djsilence Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Podczsa odzyskiwania systemu kopiowałem pod dosem pliki z C na inny dysk. Skopiował się katalog, ale to co jest na drugim dysku to pojedynczy plik z nazwą tamtego folderu. Ten "plik" właściwie nie ma rozszerzenia i ma ikonę nieznanego pliku. Waży 19,5mb, tyle ile powinien zajmować. Czy da się jakoś sprawić, aby był on widziany jako folder ? Probowałem dopisywac mu rozszerzenie .folder ;) ale to nie działa, a jedynie uruchamia w jakiś sposób pobieranie !? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 może spróbuj spod CMD uruchomić go np. jak jesteś na C:\folder a ten 'plik' sie nazywa "1" to napisz wówczas c:\folder cd 1 może tak do niego wejdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 D:\sort>folder cd down Nazwa 'folder' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy. D:\sort>cd down Nazwa katalogu jest nieprawidłowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Jakieś inne sugestie ? Jest szansa na odzyskanie tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Jakiego polecenia użyłes do kopiowania po DOSem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 moze zmien rozszerzenie np na .rar i sproboj podejrzec winrarem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Niestety tylko c:\copy download d:\ Jeszcze wtedy nie pamiętałem o istnieniu xcopy :( Kopiowałem za pomocą "NTFS for DOS" Niestety rar twierdzi, że archiwum uszkodzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) Polecenie copy w założeniu kopiowało zawartość pliku do innegop pliku. Jeśli docelowy katalog nie istniał, polecenie mogło skopiować zawartość wszystkich plików do jednego dużego (http://www.info.ar.szczecin.pl/infoz/dos/dos.html) Poza tym składnia "c:\copy download d:\" nie jest poprawna :) Zakładając, że źródłowym folderem jest c:\download, a docelowym d:\ powinno być coś w guście: copy c:\download\*.* d:\ Edytowane 18 Stycznia 2007 przez seb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Rozumiem, a czy Twoim zdaniem jest jakaś możliwość odczytania zawartosci tego pliku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Rozumiem, a czy Twoim zdaniem jest jakaś możliwość odczytania zawartosci tego pliku ?Nie mam zielonego pojęcia :) Za to mam nadzieję, że nie były to ważne pliki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 moze przekopioj pod dosem znowu z tym ze zapisz to tak: copy c:\folder d:\folder\*.* ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Swego czasu znalazłem program/sposób na to, aby można było zmieniać atrybut folderu w taki sposób, aby był widziany jako plik. Nie pamiętam jednak jak to się robiło i ewentualnie czym. W każdym razie bez problemu zmieniało się w obie strony. Nie wiem, czy przypadkiem z poziomu programowania API nie da się czegoś takiego zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...