Davidis Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam Mam problem czy wybrać DDR Kingston HyperX jedną kość 1gb czy dwie kosci po 512mb w dualu ?? Cena jest prawie ta sama tylko chodzi o szybkość i opłacalność :) Z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Jeżeli będziesz niedługo jeszcze dokładał pamięć, to beirz w 1 kości. Jeżeli ten 1GB ma być przez dłuższy czas bez zmian - bierz 2x512 - zyskasz w ten sposób parę % wydajności dzięki DualChannel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davidis Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A duzo wiecej wydajnosci zyskam ?? bo nie mam pojecia kiedy dokupie druga kosc i czy bedzie dzialala w dualu a pozatym to sa DDR 1 i za niedlugo moga byc strasznie drogie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Maksymalnie 5-10%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davidis Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 No to co proponujesz ?? Bo niestety nie wiem czy to jest bardzo odczowalna roznica, wiem tylko ze napewno narazie nie bede zmienial na DDR2 z tego powodu ze dopiero zakupilem za male pieniadze nowe czesci. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Ja się podłączę. Mam 2x512 goodrama cl 2.5 i chcę dokupić 1gb goodrama, ale są tylko cl3. Co z tym począć? Brać te 1gb i ustawić w biosie nz cl3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davidis Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) Wlasnie dlatego zastanawiam sie nad koscia 1gb bo w przyszlosci jak bede chcial dokupic to juz nie moge (albo nie bedzie duala albo kości beda wolniejsze) marcin ja bym na Twoim miejscu sprzedal te 2x512 i kupil 2x1gb :) bedzie dzialac w dual (o ile plyta Ci obsluguje) i bedzie szybsze a jak nie to znajdz pamieci ktore chodza na CL2.5 nie musisz miec tych samych bo i tak nie bedziesz mial na 3 kosciach duala :) Pozdro PS Jak ktos wie czy roznica jest odczowalna miedzy 2x512mb w dual a 1x1024mb to prosze o odpowiedz (chodzi o gry) Moj procesor to AMD Athlon 64 3700+ S939 SAN DIEGO Edytowane 20 Stycznia 2007 przez Davidis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...