Skocz do zawartości
remik09

D 930 Vs E4300

Rekomendowane odpowiedzi

To raczej mało szczęśliwy wybór z tego wzgledu ze to mobas na i945. FSB osiąga raczej sporo za mało do C2D nawet do E4300 bo pewno na nim nawet do 3GHz nie dociagniesz. Dodatkowo jak to z Asrockiem jest, marna regulacja napięć też moze być barierą dla procka lub pamieci itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ze marnie sie kreci to ja to wiem ;)

ale wlasnie czy na tej platformie bylo by sens zmieniac ten procek

robisz voltage boosta na E4300 i ciągniesz... 3Ghz powinieneś wycisnąć bez niego - dalej - kwestia szczęścia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robisz voltage boosta na E4300 i ciągniesz... 3Ghz powinieneś wycisnąć bez niego - dalej - kwestia szczęścia :)

Hehehe niepoprawny optymista :lol: jeśli ta mobo dobije wogóle do 300MHz to wszystko a 9x300 daje jak wynika z moich obliczeń 2,7GHz .... więc jak sam widzisz vboost traci wszelki sens. Po prostu taki zestaw to jest nieporozumienie jeśli chodzi podkręcanie. Do defaltowch ustawień zgoda - może być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ASRock to nie sprzęt do OC :] A już na pewno nie do ostrego OC jakiego można poddawać procki Core 2. Ale jako tania płatforma pod nowego procka nadaje się nieźle. A zresztą jak myślicie, dlaczego chcę sprzedać swojego ASRocka :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi