MaZZeo Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Witam Tak naszło mnie na zmienienie wygladu obudowy. I tutaj dwa pytania. Po pierwsze, da sie wstawic pleksję w ścianę obudowy bez problemu? W jaki sposób sie to robi? Trzeba wyciąć otwory, przywiercic pleksje od drugiej strony? Czy to jest operacja do zrobienai w domku, czy jakis specjalista potrzebny? :D Drugie to oświetlenie. Tutaj są różne katody, czy to ważne której firmy się weźmie? Warto przepłacać trochę? Chciałbym dobre katody, które mocno święcą, ale tez nie pizgaja po oczach. I czy warto inwestowac w diody laserowe? Gdzie je umiescic? Bardzo bym prosił o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Jest galeria modów popatrz poczytaj. Okno można wyciąć w domowych warunkach pleksi przykleić na sylikon. Co to oświetlenia co kupisz będzie dobre i będzie pizgać po oczach bo od tego są katody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Aż tak bardzo chcesz mieć przeciętną obudowę jak milion innych? Jeśli tak to ani sie waż pokazywać potem tego na forum, bo zostaniesz zjechany za moda w stylu okno+katoda. Pomyśl może lepiej nad czymś oryginalnym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 ' date='20 sty 2007, 19:12' post='2476391'] Aż tak bardzo chcesz mieć przeciętną obudowę jak milion innych? Jeśli tak to ani sie waż pokazywać potem tego na forum, bo zostaniesz zjechany za moda w stylu okno+katoda. Pomyśl może lepiej nad czymś oryginalnym... Ale ja nie chce czegos oryginalnego (nie mam możliwości), tylko cos estetycznego... a pokazywac nie mam zamiaru, bo przegladajac w tym dziale tematy zauważyłem, jak to się atakuje ludzi za założenie tematu :mur: Po prostu pytam sie o kwestie techniczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Po prostu pytam sie o kwestie techniczne. Wyszukiwarka nie gryzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Poszukaj kilku modów w stylu katoda+okno i przyjrzyj się zdjęciom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 1. Po pierwsze, da sie wstawic pleksję w ścianę obudowy bez problemu? 2. W jaki sposób sie to robi? 3. Trzeba wyciąć otwory, przywiercic pleksje od drugiej strony? 4. Czy to jest operacja do zrobienai w domku, czy jakis specjalista potrzebny? :D 5. różne katody, czy to ważne której firmy się weźmie? 6. Warto przepłacać trochę? 7. Chciałbym dobre katody, które mocno święcą, ale tez nie pizgaja po oczach. 8. I czy warto inwestowac w diody laserowe? Gdzie je umiescic? 8 przykazań modera ;]da się wstawić pleksi gdziekolwiek bez problemu - kwestia zdolności manualnych :). szybko... wycinasz dziurę, wycinasz pleksi, dopasowujesz, skręcasz/sklejasz, cieszysz oko... specjalista to może nie, choć nie każdy umie posługiwać się piłą, brzeszczotem, wiertarką, szlifierką prostą zwaną dremlem... czy wyrzynarką :wink: Większość z nas, robi to w domu, w pokoju, na balkonie, w piwnicy, w garażu tak samo wazne jak wybór auta... trabant czy porsze? :) nie przepłacać a płacić za jakość.. ale to sprawa dyskusyjna no to się zdecyduj.. mocno czy słabo? diody laserowe.... czyś Ty widział kiedy diodę laserową? :) przegladajac w tym dziale tematy zauważyłem, jak to się atakuje ludzi za założenie tematu :mur:nie za załozenie tematu... a za zadawanie pytań na które odpowiedzi są w kazdym z worklogów jakie tu czy gdzie indziej można znaleźć :) Nie bójcie sie zakładać tematów... ale jeśłi zakłądacie to z sensownymi pytaniami, na które nie mogliście znaleźć odpowiedzi w innych tematach lub w goglach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonatan007 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 diody laserowe.... czyś Ty widział kiedy diodę laserową?Również wydaje mi się , że autor tematu nie widział laseru , który notabene zobaczyć można tylko 2 razy (lewym i prawym okiem) :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) tzn zobaczyć można wiele razy... ale poparzyć W... laser.. tylko 2 razy :) W sumie to nie miałem w ręce tych diod określanych przez dystrybutorów sprzętu modingowego mianem laserowych.. i grzyb wie czy oni tam faktycznie nie wsadzają laserów... Jeśli z prawdziwej diody laserowej zdejmie się kolimator to dioda taka nie miota już spójnym, równoległym promieniem a naparza coś na kształt prostokąta, który na ścianie z odległosci 1m ma wielkosć 1m... :). Nawet jeśli któreś z tych diod są rzeczywiście laserowe, to śmiem przypuszczać iż 90% laserowych diod sprzedawanych na rynku to zwykłe diody hiperjasne o małym kącie świecenia :) - dostępne za 1/20 ceny jaką podają sprzedawcy... Edytowane 20 Stycznia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 A ja się podepne, bo mam małe pytanko: Czym najlepiej ciąć plexi? grubość 8mm. Pewnie sam bym do tego doszedł, ale przez szkołe mam bardzo ograniczony czas i nie moge siedziec w warsztacie cały dzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Również wydaje mi się , że autor tematu nie widział laseru , który notabene zobaczyć można tylko 2 razy (lewym i prawym okiem) :-| http://www.pc-tuning.pl/index.php?action=t...0-%20niebieskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 laserowa dioda...buehehehehe.... sorry men... wielki bullshita swieci jak flux - ino ciut dalej... jednym slowem - wez sie [ciach!]a w garsc i uzywaj szukajki.... typu google... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 http://www.pc-tuning.pl/index.php?action=t...0-%20niebieskieNo i ? Nijak tego z prawdziwym laserem nie mogę skojarzyć. Że w nazwie mają magiczne słowo to jeszcze nie znaczy, że naprawdę są laserowe. Wyroby roweropodobne z marketu też mają napisane na metce "rower". Swoją drogą nie wiem, za co te 19 zł, za pudełko chyba. Albo to sprawa "niepowtarzalnego klimatu wewnątrz komputera", a jak wiadomo takie rzeczy bywają bezcenne :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 No to dobrze ze sie spytalem, bo jeszcze bym kupił ten szit :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 a widzisz :), a autor z PC-tuninga niech se zapamięta raz na zawsze... że liczba mnoga od słowa dioda to DIOD a nie kurna diód... Sam pan jest diód... i-diód :) Ja nawet na tym zdjęciu nie widzę żeby to mocno świeciło - diody w zapalniczkach papierośniczych świecą 5x mocniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...