piotralek Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) W Cooling.pl pojawiły sie nowa pompka. Czy czegoś Wam nie przypomina? Cena wyższa od CoolRivera rev.2 o 10zł. Widać, że to identyczna konstrukcja pod inną nazwą. Ciekawe czy z głośnością jest podobnie. Co Wy na to? :D Black Water Silent Pump 12V Edytowane 19 Stycznia 2007 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 no ladne jaja, ciekawe co na to Samhain :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 To jest ta sama pompa, robi ją w Chinach pewna niemiecka firma, a Samhain i Cooling.pl je od nich sprowadzają. W Realitynet jest pod oryginalną marką (coolriver), a Cooling.pl sprzedaje pod swoją :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 "Nowy produkt marki Black Water znanej z profesjonalnych chłodnice do układów PC." o żesz lol...... a z ta ceną to oni sobie mogą, zreszta nie ladnie z ich strony wprowadzac identyczna pompe pod swoją marką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Cooling.p zawsze był drogim sklepem. W sumie nie zdziwiłem się jak zobaczyłem cenę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 czemu nie ładnie :razz: jest wolny rynek, głupia jest ta cena ;) :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Juz rano ja widzialem tylko nie zwrocilem uwagi CoolRiver to CoolRiver aa nie jakies tam nie wiadomo co :) aa sam co zrobi ??:) ... .promocje :) hehe Edytowane 19 Stycznia 2007 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 czemu nie ładnie :razz: jest wolny rynek, głupia jest ta cena ;) :blink: ale sprzedaanie jej jako blackwater jest nie w porzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 a czemu? to jest pewnie akcja w stylu tego niezwykle popularnego typu odtwarzacza mp3, którego produkują ze 4, alb 6 firm i za akżdym razem jest taki sam. produkt w stylu kup sobie, przyklej nalepkę i jest twoje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Samhain nie produkuje tej pompki ;) Cooling.pl najwidoczniej tak się dogadał z producentem, że sobie będzie sprzedawał pod własną marką. Marką i cena... to nie jest głupie zagranie ze strony Cooling.pl, bo na pewno się sprzeda ta pompka, w końcu wylansowali markę Black Water :wink: . Głupie jest jak widzisz 2 identyczne pompki ;) z różnymi cenami i nazwami :blink:. W sumie masz trochę racji, jest to nie w porządku, ale nic na to nie poradzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Imho chlodnice Black Water i Freezery od Samhaina to to samo (przynajmniej tak wygladaja) i jakos nikt nic nie mowil ;] teraz jakos sie obudziliscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Te same, nawet ten sam producent co pompki je robi :lol: :lol: :lol: Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zauważcie, że cooling daje 2 letnią gwarancje, a Sam tylko roczną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zauważcie, że cooling daje 2 letnią gwarancje, a Sam tylko roczną... To muszę wymienić mojego Coolrivera :) Imo i tak RN rox ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Osobiście wolę dopłacić te 10 zł do dłuższej gwarancji (szczególnie, że Cooling mam pod nosem :) i nie płacę za przesylke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 dokladnie 10zl za rok gwary wiecej -imo warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Zauważcie, że cooling daje 2 letnią gwarancje, a Sam tylko roczną... a gdzie jest napisane ze tylko roczna? 24 miesiace jest na Coolrivera rev.2 a ze Cooling sprzedaje pod swoja marka... nikt im nie zabroni Osobiście wolę dopłacić te 10 zł do dłuższej gwarancji (szczególnie, że Cooling mam pod nosem :) i nie płacę za przesylke ;) o wyzszosci niektorych sklepow nad innymi juz ktos kiedys probowal dyskutowac, szybko temat zamkneli, kazdy ma swoje powody dla ktorych kupuje w tym konkretnym sklepie... ja tez mam powody dla ktory kupuje w tych a nie innych sklepach a w niektorych nie kupuje :) Tobie gratuluje Coolinga pod nosem... ;) (jesli faktycznie pod nosem to musi byc to jeden blok, bo jeden jest tak wysoki by byli POD Twoim nosem :lol:), szczerze?, jako klient tez bym chcial miec profesjonalny sklep 'pod domem' Edytowane 19 Stycznia 2007 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 gwarancji moze byc nawet i rok, ale na niezgodnosc towaru z umowa mozesz sie powolywac przez dwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 gwarancji moze byc nawet i rok, ale na niezgodnosc towaru z umowa mozesz sie powolywac przez dwa true... w kazdym razie, ta sama pompa, ten sam producent, inny dystrybutor, inna cena inna nazwa... kazdy kupi tam gdzie chce - proste :) "O takem Polskem walczylym" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 no to nawet nie wiedzialem ze mam 2 lata gwarki . Kiedys nie bylo 12 miesiecy gwary na ta pompke przypadkiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 no to nawet nie wiedzialem ze mam 2 lata gwarki . Kiedys nie bylo 12 miesiecy gwary na ta pompke przypadkiem ? na rev1 tak, rev.2 ma 24mc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 mam rev 2 wiec dobrze wiedziec :) w takim razie wybor jest prosty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dopóki stawiasz wc na cieniutkich wężach to owszem, spróbuj porządne 3 bloki z większymi oporami i niezłą chłodnicę. Sytuacja może się zacząć komplikować, no ale na węże innovateka i 3 frosty wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dopóki stawiasz wc na cieniutkich wężach to owszem, spróbuj porządne 3 bloki z większymi oporami i niezłą chłodnicę. Sytuacja może się zacząć komplikować, no ale na węże innovateka i 3 frosty wystarcza. ergo... frosty nie sa porzadnymi blokami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 a gdzie jest napisane ze tylko roczna? 24 miesiace jest na Coolrivera rev.2 a ze Cooling sprzedaje pod swoja marka... nikt im nie zabroni o wyzszosci niektorych sklepow nad innymi juz ktos kiedys probowal dyskutowac, szybko temat zamkneli, kazdy ma swoje powody dla ktorych kupuje w tym konkretnym sklepie... ja tez mam powody dla ktory kupuje w tych a nie innych sklepach a w niektorych nie kupuje :) Tobie gratuluje Coolinga pod nosem... ;) (jesli faktycznie pod nosem to musi byc to jeden blok, bo jeden jest tak wysoki by byli POD Twoim nosem :lol:), szczerze?, jako klient tez bym chcial miec profesjonalny sklep 'pod domem' Powiedzmy, że parę minut jazdy tramwajem :wink: Ale jest blisko :D na rev1 tak, rev.2 ma 24mc kupując rev. 2 na stronie było napisane, że gwarancja wynosi 12 miesięcy, a na fakturze jak byk nie ma żadnej wzmianki, więc zwracam honor :wink: BTW miło wiedzieć, że mam dłuższą gware :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) ergo... frosty nie sa porzadnymi blokami? Nie bo nie są wyposażone w te sławne już supersprężynki :lol2: A co do pompki - każdy sklep ma swoją marżę i swoją ustaloną cenę zakupu. Jedni jak widać chcą zarobić więcej inni mniej - a produkt ten sam. Edytowane 20 Stycznia 2007 przez nazir123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 no wlasnie mi tez sie wydawalo ze na stronie pisalo jak byk 12 miesiecy.... wiec albo teraz sam zmienil -albo tylko mi sie wydawalo . moze jeszcze ktos sie wypowie co kupil ta pompke . jak widac konkurencja sluzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 no wlasnie mi tez sie wydawalo ze na stronie pisalo jak byk 12 miesiecy.... wiec albo teraz sam zmienil -albo tylko mi sie wydawalo . moze jeszcze ktos sie wypowie co kupil ta pompke . jak widac konkurencja sluzy :) nie bylo informacji, dopisalem ze 24miesiace... nie bylo zadnego info o gwarancji przy rev.2 - przeoczenie, no ale juz sie znalazla :) konkurencja sluzy... tylko pytanie komu... bo na dluzsza mete 'walka miedzy firmami' (nie twierdze, ze do takiej tutaj wlasnie dochodzi) niszczy marki i produkty a co za soba idzie... dobro dla klienta w bardzo krotkim czasie, a pozniej zostaje pustynia... vide produkty Aerocoola... byla walka kilku dostawcow o niego, i nagle jak walka ucichla zrobilo sie cicho o produktach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 ehh nie ma jak łapać mnie za słówka, miałem na mysli bloki o większych oporach i wydajniejszych od frostów, nie tak trudno przecież pomyśleć zaraz zaczną na mnie bluzgać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 propo wydajnych bloków 3 kroćce są dużo lepsze?? Ja tam sie ciesze z cpc ( cicho :lol: ) tylko musze wykminić chłodnice jakąś dobrą od kadeta:D a nie robiąc OT - to "znane" sklepy nie mają litośći w cenach zawsze dowalą 20 % górki a potem dają 5% promocje . A szczerze to najdroższe jest allego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...