Skocz do zawartości
Gość Pacific

Coś Nie Tak Z Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu testuję Light i jest dość dobrze. Nawet proponowałem ją na defaultową skórę bo jest elegancka, nowoczesna i czerwony kojarzy się z PurePC.

Wydaje mi się, że tworzenie skór do IPB3 jest trudniejsze niż w przypadku wersji poprzednich bo nie pojawia się ich zbyt wiele a tych wartościowych to już na palcach jednej ręki można policzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu widzę w "Wyświetl nową zawartość" tematy przeniesione do śmietnika (czyli de facto nieistniejące)? Is it a bug, or is it a feature? :)

Przeniesione do śmietnika wyświetlają się jeszcze jakiś czas, pewnie do aktualizacji bazy, nie jest to bug. Ja za to mam inne widzimisię na pure red ;d widzi mi się zdublowane tematy ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja czasem w nowej zawartości wchodze np. na trzecią stronę, otwieram temat w zakładce w tle, przechodzę przez drugą stronę NZ, a na pierwszej pojawia się temat, który otworzyłem z trzeciej strony.. :unsure:

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skorka Light, Opera 10.60, teraz, IP jak w poscie:

Klikam na Uzytkownicy, potem na M, scrolluje na dol, klikam w strone nr 3 i laduje na stronie glownej.

Pod Firefox'em 3.5.10 ten sam problem. Tyle, że dla większości liter (sprawdziłem kilka, z 5 chyba, i to samo). Podobnie zresztą na skórce Deflection.

Poza tym, na domyślnej skórce jako niezalogowany w panelu po lewej zamiast "Witaj, Gość" jest napisane "Witaj Guest" - wypadało by spolszczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[#1021522] Twój klucz bezpieczeństwa, służący do zabezpieczenia ustawień twojego konta nie pasuje do wpisanego w formularzu. Proszę wróć i spróbuj ponownie.

Przy zabawach "Aktualnie wyświetlanie wszystkich postów. Zmień wartość progową" na dole listy postów. Clean cut, opera, windows 7, na biurku wafelki i jakiś sok.

Edytowane przez m4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostrzegłem coś jeszcze - po oznaczeniu wszystkich wątków jako przeczytanych wszystko działa w porządku. Gdy dochodzi nowy temat, ikona działu pokazuje, że jest zawartość nieprzeczytana. Wszystko działa normalnie, z wyjątkiem tego, że po przeczytaniu tematu ikona działu dalej pokazuje, że zawartość jest nieprzeczytane (mimo, że wszystkie wątki w dziale są oznaczone jako przeczytane). Firefox 3.5.10, skin Deflection i Light.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie ma możliwości kasowania, z tego co mi wiadomo.

EDIT:

Mały błąd jeszcze znalazłem - kliknięcie na "Najaktywniejsi użytkownicy w ogóle" przenosi mnie do mojego profilu. Skórka Light.

Edytowane przez Marians

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasowanie postów przez użytkowników zostało wyłączone po aktualizacji. Tak jest na większości forów więc nie jest to żadna nowość. Jeżeli uznasz post za niepotrzebny bądź zdublowany wyedytuj go na jakieś 'do usunięcia' i zaraportuj go. Wielu tak robi i działa to rozwiązanie poprawnie.

Podobnie z tematami - jeżeli założyłeś jakiś temat, który nie wywołał żadnej reakcji wśród forumowiczów i jest pusty możesz go zgłosić do usunięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko lepiej jakby ta opcja powróciła. Czasem zdarza się sytuacja, że ktoś poruszył jakieś zagadnienie lub podzielił się jakimś linkiem, które było podane kilka stron wcześniej i w tym momencie taki post jest niepotrzebny. Mozna go edytowac i na siłe napisać coś, ale po co? Najwygodniej po prostu usunąć swojego posta. Raportowanie własnych postów to dodatkowa praca dla modów.

Mnie osobiście to obojętne, bo staram się (w miarę możliwości) upewnić czy dany link, albo pytanie/zagadnienie nie było podane w danym temacie. Zakładanie nowych tematów u mnie to też rzadkość. Ale zgodzę się z tym, że tak jest na większości forów.

p.s forów czy for się pisze ? ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raportowanie własnych postów to dodatkowa praca dla modów.

Uwierz, że to żaden problem. Nie ma takiego natłoku raportów by nie znaleźć 40 sekund na usunięcie posta.

p.s forów czy for się pisze ? ;)

SJP & SJP2. Podobnie jest z muzeum, gimnazjum itp. Poza tym forma 'for' jest nawet wzrokowo niepasująca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana wyświetlanego miesiąca w kalendarzu owocuje wywaleniem na główną.

Gdy z poziomu czyjejś strony profilowej wejdziemy w Nową zawartość, nic nie uświadczymy.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rano miałem 504'ki i czasy rzędu 15 sekund.

Teraz 7,5025 sekundy.

Powinno już wrócić do normy, jak by ktoś jeszcze zanotował taki lag to bardzo proszę z podaniem w miarę dokładnej godziny (i minuty) występowania, żeby dało się rzucić okiem w różnych logach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...