highflyer Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam juserow szanownych :] Mam taki maly problem z XP i obrazem na Compaq'u V710. Otoz gdy odswiezanie ekranu jest ustawione na 85Hz to obraz na dole i na srodku jest delikatnie zamazany. Szczegolnie jest to widoczne na textach, gafika jakos tego nie uwidacznia. Gdy przestawie odswiezanie na 75Hz problemu nie ma, obraz jest wyrazny, z tym ze dla mnie jest to niewygodne dla oczu :P. Dodam, ze na Win98 tego problemu nie bylo nigdy. Nie pomaga takze instalacja sterownikow do monitora dla XP :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam juserow szanownych :] Mam taki maly problem z XP i obrazem na Compaq'u V710. Otoz gdy odswiezanie ekranu jest ustawione na 85Hz to obraz na dole i na srodku jest delikatnie zamazany. Szczegolnie jest to widoczne na textach, gafika jakos tego nie uwidacznia. Gdy przestawie odswiezanie na 75Hz problemu nie ma, obraz jest wyrazny, z tym ze dla mnie jest to niewygodne dla oczu :P. Dodam, ze na Win98 tego problemu nie bylo nigdy. Nie pomaga takze instalacja sterownikow do monitora dla XP :/A może na win 98 nawet jak ustawiłeś 85Hz to i tak było podawane na monitor 75 ( sprawdzałeś w OSD? ). Generalnie na CRT im wyższa częstotliwość odśw (szczególnie kiedy jesteśmy bliżej granicy możliwości ) tym bardziej rozmazany obraz - karta graficzna nie jest tu też bez winy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highflyer Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) 85Hz pewne jak w banku, nawet na OSD. Zawsze gdy zachodzila potrzeba ustawialem monitor pod ustawiena karty gfx i ostatecznie wychodzilo ze dla wszelkich trybow rozdzialki itd mialem aktywne ustawienia uzytkownika na monitorze. Swoja droga mam jeszcze Rive TNT 2 :], co nie zmienia faktu ze nawet na 100Hz na probe i na Win98 obraz byl mimo wszystko wyrazny :P e: Zmienilem karte na radka 9000Pro i nadal wystepuje to samo zjawisko. To jest conajmniej meczace dla oczu :/ Edytowane 12 Lutego 2007 przez highflyer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...