kbzium Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Witam, Dziś dokupiem sobie identyczną kostkę pamięci. Chciałem zwiększyć ilość pamięci do poziomu 1gb, a nie obsadzać w dual....ale zaskoczyły mnie pewne nieoczekiwane okoliczności. Otóż: W dual channel pamięć działa normalnie, czytaj tak jak powinna (400MHz) w single channel za to (chcę mieć przecież 1gb) pamięć niezależnie od tego, jak ustawię w biosie, w windowsie "widzi" częstotliwość jako synchroniczną z fsb czyli 133MHz! (zamiast 400) Co zrobić, abym mógł pracować w single channel przy 1gb, na 400MHz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 a nie lepiej dual? 20% wydajnosci wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 niby tak, ale co mi z 512 mb przy grze, która wymaga 1gb (realnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 masz w biosie taką opcje flexibility control przestawiasz ją na disabled(mam taką samą szajską mobo jak Ty) :wink: i powinno być w porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 to też nic nie daje konkretnego...tylko zmienia na 133..... ale okej....wole mieć w dual B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...