Skocz do zawartości
Mr.Martin

Jaka Pamiec Do Mojego Nowego Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie moge sie zdecydowac jaka pamiec zakupic do mojego nowego zestawu ktory bede skladac w lutym. Chce zakupic 2GB (2 x 1GB). Bede podkrecal procka wiec i pamiec tez powinna troche dac sie podkrecic. Oto zestaw jaki bede skladal :

ptocesor - Intel C2D 2.4 GHz

plyta - ASUS 5B lub Gigabyte DS4 ( na i965)

grafika - GF 7600GT

Slyszalem ze pamieci na kosciach D9 cos zle wspolpracuja na wiekszosci plytach podczas podkrecania.

Co byscie polecili do tego zestawu ?

A jeszcze mam pytanko - jaka jest roznica w szybkosci dzialania pamieci miedzy praca jednej kosci a praca dwuch kosci w trybie dual ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a do jakiej kwoty te pamięci??

bo może coś takiego:

http://www.allegro.pl/item158259659_crucia...nniversary.html

sprzedaje ja bazi z forum

te co podales to za drogie :)

Ale co do ceny to tak do 1000zl za komplet - wiesz czym taniej tym lepiej ale tez jak pisalem chce podkrecac wiec nie chcialbym aby pamieci mi to blokowaly. Czasami sa pamieci dobre i nie drogie. Myslalem na GoodRam ale nie wiem jak one sie kreca do ilu MHz da sie je podkrecic bez zakladania radiatorow ( mowa o modelu 667MHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi