Conti Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) Jak w temacie. Czy istnieje jakiś darmowy program umożliwiający tworzenie obrazów płyt cd / dvd w formacie iso oraz modyfikacje tych obrazów płyt ?? P.S. Nowe zapytanie ..... Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 mkisofs(linux/windows) - tworzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 ImgBurn, Alcohol 52% - tworzenie. Do edycjii poza tym co podał SGJ nic mi nie przychodzi do głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 TU napewno znajdziesz coś dla siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Nowe pytanie - zmodyfikowałem temat. Tym razem darmowy program do kompresji audio do mp3 oraz rekompresji mp3 do mp3 ze zmianą bitrate. Wiem, że tego jest dużo, ale nie miałem do tej pory potrzeby używania, a nie chcę przechodzić przez XX programów żeby znaleźć coś wygodnego i w mirę przyzwoitego. Ważna jest prostota obsługi i oczywiście jakość plików wyjściowych. Głównie interesuje mnie kompresja z płyt audio do ~ 192kbs oraz z audio / mp3 do ~ 32/64 kbs mono (w celu użycia jako dzwonek w telefonie). Najlepszy byłby pojedynczy kombajnik. Zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy - możliwość wycięcia kawałka utworu - na dzwonek nie potrzebuje całego utworu, wystarczy około minuty - więc nie ma sensu dawać całości. Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Najlepszy byłby pojedynczy kombajnik.Bardzo proszę: http://www.download.net.pl/5286/Free-Mp3-Wma-Converter/ To jest kombajn. Kompresuje, dekompresuje, zmienia formaty, wycina, itd. Wszystko co pragniesz :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 http://cdexos.sourceforge.net/ - do mp3 http://audacity.sourceforge.net/ - do edycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 thx Zacząłem używać cdex 151 ale skubaniec na koniec każdej konwersji wiesza się. Zaraz będę je próbował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Audio do MP3 - polecam Audiograbber http://www.audiograbber.com-us.net/download.html Nie polecam za to polskiej wersji tegoz, bo sa braki w tlumaczeniu (np. przy zaawansowanym formatowaniu nazw folderow i plikow MP3 opis jest ubozszy w polskiej wersji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 skoro pytanie o rekompresor mp3... to ja się dopnę: czy jest taki program który wykorzystuje procki wielordzeniowe? Dużo kompresuje, i słabo mi się robi jak cpu jest obciażony w 50% ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 bleee polecacie zle rzeczy ;-) do kompresji audio : Eac + lame http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=EAC_and_Lame a co jeszcze ? a moze zamiast mp3 uzywac lepszego MPC ? z tego co pamietam Lame ma obsluge HT nie wiem czy to cos pomoze ale warto zobaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Czemu bleee?? cdex v1,7b2 kompresuje w oparciu o lame 3,97, więc w czym EAC w połączeniu z lame 3,97 jest lepszy ?? A czy MPC nadaje się do mp3 playerów ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 bo Eac zgrywa z lepsza jakoscia ( bit po bicie ) mpc niestety nie nadaje sie do playerow .. a szkoda , zobacz czy przypadkie Twoj player nie obsluguje OGG bo to tez dobry format ( lepszy niz MP3 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Czemu bleee?? cdex v1,7b2 kompresuje w oparciu o lame 3,97, więc w czym EAC w połączeniu z lame 3,97 jest lepszy ?? W Audiograbberze mozna korzystac z zewnetrznych kodekow (standardowo jest lame 3.96 do MP3 i jakis OGG), wiec mozna mu podlaczyc w zasadzie wszystko ;) MP3 tez moze byc dobre - tylko niesttey stosunek jakosc/rozmiar ma mniej korzystny niz np. OGG. Poza tym w czym jest lepsze zgrywanie bit po bicie od trybu burst? Jesli korekcja bledow dziala poprawnie, to uzyskane dane beda identyczne w obu przypadkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...