Skocz do zawartości
Camis

Odnaleziono Kobietę, Zaginioną Jako Dziecko W Dżungli

Rekomendowane odpowiedzi

W Kambodży odnaleziono kobietę, która zaginęła jako dziecko 19 lat temu i prawdopodobnie sama przeżyła w dżungli. Rozpoznano ją dzięki bliźnie na ręku.

27-letnia obecnie kobieta nie mówi, ani też nie umie chodzić w pozycji wyprostowanej. Jej ruchy przypominają bardziej ruchy małpy niż człowieka. Przypadkowo zauważono ją i zatrzymano, gdy wyszła z dżungli na pole, by pożywić się ziarnami ryżu.

Jej widok był przerażający - wyglądała jak obciągnięty skórą szkielet, była naga, zachowywała się jak małpa, a oczy miała czerwone jak tygrys. Ale to przecież moje dziecko - powiedział ojciec zaginionej Sal Lou z kambodżańskiej mniejszości etnicznej Pnong.

Według ustaleń, dziecko wysłano, by pasło bawoły na skraju dżungli. Zaginęło bez wieści w kambodżańskiej północno-wschodniej prowincji Rattanakiri. Odnaleziono ją mniej więcej w tym samym rejonie. (al)

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat...=1169136154.495

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdego roku się o takich przypadkach słyszy...Tarzan nie był jedyny ;]

Ci żołnierze japońscy to był dopiero numer...jej 19 lat w buszu to pikuś przy nich...tylko oni mówili chociaż :]

swoją drogą...szczęście miała że na jakąś minę się nie wpakowała :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, nie do konca - o niej przynajmniej wiadomo, kim jest, no i 19 lat w dzungli to troche cos innego niz chlopiec pojawiajacy sie znikad w srodku Europy ;)

Mysle, ze z jej powrotem bedzie ciezko - o ile w wiosce w dzungli sie w koncu jakos odnajdzie (nauczy sie mowic, ubierac, itd.), to zetkniecie np. z centrum Tokio mogloby dla niej byc niezlym szokiem kulturowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Historia Hausera trochę bardziej zakręcona była niż tej dziewczynki...

gdy zginęła miała 8 lat, więc już "ukształtowana" była ...myślę że łatwiej będzie jej wrócić do normalnego świata niż takim przypadkom, które ginęły w wieku 2,3 lat (a było ich trochę)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tylko współczuć i podziwiać że się jej udało tyle przeżyć. Ciekawe jak to będzie z jej psychiką ,a konkretnie czy zdoła to wszystko ogarnąć wokół. Przecież jakby ją teraz puścić w takim Nowym Jorku no to sorry ,ale ze strachu i braku zrozumienia wspięła by się pewnie na pierwsze lepsze drzewo. Nauczyć to ona się może mówienia ,ale nie w takim stopniu jak dziecko uczące się od 2-3 roku życia stopniowo i to poznając cały czas świat wokół. A ona przez 19 lat widziała tylko skały ,drzewa, zwierzęta.... Fakt miała wtedy 8 lat ,ale przez ten czas pewnie wszystko zapomniała. To nie jest rok ,dwa to prawie ćwierć wieku.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaspar Hauser się kłania :? Ciekawe ile czasu zajmie powrót do cywilizacji, i czy w ogóle zrówna się poziomem z normalnymi ludźmi.

czytalem o nim w FOCUSIE naprawde ciekawa historia szkoda ze go zabili tak szybko i wkoncu nic nie wiadomo do konca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, nie do konca - o niej przynajmniej wiadomo, kim jest, no i 19 lat w dzungli to troche cos innego niz chlopiec pojawiajacy sie znikad w srodku Europy ;)

Mysle, ze z jej powrotem bedzie ciezko - o ile w wiosce w dzungli sie w koncu jakos odnajdzie (nauczy sie mowic, ubierac, itd.), to zetkniecie np. z centrum Tokio mogloby dla niej byc niezlym szokiem kulturowym.

nie nauczy sie mowic. mozliwe ze bedzie znala jedynie pojedyncze slowa wyrazajace jej podstawowe potrzeby.

http://en.wikipedia.org/wiki/Genie_(feral_child)

http://en.wikipedia.org/wiki/Language_acqu...riod_Hypothesis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapominajmy, iż nadal na świecie istnieją aborygeni, afrykanie itp, którzy nie jeżdżą do sklepu po jedzenie, a żywią się jedynie tym co znajdą.

Jeżeli oni mogli - to ta kobieta też mogła. Tym bardziej, że to była kambodża, w której informacje o tym jak przetrwać samemu w lesie przekazywane są z ojca na syna (/matki na córkę...). Osobiście mimo ciekawego newsa, nie uważam tego za sensację.

Powinniśmy za sensację uznać fakt, co raz głośniejszego gwaru mówiącego o kontrolowanej destrukcji obu budynków World Trade Center oraz budynku obok zwanego WTC7. Wiem, że robię OT, ale są o wiele ważniejsze sprawy na świecie niż jakiś pewnie molestowany dzieciak który wolał żyć w dżungli niż być gwałcona przez braci/rodziców itp. Sama notka prasowa, bez sprawdzenia przyczyny zaginięcia jest g.ówno warta.

Co do WTC polecam torrenta lub youtube - "improbable collapse"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

djsilence - POLECAM :D

O, dzieki za przypomnienie mi o tym temacie - zupełnie wylecialo mi z glowy, ze miałem tam jeszcze odpowiedziec (swego czasu znalazlem nawet troche ciekawych danych dot. WTC7 - szkoda, ze nie skopiowalem sobie nigdzie linkow, bo nie wiem czy bedzie mi sie chcialo szukac drugi raz). Zajmę sie tym w najblizszym czasie, możesz być pewien :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miejmy nadzieje, chetnie poczytam co sie stało ze skrzydłami :lol:, a tak wogole do netu "trafił' film z kamery parkingowej...i nie był to samolot tylko tomahawk rakieta typu [; tyle, swego czasu (lata temu) był on dostepny na www.big-boys.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie róbcie OT bo zaraz zaczną się wypowiadać przeciwnicy tej teorii spiskowej jak i fanatycy. Ja mam co do tego mieszane uczucia ,ale mam coraz większe wątpliwości czy byli to Talibowie winni.

Co do tematu to owszem mogła przeżyć ,ale w wieku 8 lat z tym to może być różnie.Dlatego jestem pełen podziwu że tule lat zdołała sobie zapewnić pożywienie i na nic nie zachorowała czy nic jej nie zabiło w tym lesie i nie porwało ufo w celu badań ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi