Skocz do zawartości
Gość Pacific

Coś Nie Tak Z Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz forum śmiga dobrze.

...

Potwierdzam, od dwóch dni jest olbrzymia poprawa.

@mechl!k 10Mb chyba wystarcza na samo forum :) ,

Nie zwalajmy na ISP bo inne strony (inne z PL + z różnych stron świata) działają cały czas płynnie tylko z forum ppc osobiście miałem problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest poprawa. Skoro ja to piszę (a ciągle tu marudzę ;) ) to musi tak być. Co do łaczą to prędkość ściągania nie ma tu tak ogromnego znaczenia. Dobrze mieć nieco wyższy upload tak z 1mbit, ale przede wszystkim Provider, u którego wykupujemy usługę dostępu do internetu,ma znaczenie. U niektórych pingi są bardzo wysokie i wtedy większość bardziej rozbudowanych stron wolniej się ładuje. Wolniej się łączy z serwerem, więc ma to wpływ na ładowanie strony. Prędkość łącza wtedy schodzi na drugi plan, bo nie zacznie pobierać jakiejś grafiki/zdjęcia/buttona/posta, póki nie połączy się. Takie opóźnienia większe czy mniejsze mają wpływ na czas ładowania strony. Dlatego czasem trzeba czekać, aż strona się załaduje do końca, bo czegoś tam nie może jeszcze pobrać. Także Provider ma też znaczenie. Chociaż jestem na tym forum już ponad 5 lat i posiadałem różne łącza. Bywało z tym różnie. Teraz mam w UPC 30mbit/2mbit. W pracy jakaś radiówka na której o dziwo lepiej ładują się strony niż u mnie w domu. W każdym razie jest odczuwalna poprawa. Szybką edycję zatwierdza znacznie szybciej. Wcześniej mnie to bardzo irytowało, bo korzystam tylko z szybkiej edycji, a nie pełnej.

P.S no i tradycyjnie pytam się kiedy IPB 3.0 ?

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałbym poruszyć kwestię pierwszego posta. Bardzo ciekawa i często przydatna sprawa, ale jest jakiś sposób wyłączenia tego?

spróbujcie na przykład odczytać coś w tym temacie. Pierwszy post ma tam długość całej strony tematu. I takich topiców jest więcej...

strasznie to niewygodne :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jakiej używasz przeglądarki ale np w Operze jest taki przycisk "dopasuj szerokość strony". Tez miałem czasem z tym problem ale od wersji 10 działa teraz bardzo dobrze. Więc to raczej wina przeglądarek nie forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałbym poruszyć kwestię pierwszego posta. Bardzo ciekawa i często przydatna sprawa, ale jest jakiś sposób wyłączenia tego?

spróbujcie na przykład odczytać coś w tym temacie. Pierwszy post ma tam długość całej strony tematu. I takich topiców jest więcej...

strasznie to niewygodne :-)

Nie rozumiem problemu... dlugi jest, ale forum sie nie rozjezdza ani nic takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, popatrzylem sobie na temat.. Ale nie widze.

Po pierwsze.

O OperzeInformacje o wersjiWersja 10.10Kompilacja 4742Platforma LinuxSystem x86_64, 2.6.30-2-amd64

I teraz wyjasni mi ktos .. Czy opcja widoku STANDARDOWEGO jest w dluzysz tematach zablokowana? Albo w ogole zablokowana? Poniewaz w ogole nie idzie odczytac porzadnie tematu jezeli jest on dluzszy, a sposob wyswietlania to drzewo i nie moge dopatrzyc sie opcji zeby to zmienic, a chce jak najbardziej miec widok standardowy. A ladowanie kazdej kolejnej odpowiedzi zeby cokolwiek wyczytac jest pomyslem chorym. A moze macie jakis cel w wyswietlaniu takim? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na górze opcje tematu - widok: standardowy. Było milion razy. Nic nie jest poblokowane.

Ja zdaje sobie dokonale sprawe z faktu ze jest tam. Pierwsze co zrobilem to uzycie tego. Nie bez powodu napisalem o tym. Problem polega na tym ze na waszym forum nie jestem w stanie przejsc na ten widok mimo ze usilnie probuje przelaczyc na niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błąd chyba jeszcze nie zgłaszany - mianowicie w liście, gdzie możemy skoczyć do danego działu nie działają trzy odnośniki - skok do głównej, szukajki i pomocy. Wyskakuje informacja, że dana strona nie istnieje.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

REKLAMA:

Koszulki, smycze i kubki PurePC 2009 już dostępne!

http://sklep.purepc.pl

Z Kodem: FORUMEML tylko do 31 marca 2009 zniżka 15% na wszystkie produkty.

Pozdrawiamy,

Administracja PurePC.pl - Forum Dyskusyjne.

http://forum.purepc.pl/index.php

Trochę nieaktualne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...