cih Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Witam, Mam karte MSI 7950 GT chłodzoną pasywnie/ Temp. na karcie była dość wysoka więc zamontowałem zboku karty wentyl 120x120 który dmucha na całą karte i pamięci teraz temp. około 45 stopni, ale nie w tym problem. Posiadając lepsze chłodzenie postanowiłem iż trochę podkręce to cudo które fabrycznie jest taktowane 550/1400 puściłem karte na 605/1540 wszystko miodzio, więc wziąłem sie za wszysze częstotliwości i tu pojawia się problem w postaci chwilowych stpów w 3dmarkach czy ktoś wie co czeba zmienić by rozwiązac ten problem ??? Karta rozpoczyna 3dmark05 na ustawieniach 650/1650 i go kończy ale podrodze ma z 3 przestoje i wynik do bani, przy tych ustawieniach nie pojawiają się żadne artefakty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Brakuje napięcia na gpu. Też tak mam na 73gt gdy dam na rdzeń 830Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 No cóż zdarza się gdy GPU nie wyrabia. Jak kolega napisał to może być niedovoltowanie układu, może jakiś Vmodzik by pomógł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 No cóż zdarza się gdy GPU nie wyrabia. Jak kolega napisał to może być niedovoltowanie układu, może jakiś Vmodzik by pomógł... Zaraz zrobię mały teścik GPU puszcze na 605, a poniosę ram wyże zobaczymy jak będzie. Jak GPU jest na 605 a ramy na 1650 wszystko śmiga pęknie, ma ktoś może Vmoda GPU mojej karty MSI NX7950GT-VT2D512EZ-HD, problem tkwi w napięciu jakie idzie na GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...