Skocz do zawartości
B3T0N

BLACK SCORPION - MOJA BUDA

Rekomendowane odpowiedzi

przedstawiam Wam moja skromna bude o wdziecznej nazwie BLACK SCORPION :) jest to przerobiony Tracer Optimum , kuppilem ja wlasnie z mysla o modowaniu

buda byla niegdys prezentowana na forum tutaj lecz zdjecia zrobily sie baaardzo nieaktualne wiec postanowilem jeszcze raz zamiescic

sory za duza ilosc zdjec

czekam na opinie i komentarze

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no no jak dla mnie zawodostwo! 8)

Po pierwszym rzucie oka na 2 zdjecia stwierdzilem ze masz zawodowa obudowe i do tego zawodowy widok za oknem - dopiero po przyjrzeniu sie dokladnie stwierdzilem ze to tapeta :)

Co to za nagrzewniczka na budzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przykro mi :cry: :cry: :cry: :cry: godzinny transfer na republice sie skonczyl - za chwilke powinno sie przywrocic :cry:

sory - nie moja wina :cry:

za chwileczke wrzuce to na moje inne konto - tym razem na lycosie

za 10 min beda fotki spowrotem :oops: :oops: :oops:

:cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladnelem sobie fotki na MK (dlaczego tam sie pokazuja ? 8O )

A wiec :

Ladny ten mod, ciekawe kolorki i staranne wykonanie.

Milo takie ogladac

Katodke widze umiesciles tak samo jak ja

Polecam jeszcze jedna, zawsze to ciekawiej miec 2 kolorki, ale to IMHO

Nie bylbym jednak soba , jezeli nie "skrytykowalbym" czegos

IMHO ladniej wygladalaby chlodnica gdyby zrobic shroud na cala powierzchnia i psiknac na czarno, ale to tez IMHO chociaz podnosi to wydajnosc choldniczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajno-fajne ,a wiatraczki nie chałasują zbyt mocno na radiatorku ?

torpido

nie no skadze - sa na razie podlaczone pod 5V i racze sie cisza ale jutro sie biore za jakis regulatorek obrotow z ladna glaka i podswietleg, umieszczajac gdzies na panelu , w planach jest jeszcze do zamontowania drugi LCD 4x40 - moj ojciec ma wspolprace z Japonczykiem ktory produkuje wyswietlacze LCD i VFD chyba - wiec jak dobrze pojdzie to za darmoche bede mial jakis graficzny z podswietlaniem na wlasne zyczenie (podswietlanie LED) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bardzo fajnie, swietny... widok za oknem... a nie to foto tapeta tez sie zmylilem ;) Nie obudowa jest rewelacja, ta oklei na na przodzie skojazyla mi sie z najttrajderem :P No i wreszcie ktos wpadl na pomysl by wode schowac do obudowy...przynajmniej to co ja widzialem to bylo za zewnatrz... powiec ty mi jeszcze jaka masz temperature na CPU?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bardzo fajnie, swietny... widok za oknem... a nie to foto tapeta tez sie zmylilem ;) Nie obudowa jest rewelacja, ta oklei na na przodzie skojazyla mi sie z najttrajderem :P No i wreszcie ktos wpadl na pomysl by wode schowac do obudowy...przynajmniej to co ja widzialem to bylo za zewnatrz... powiec ty mi jeszcze jaka masz temperature na CPU?

heh lepiej nie pytaj bo obciahc mowic :oops: :oops: :oops:

blok miko M8 (kupilem go na samym poczatku) idle 39 load 43 na throughbredzie ale nie kreconym , a na kreconym (1,70 V) idle 45 load 49

niedlugo zmieniam blok wiec bedziee o wieeeeeeele chlodniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b3t0n- nieznam sie na tym tak jak wiekszosc z was ale faktycznie cos jest nie tak :? mam a2000+ xp i mam 40 i 45 stopni no chyba ze moj gb7vax pokazuje jakies dziwy... jezeli bok wodny tak odprowadza temperature to ja dziekuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noooo czadzik. Widać, że się postarałeś! Jak dobrze pamiętam to ostatnio jeszcze nie miałeś katody.

niom nie mialem katody , oswietlenie przodu bylo slabsze , LCD byl padniety i sluzyl jako ....yhmmm....ozdoba ???

teraz wszystko jest w porzaadku i jeszcze planuje poswietlenie spodu budy poprzez wzorowanie sie na popularnych Glowpad'ach

jak dorwe nowego CD-ROMA to zrobie w nim dziure , szybke wstawie , podswietle i na gorze w budzie zrobie okienko , heh wiec to jeszcze nie koniec roboty

planuje dzisiaj pokombinowac z podswietleniem shrouda na nagrzewnicy , tylko musze sie zastanowic jak to sensowne rozegrac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...moj ojciec ma wspolprace z Japonczykiem ktory produkuje wyswietlacze LCD i VFD chyba - wiec jak dobrze pojdzie to za darmoche bede mial jakis graficzny z podswietlaniem na wlasne zyczenie (podswietlanie LED)  8)...

b3t0n - pochytaj takie cudo dla mnie, myślę, że dogadamy się co do kasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...moj ojciec ma wspolprace z Japonczykiem ktory produkuje wyswietlacze LCD i VFD chyba - wiec jak dobrze pojdzie to za darmoche bede mial jakis graficzny z podswietlaniem na wlasne zyczenie (podswietlanie LED)  8)...

b3t0n - pochytaj takie cudo dla mnie, myślę, że dogadamy się co do kasy :)

nioo niestety rozmawialem z ojcem i powiedzial mi ze te graficzne to sa na kontrolerach , ktore nie egzystuja w zadnych schematach dot. podlaczania do kompa :( ale na pewno bede mial jakis alfanumeryczny 40x4 - musze po prostu czekac.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi