Bo dalej pod komentarzami newsów i artykułów wyświetla się stary nick Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Mechanizm zmiany avatarów wciąż jest skopany. Mógłby ktoś to naprawić? Mam nadzieje, że wraz z zmianami z najbliższego weekendu problem zostanie definitywnie rozwiązany. Jest możliwość aby po zmianie wyświetlanego nicku na forum również w komentarzach pojawiał się zmieniony nick? Bo dalej pod komentarzami newsów i artykułów wyświetla się stary nick To pytanie powinieneś zadać w dziale "O serwisie". Nie mam na to wpływu i mogę tylko przypuszczać, że nazwa wyświetlana nie jest brana pod uwagę przez mechanizm portalu, a jedynie login. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Witam, nie działają spoilery w FF, cache, ciasteczka poleciały, nawet reinstalacje FF zrobiłem i aktualizację do najnowszej wersji, z adblokiem czy bez nie ma znaczenia, tak samo zupełnie bez wtyczek. Sprawdzone na kilku skórkach. W IE i Chrome działa normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 (edytowane) test na ff 10.0.2 test na ff 10.0.2 działa bez problemu. Narzędzia > Opcje > Treść > Włącz obsługę JavaSciypt [zaptaszkować], włączyć opcje w zaawansowanych ustawieniach JS. Uruchomić ponownie FF. Edytowane 10 Marca 2012 przez Klaus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 To mam włączone, ale jednak to coś u mnie pomimo reinstalacji FF na czysto nie działa, ale już w postawionym na chwilę "czystym" systemie ten sam FF nawet z zaimportowanym profilem działa. Dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Btw. czas na forum nie został zmieniony na letni Mea culpa ... wszystko ok, w ustawieniach nie zmieniłem opcji automatycznego ustawienia czasu ;> Edytowane 25 Marca 2012 przez Miazga82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 504 od jakiś kilku minut... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) Cały czas jest problem z aktualizacją awatara jak i zdjęcia w profilu użytkowania. Czyściłem ciastka i.t.d., rezultat to stary awatar powiększony do rozmiaru nowego (150x150), skórka Light, win7 64, Firefox 11.0. Edit Fajna sytuacja, zdjęcie osobiste inne, miniatura na froncie forum inna, a załadowane jeszcze inne. Edit 2 Po wylogowaniu się ze strony PurePC, a zalogowaniu na forum: awatar się zmienił, zdjęcie osobiste nie, ale miniatura na forum (prawy górny róg) tak. Edytowane 14 Kwietnia 2012 przez KaszaWspraju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Avatarki i zdjęcia osobiste już ok, ale forum ostatnio muli troszkę i w ciągu dwóch ostatnich dni zaliczyło dwa razy "504"(dziś 25.04. ok 22 czy 23). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 No dzisiaj wieczór to masakra była. Nie tylko z forum ale i portalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Z rana (ok. 8:00) forum zdechło na amen, razem z adserwerem. Btw, czy tylko ja mam tak, że lagują mi obrazki z ikonami tematów / emotikonami / av? Strona ładuje się moment, ale na obrazki trzeba czasem czekać nawet 10 sekund. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Też tak mam. Ikonki ładują się bardzo długo lub wcale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Generalnie jakiś czas temu taki był szum z okazji zmiany serwerów/serwerowni, a praktycznie codziennie forum łapie taką zadyszkę, że się odechciewa tu zaglądać. :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 wczoraj około 22 też lipa była, w ogóle się nie otwierało, no i codziennie około północy też nie robi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkad Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 około północy Wtedy zapewne robi się jakiś backup na serwerze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...