Kabul Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam Mialem Ubuntu 64 bit na mojej poprzedniej mobo, na dysku 4,3 GB ATA. Zmienilem plyte na DFI Ultra-D, ustawiam bootowanie z cd, wlaczam, laduje all urzadzenia i... kolorowe pasy przez ekran... w tle slychac tylko muzyczke przy wlaczanym systemie. Jakies sugestie :( ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 imho stery do grafiki nvidii trzeba zainstalować... Ja to zrobiłem tak, że przy instalacji znalazłem jakimś cudem rozdzielczość i odświeżanie przy którym działało dobrze, zainstalowałem, a potem z konsoli wgrałem drivery i jakoś poszło. Dziwne trochę, bo takie same problemy miałem z suse. (mam gf6800) Może jest jakiś inny sposób, żeby rozwiązać ten kłopot, ale jak narazie nie szukałem go, bo w linuxie siedzę sporadycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...