Hipo Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Witam. Długo myślałem o FC, nawet kiedyś coś tam kombinowałem z rozdzieraniem lodówki ale zawsze na tym etapie się kończyła moja przygoga z FC. Jednak jakies 2 miechy do tyłu udało mi sie kupić tanio palnik na mapp - rzecz która od zawsze stanowiła jedną z przeszków do budowy własnej chłodziarki :D ale że z finansami kłopoty to zaczałem wszystko sobie tak na raty kupować. Histrorię zakupów podarujemy sobie. Uklad z załozenia ma służyć raczej do pobenchowania, nie przewiduje pracy 24/7. Nastawiam się raczej na mozliwość odebrania sporych ilości ciepła niż na ultra niskie temperatury. Wkońcu Pentium D powyzej 5GHz chłodny nie jest ;) SS będzie sie będzie z następujacych klocków: - kompresor - SC18CM ( zobaczymy czy rzeczywsicie się kończy czy Luke od którego go kupłem przekombinował z układem) - skraplacz - dwurzędowy alu-cu + shroud + 2x120mm - evap - chilly'1 style - kapilara - 2,4 - 2,6m jeszcze nie zdecydowałem się ile - desup - 2m rurki 6mm zwiniętej na butli z mappu - czynnik - R507 - zapinka - znane i lubiane PCV + backplate z dbondu - oczojebny zielony oplot na ssącej :] Obudowy raczej nie przewiduje, być moze ze dam się ponieść fantazji i zrobie sobie slhx'a. Pora na troszke fotek bohaterów : evapik, błyszczy sie jak [psu jajka ale sie sie napracowalem - ręczna robota :lol2: kawałek desupa, oczywiscie to co widać po prawej :) Po długich walkach z oplotem i izolacją ...... A tutaj bohater Zwiazku Radzieckiego :lol: Posłuży za serwisówkę To by było chwilowo na tyle, co prawda kompresor mam już w domu ale fotek mu nie cykne bo aku się ładują. C.D.N. ( jak się sesja skończy ;) ) Pozdrawiam. Edytowane 20 Stycznia 2007 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Już dwóch bohaterów, na serwisowke OK. Tylko połóż starter poziomo, równo jak jest w lodówce. Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Kepons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 A sam mówiłeś że nic nie zrobisz a jednak :wink: Czekamy na dalszy koniec prac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 jak "PIERSZY" to napewno nie pierwszy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Gdzie i za ile kupiles ten zielony oplocik? :D moja kaskada dzisiaj tez o taki zawolala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Hipo za zielony oplot masz + :D 3mam kciuki zeby wszystko poszlo gladko :D powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 tylko po co desup przy tak wielkim skraplaczu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 żeby nie wyrwalo skraplacza ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 @kamilo23 No jak widać coś robie :] jak "PIERSZY" to napewno nie pierwszy :> Wstyd mi za błąd w takim miejscu ale już poprawiłem ;) mam nadzieje ze nikt nie ucierpiał z tego powodu :D @ryba Oplot mam od Luke'a, z tego co sie orientuje to ma niebieski, szary, czarny,biały no i oczywiscie zielony :] żeby było smiesznej to jest on uv czuły ;) @ent Cieszę sie ze jak narazie nikt mnie nie zjechał na samym początku czyli nie jest z moimi zdolnościami źle ;) Jeśli wszystko się powiedzie to może w przyszły wekkend nastapi pierwsze uruchomienie ;) Tymaczasem foto kompresora :) Widac resztki układu poprzedniego własciciela :] Desup zrobiłem bo skraplacz nie jest jakims tam kolosem jeszcze no i nie mam zamiaru zakładać delt na niego tylko coś wolnego i cichego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 http://rybamcz.boo.pl/zdjecia/danfoss%20sc18cm/ lol wiedze ze kompresorek przebyl ladna droge z mojego miasta: Raven -> LukeXE -> Hipo....ciekawe kto byl jeszcze po drodze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) ładnie sie zapowiada ^^ coś widze że te wrki z siga długo niepostoją :lol: Niedość że lepsze modowane mobo to i cep sie niespoci ^^ Edit: Przynajmniej przez pewnien czas :mrgreen: Edytowane 20 Stycznia 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 NO kompresorek zwiedza Polskę ;) mam nadzieje ze będzie się dobrze sprawował i nie będe musiał wysyłać go w dalszą podróż :) a wyniczki ... no jeśli się coś poprawi to jedynie SPI bo reszty sprzętu nie mam od dawna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Prace powoli posuwają się do przodu .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 real getto unit :rolleyes: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ten Adidas jest integralną częscią układu ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Może układ będzie nabijany tym adidasem, kto wie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Buhehehehe dawno się tak nie usmiałem :lol: To tylko podstawka do desupa bo nie chciał jakoś sam wisieć w powietrzu i musiałem czymś podeprzeć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 ...a pamietam jak przy porannej kawce gadalismy ze FC to juz przesada i zostajemy na WC ewentualnie FWC :D ajednak... czekam na finalna wersje i wyniki :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) O masz, Cyc sie wzial za freon i to nawet mu idzie :))) Trzymam kciuki, na swietach wpadlbym poogladac jak to bedzie brykac :) Zapinke masz milusia i ten backplate. Sam go robiles ? Przydalby mi sie taki. Edytowane 3 Lutego 2007 przez wampir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 O masz, Cyc sie wzial za freon i to nawet mu idzie :))) Trzymam kciuki, na swietach wpadlbym poogladac jak to bedzie brykac :) Zapinke masz milusia i ten backplate. Sam go robiles ? Przydalby mi sie taki. Od maniakalnego kupil i zapinke i backplate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Od maniakalnego kupil i zapinke i backplate A wiele on chce za to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Spytaj go ;) ( mało chce ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 backplate kosztuje tyle co półtora browara w lokalu średniej klasy ;) wiec majątek to nie jest :D Prace stoją z powodu ...... PP, paczka z mappem idzie do mnie już prawie dwa tygodnie :| nieźle sobie w kule polecieli tym razem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 backplate kosztuje tyle co półtora browara w lokalu średniej klasy ;) wiec majątek to nie jest :D Prace stoją z powodu ...... PP, paczka z mappem idzie do mnie już prawie dwa tygodnie :| nieźle sobie w kule polecieli tym razem. poczty poplskiej nie znasz? normalka ostatnio u nich..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 W sumie to złego słowa nie moge powiedzieć o PP bo jakoś nigdy mnie nie zawiedli i niczego mi nie zgubili :] dopiero drugi raz się zdarza że paczka ma taki poślizg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Jakieś postępy ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Troche pospawałem sobie ale ciagle jakieś kłopoty napotykam, teraz np nie moge znaleźć nigdzie blachy miedzianej żeby dokończyć slhx własnego pomysłu, jak się wkurze to zrobie układ bez niego narazie i tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Troche pospawałem sobie ale ciagle jakieś kłopoty napotykam, teraz np nie moge znaleźć nigdzie blachy miedzianej żeby dokończyć slhx własnego pomysłu, jak się wkurze to zrobie układ bez niego narazie i tyle ;) singiel bez niego przezyje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Panowie szukam instrukcji na to jak połączyć kapilare ( dwa jej fragmenty) bo próbowałem conajmniej 6 razy i za każdym razem zalałem przelot i tyle :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) 3cm rurki 4mm ;) wsadzasz w nią końce dwóch kapilar i spawasz z obydwu stron ;). Edytowane 3 Marca 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...