Skocz do zawartości
kasek

Prośba O Sugestie Dot.zestawu Oraz Pamięci ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od tygodnia kompletuje sobie komputer poniewaz nadszedł czas na jego zmiane po 5 letniej eksploatacji aktualnego komputera.

Chciałbym abyście rzucili okiem na zestaw który sobie skonfigurowalem (gry,filmy,muzyka,praca)oraz polecili mi jakies pamięci ddr2 800MHz bo z nimi mam największy problem... chodzi o to że nie wiem jakie..wstępnie upatrzylem sobie GEILe, i nie wiem ile GB zeby było dobrze w sam raz... nie ukrywam ze cena też ma znaczenie , inaczej kupiłbym bez wachania 2 x 1GB ,jednak 1000 zł za pamięć to troszke duzo... ale czy jest sens kupowac do tego zestawu 2 x 512mb ? czy też lepiej doskładać i wziąć te 2 Gb.. ? Poza tym moze jest jakas inna marka tańsza godna uwagi niż Geil?

dzięki za wszelkie sugestie odnośnie mojej konfiguracji oraz pamieci.

Monitor - Samsung 971P - black

Płyta główna - Asus P5W DH Deluxe

Procesor - PROCESOR CORE 2 DUO E6300

Grafika - GALAXY GeForce 7900GS 256MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E (Zalman) (1,2ns)

Obudowa - Chieftec BH-01B-B-B-400W

Dysk - Seagate 320GB (7200rpm, 16MB, SATAII, ST3320620AS)

Pozdrawiam

Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie chcesz wydawać od razu 1000zł na pamięci to zawsze można kupić 1kość 1gb a za pare miesięcy dożucić drógą taką samą:)

Wszystkie zestawy obecne na rynku sa parowane do dzialania w dualu. Wiec jesli kupisz oddzielnie 1 kosc 1GB to moze sie okazac to niezly sztrucel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz e6300 to w starej rewizji b2, inaczej to lepiej e4300.

1gb ramu to tylko osobno sprzedaje goodram.

Co do ramu podjąlem juz decyzję , zdecyduje się jednak na 2x1 GB , natomiast o co chodzi z rewizją b2? oraz jak to rozpoznać? ,majac na uwadze to iż zakupy chce zrobic w sklepie internetowym, być moze nie tylko jednym,poniewaz w róznych sklpeach są różne ceny, jedne podzespoły tańsze w jednych ,a jedne w jeszcze innych sklepach... wiec bede zamawial z roznych źródeł..no chyba ze uzyskam jakis rabacik to zdecyduje sie na zakup w jednym sklepie.

Póki co biore pod uwage sklepy mojepc.pl oraz sklep.komputerowy.pl , jesli ktos znałby tańsze źródła będe wdzięczny za informacje :>

Pozdr

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi