°°° Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Witam czy opłaca się kupić tego chiefa ?? 259zł za 620W trochę to dziwne :? może gość się pomylił w cenie, ale jak co to biorę :) B-) B-) B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 a jestes pewien ze Ci taki monster potrzebny? Twoj konfig nawet 1/3 mocy tego zasilacza nie wykorzysta - serio a w tej cenie z pewnoscia znajdziesz cos i cichszego i lepszego np huntkey hk 350 lub 400 (i jeszcze z 5 innych zasilek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 britfanka@ bierz i uciekaj :) kater@ twojej wypowiedzi nie będę komentował bo aż szkoda słów ps rozumiem, że jest to ten Chieftec CFT-620A-12S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) a jestes pewien ze Ci taki monster potrzebny? Twoj konfig nawet 1/3 mocy tego zasilacza nie wykorzysta - serio a w tej cenie z pewnoscia znajdziesz cos i cichszego i lepszego np huntkey hk 350 lub 400 (i jeszcze z 5 innych zasilek) Rozumiem, że to Chieftec CFT-620-A12S i że to sprzęt używany. Może serwisowany albo coś z nim nie bardzo? No bo jeśli 100% sprawny i w miarę nowy to się opłaca i to bardzo. Na pewno będzie mocniejszy niż HK, ale jak napisał przedmówca, moc ta nie zostanie spożytkowana przez twoją obecną konfigurację. Co do głośności - nigdy nie miałem do czyninienia z tym szefem, ale myślę, że jest głośniejszy niż HK. Gdymbym miał takąokazję to bym brał, za tą cenę nic lepszego ne znajdziesz. Edytowane 18 Stycznia 2007 przez przemo3642 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 @ cavarr a moze pokus sie o jakis komentarz? ale - jesli moglbym prosic - to w miare chociaz merytoryczny. np - czemu kolo potrzebuje takiej mocy. albo - czemu chieftec bedzie lepszy niz hk400. albo - czemu cos co jest sprzedawane w dziwnie atrakcyjnej cenie nie wzbudza chociazby zastanowienia. a jesli Twoj komentarz ma byc w stylu "n00b" to moze faktycznie lepiej sie nie odzywac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) a co tu komentować ?? porównywanie HK400W(249zł) do Chiefteca 620W jest śmieszne i wg mnie na miejscu ;) Chieftec jest pod każdym względem lepszy od tego HK, no może jest trochę głośniejszy, ale mogę cię zapewnić, że do "wyjców" nie należy. komputer britfanka do mocożerców nie należy, ale zauważ, że różnica w cenie pomiędzy zasilaczami to tylko 10zł. jeśli zasilacz jest sprawny to nic tylko brać ps coś jeszcze masz do powiedzenie ?? Edytowane 18 Stycznia 2007 przez cavarr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Za tę cenę tylko brać. Lepsze podzespoły nie mówiąc już o wydajności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor sie nie wypowiedzial ale moze ten zasilacz to chce zakupic by go potem sprzedac z drobnym zyskiem:)? Nie wazne czy taki mu potrzebny czy nie! Wazne ze za ta kase to okazajia i tyle;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 a co tu komentować ?? porównywanie HK400W(249zł) do Chiefteca 620W jest śmieszne i wg mnie na miejscu ;) Chieftec jest pod każdym względem lepszy od tego HK, no może jest trochę głośniejszy, ale mogę cię zapewnić, że do "wyjców" nie należy. komputer britfanka do mocożerców nie należy, ale zauważ, że różnica w cenie pomiędzy zasilaczami to tylko 10zł. jeśli zasilacz jest sprawny to nic tylko brać ps coś jeszcze masz do powiedzenie ?? kolega jaki wojowniczy sie zrobil, no, no, strach sie bac. kto glosnie gada ten ma racje. jak na razie nie podales zadnych konkretow - o ktore az sie prosi, poza porownaniem glosnosci. moze jakis tescik? no chyba ze wystarcza Ci dane z tabliczek znamionowych. a moze wytlumacz do czego przyda mu sie tez 620w, ktorych w zyciu nie wykorzysta (chyba ze kupi core quadro i 2 x 8800gtx i wielkiego raida - czyli sytuacja hipotetyczna). ten szef bedzie chodzil z tak slaba sprawnoscia ze glowa boli. zreszta, nawet hk400 to i tak za duzo jak na ten konfig. z tym zapewnieniem o ciszy to daj spokoj, slyszalem kilka chieftecow i rowniez slyszalem tego huntkeya. niebo a ziemia. wentyl w szefach, szczegolnie mocniejszych, rozpedza sie jak glupi bez wzgledu na obciazenie. oczywiscie definicja ciszy to inna sprawa. szef mojego brata jest nieslyszalny przez wiekszosc dnia bo on ma dwojke dzieci i totalny rozgardziasz w chalupie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Britfanka - its a girl B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Britfanka - its a girl B)Niktórzy widac nie kumają jeszcze :> @kater - może juz skończysz ten wywód? Bo chyba jesteś w opozycji ... Za taką kasę (jak all z nim ok) tylko brać i nie zastanawiać się nad spożytkowaniem tych 620W. Kwestja ciszy jest względna, zasiłka nie będzie pod obciążeniem i wentyle nie powinny się "jak głupie" rozbująć. Idąc tym tokiem rozumowania, jakbyś miał Tagana Duala Engine 600W za 250 to tez bys go nie pobrał bo po co? Będzie się marnował? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 kater, jesteś śmieszny. Miałbyś brać Huntkeya 400W załóżmy i tego Chiefteca. Oba są w tej samej cenie. Nie mów, że wziąłbyś Huntkeya, bo zdrowy psychicznie człowiek by tak nie zrobił... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam sory że nie podałam linku do tej aukcji kolo miał nowe na gwarancji Zasilacze , ale dzisiaj już nie było tej aucji :((( bo pewnie się pomylił, ach mogłam kupić :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Pewnie i tak by sie wymigal od sprzedazy, skoro tak szybko zdjal aukcje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ale by miał obowiązek sprzedać, bo taki jest regulamin allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 @ kosmos & bogowie forum bycie w opozycji to takie zle jest? czy posiadanie wlasnego zdania jest blee? kazde forum ma jakies swoje ulubione gadzety, i pewnie z czegos to wynika (zazwyczaj z powtarzania czegos), wiec jak ktos osmieli sie powiedziec cos innego niz ogolnie przyjete to jest juz niedobrze argumenty jak na razie sa powalajace - "bo jest lepszy" - kogo tym mozna przekonac? pytalem o jakies testy, jakies dane - nic jesli czegos nie wiem to chetnie sie dowiem. nie pojadlem wszystkich rozumow, nie znam sie na wszystkim, a na tym czym sie znam chcialbym znac sie lepiej. ale nie uda mi sie poszerzyc wiedzy i nabrac doswiadczenia czytajac opinie typu "skoncz bo jestes smieszy/zalsony/noob itd; nie chce mi sie tego komentowac; szkoda slow;" ze tylko kilka wymienie. jak na razie jednak nie padly tu zadne konkrety. a ja, przypominam, wcale nie powiedzialem ze to zla zasilka i ze nie nalezy jej kupowac. oferta troche pachniala nieciekawie - co jak widac sie potwierdzilo. pzdr all ps - wiecej luzu, wyrozumialosci, otwartosci na zdanie innych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) @ kosmos & bogowie forum bycie w opozycji to takie zle jest? czy posiadanie wlasnego zdania jest blee? kazde forum ma jakies swoje ulubione gadzety, i pewnie z czegos to wynika (zazwyczaj z powtarzania czegos), wiec jak ktos osmieli sie powiedziec cos innego niz ogolnie przyjete to jest juz niedobrze argumenty jak na razie sa powalajace - "bo jest lepszy" - kogo tym mozna przekonac? pytalem o jakies testy, jakies dane - nic jesli czegos nie wiem to chetnie sie dowiem. nie pojadlem wszystkich rozumow, nie znam sie na wszystkim, a na tym czym sie znam chcialbym znac sie lepiej. ale nie uda mi sie poszerzyc wiedzy i nabrac doswiadczenia czytajac opinie typu "skoncz bo jestes smieszy/zalsony/noob itd; nie chce mi sie tego komentowac; szkoda slow;" ze tylko kilka wymienie. jak na razie jednak nie padly tu zadne konkrety. a ja, przypominam, wcale nie powiedzialem ze to zla zasilka i ze nie nalezy jej kupowac. oferta troche pachniala nieciekawie - co jak widac sie potwierdzilo. pzdr all ps - wiecej luzu, wyrozumialosci, otwartosci na zdanie innych Litosci, a jakie konkrety tu maja pasc- symbole podzespolów z którego sa zbudowane zasilacze? Jesli kryteria wyboru zasilacza to: moc, stabilnosc napiec, solidne wykonanie, stosunek cena/mozliwosci, generowany poziom halasu, to pierwsze cztery przemawiaja na korzyść szefa. Szef jedynie moze byc nieco glosniejszy, choc tez nie jest to na 100% pewne, bo wiatraczek w nim bedzie sie bardzo leniwie obracal przy konfiguracji Britfanki. Poza tym, nikt tu nie twierdzi, że HK to zły zasilacz. Cos mi sie wydaje, ze taki posiadasz (ja zreszta tez, tylko pod marka neoteca) Nie ma co sie ścierać na siłę, zwłaszcza, że problem już się przeterminował. Edytowane 18 Stycznia 2007 przez przemo3642 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ale by miał obowiązek sprzedać, bo taki jest regulamin allegro Tak jak ten od Jeepa? ;) Pewnie jakbys sie uparla, to by sprzedal - ale IMHO jakby byl uparty, to strata czasu i nerwow nie bylaby warta zaoszczedzonych pieniedzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ale by miał obowiązek sprzedać, bo taki jest regulamin allegro wystarczy że napisze "przedmiot uległ uszkodzeniu" i po zabawie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 mam seasonica - jak w podpisie (jego tez moglbym polecic ale staram sie te zapedy wstrzymywac bo wiem ze niektorzy nie cenia sobie ciszy tak jak ja i nie beda placic wiecej za malo im znana marke, podczas gdy na rynku sa inne, podobnie ciche i tansze i bardziej znane zasilki) chcialem argumenty, to mam - "litosci" - to powiem dokladnie o co mi chodzi - linki do testow, najlepiej porownawczych i nie robionych przez portale zwiazane ze sklepami (benchmark np). moc - przy tej konfiguracji zasilka tej mocy bedzie dzialac na jakies 30% max (w stresie), a wtedy bedzie miala b niska sprawnosc, a wtedy bedzie wydzielala duzo ciepla, a wtedy wiatrak bedzie chodzil szybko. poza tym, w mocnych modelach stosowane sa szybsze wentyle, i nawet przy niskich napieciach beda chodzily szybko i glosno stabilnosc napiec - jakie sa roznice? pewnie niewielkie, a i tak nie wiemy na czyja korzysc (chyba ze jesli wiesz i mozesz to jakos udowodnic, to prosze) i obie zasilki trzymaja napiecia b dobrze. a jaka wtedy jest roznica? i czy ma ona znaczenie? solidnosc wykonania - chodzi Ci o co, dokladnie? o to ze blachy sa rowno poukladane, czy kable w ladniejszych oplotach, czy koncowki z lepszego plastiku? huntkey tu nie ma sie czego wstydzic. glosnosc - slyszalem kilka szefow, jednego mialem - nie dane mi bylo uslyszec cichego egzemplarza, anwet gdy zasilka chodzila pod b malym obciazeniem w dobrej budzie. huntkey - b cichy. tez slyszalem i mam porownanie (choc, jak mowilem, nie z tym konkretnym modelem) a cena? sam widzisz, nic z tego nie wyszlo, a jakby wyszlo to osobiscie bym sie bal wchodzic w ten interes bo tu az pachnialo poserwisowym modelem, albo takim bez faORT: ORT: ORT: ktury, albo bez gwarancji itd a tego tagana o ktorym ktos tu mowil to bym nie wzial, no chyba ze na handel ;) wyzsza stabilnosc napiec lepsza o kilka ulamkow v za cene halasu - to nie dla mnie. problem sie przeterminowal, owszem, dlatego jeszcze raz wszystkich pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 solidnosc wykonania - chodzi Ci o co, dokladnie? o to ze blachy sa rowno poukladane, czy kable w ladniejszych oplotach, czy koncowki z lepszego plastiku? huntkey tu nie ma sie czego wstydzic. heh...a zdaję się że wyżej jak byk Benito napisał "lepsze podzespoły" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Dobra chlopaki zamykam bo mi sie pozabijacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...