yuucOm Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Jak w temacie. Mam problem z oddtwarzaniem plików avi. Otóż teraz kazdy ma teraz dziwny odcień (rózowy chyba). Problem ten wystepuje ze wszystkimi avi i we wszystkich playerach (WMP, SubEdit itp) ale nie wystepuje w divix player :blink:. Nie wiem dlaczego tak jest bo jeszcze wczoraj wszystko było ok. Nic w systemie nie zmieniałem ani nie instalowałem a nie przestawiałem. Wszystkie inne typy plików filmowych (jak np wmv) są dobrze oddtwarze tylko z tym avi jest problem. Daje skriny jak to wyglada: odpalam plik w WMP i wyglada to tak: (w SubEdit i innych tak samo) ale jak odpale ten sam plik w Divix playerze to wyglda to tak (tak jak powinno): Nie wiem w czym problem :?. Help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Jakich uzywasz kodekow? Czy to jest kodecPack czy osobne kodeki ? Zainstaluj te kodeki, powinno pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 jakiś divix i jakiś codecpakc ale nie pamietam jakie bo dawno je instalowałem i nie było zadnych problemów. Dzieki za odp ale w tym codec packu co dałeś jest ffdshow którego za bardzo nie chce (nie moge mieć). Chociaż na próbe moge zainstalować i zobaczyć czy coś zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Tylko nie k-lite. Omijać to z daleka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Ok ok nic nie zmieniło i tak nadal mam ten różnowy odcień :|. Naprawde nie wiem w czym problem a to dość dokuczłiwe jest (przyzwyczajony jestem do WMP i wole wszystko w tym oglądać) :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 ja mam kodek divix i to jest tak: filmik w wmp ma wlasnie takie jaskrawe kolory i nie da sie ogladac a w allplayerze jest dobrze. wniosek z tego taki ze wmp jest do kitu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Problem w tym ze tez mam codek divix'a i wczesniej nie miałem problemów z WMP i innymi a teraz nie wiadomo dlaczego tak sie stało :?. W dodtaku WMP mi najbardziej pasi i cieżko mi sie przestawić na co innego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Ok ok nic nie zmieniło i tak nadal mam ten różnowy odcień :|. Naprawde nie wiem w czym problem a to dość dokuczłiwe jest (przyzwyczajony jestem do WMP i wole wszystko w tym oglądać) :?. Ja od zawsze instaluje taką mieszankę: - najnowszy divX (chyba 6 cos teraz) - najnowszy Xvid - AC3 Filter I jak na razie nie miałem problemów. Spróbuj wywalić wszystkie codeki i zainstalować te które wymieniłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 jakiś divix i jakiś codecpakc ale nie pamietam jakie bo dawno je instalowałem i nie było zadnych problemów. Dzieki za odp ale w tym codec packu co dałeś jest ffdshow którego za bardzo nie chce (nie moge mieć). Chociaż na próbe moge zainstalować i zobaczyć czy coś zmieni. Nie wiem dlaczego się zraziłeś do ffdshow. To najlepszy codec wg. mnie obecnie, który odtwarza praktycznie wszystkie najpopularniejsze standardy. Odinstaluj wszystkie paczki "składanki" kodeków jakie masz i spróbuj zainstalować najnowszego ffdshow dla SSE. TU masz [ FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2007-01-08 SSE ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Chyba nie grałeś w obliviona ;]. Jednak podziemkuje ffdshow. Co do tematu to w winampie akurat tez dobrze oddtwarza :blink:. Nie wiem co sie mogło nie tak zrobić z WMP i Subeditem przez 1 noc.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Chyba nie grałeś w obliviona ;]. Jednak podziemkuje ffdshow. Co do tematu to w winampie akurat tez dobrze oddtwarza :blink:. Nie wiem co sie mogło nie tak zrobić z WMP i Subeditem przez 1 noc.. [OT] Obliviona, czyżby chodziło o post, w którym pisałem (w zupełnie innym topicu) o wydajności na X1300PRO? :lol2: ... tak zbłaźniłem się, przyznaje, chodziło mi o Elder Scrolls III :mur:, czyli chyba Morrorwind ... wolę już tego nie komentować, Oblivion pewnie by się nawet nie odpalił na moim kompie.[/EOT] BTW... co to ma do kodeków? Do ffdshow nie będę Cię zmuszał :D, heheh, ja przerzuciłem się z paczek typu klitecodec, czy codecspack'ów, po właśnie takich i podobnych cudach typu "green screnn". Ale jak wolisz oryginalne DivX, XviD, czy AC3Filter, to tak jak ktoś tu pisał, najlepiej instalować osobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 W sterownikach mam opcję, która powoduje różowienie plików wmv :) Może to nie tylko problemem z kodekami, ale ze sterownikami do karty graficznej ? Nie wiem co to może być, bo z Nvidią nie mam do czynienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 ...." You moron you instal K-lite".... Zainstaluj CCCP i problem z głowy, tylko wywal inne kodeki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) http://www.purepc.pl/node/1020 teraz to juz mam naprawde dylemat czy te k-lite sa dobre :lol:. Co do CCCP też nic nie pomogło :/. A w sterach od nv mam wszystko na domyślne. (no chyba ze o jakieś opcji nie wiem..). Jestem prawie pewien ze to nie codeki (nic nie ruszałem a tutaj z dnia na dzien bah) bo w Winampie mam dobry obraz a jeszcze wczoraj w WMP też miałem :|. Edytowane 20 Stycznia 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Takie małe wtrącenie... Chyba nie grałeś w obliviona ;]. Jednak podziemkuje ffdshow. :huh: Revision 367 - Directory Listing Modified Tue Oct 10 11:00:39 2006 UTC (3 months, 1 week ago) by clsid2 don't use ffdshow in Oblivion Revision 642 - Directory Listing Modified Wed Dec 6 13:55:35 2006 UTC (6 weeks, 3 days ago) by h_yamagata exclude oblivion.exe and morrowind.exe regardless of the setting. --- Sprawdź jakie filtry są używane podczas odtwarzania. CCCP Insurgent - opcja Test Render, GSpot - opcja Proposed Codec Solutions and Test, GraphEdit - Render Media File ---EDIT---literówka--- Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Placio74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ja tez się wtrące. Podczas instalacji wystarczy zaznaczyć tak jak zaznaczone i problem z niedzialajacymi grami zniknie w 99 %. btw. Placio74 masz racje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 O lol. Nic nie zrobiłem a po restarcie kompa rozowy odcien zniknął. Wiedziałem ze nie chodzi o codeki. Tak czy siak dzieki za pomoc :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...