remik09 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 jak myslicie czy jest sens przesiadki z pentium d 930 (taki obecnie posiadam) na core duo e4300 ? niewim jak to sie bedzie mialo do wydajnosci a doplacac niewiele bym musial sprzedajac aktualny procek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Ja się przesiadam. Warto! Ponoć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 przesiadaj się szczególnie, jeśli masz na czym kręcić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Opłaca się jeśli masz mobo z suportem do C2D, w innym wypadku to bym się grubo zastanawiał nad sensem wymiany. Chyba ze chcesz rekordy bic to wtedy C2D bezapelacyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remik09 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) mam takie mobo http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Mode...-eSATA2&s=n PS chyba se musze zrobic w sigu co mam ;) Edytowane 21 Stycznia 2007 przez remik09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 To raczej mało szczęśliwy wybór z tego wzgledu ze to mobas na i945. FSB osiąga raczej sporo za mało do C2D nawet do E4300 bo pewno na nim nawet do 3GHz nie dociagniesz. Dodatkowo jak to z Asrockiem jest, marna regulacja napięć też moze być barierą dla procka lub pamieci itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remik09 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 no ze marnie sie kreci to ja to wiem ;) ale wlasnie czy na tej platformie bylo by sens zmieniac ten procek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Oczywiście ze warto bo C2D jest sporo wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 no ze marnie sie kreci to ja to wiem ;) ale wlasnie czy na tej platformie bylo by sens zmieniac ten procek robisz voltage boosta na E4300 i ciągniesz... 3Ghz powinieneś wycisnąć bez niego - dalej - kwestia szczęścia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 robisz voltage boosta na E4300 i ciągniesz... 3Ghz powinieneś wycisnąć bez niego - dalej - kwestia szczęścia :) Hehehe niepoprawny optymista :lol: jeśli ta mobo dobije wogóle do 300MHz to wszystko a 9x300 daje jak wynika z moich obliczeń 2,7GHz .... więc jak sam widzisz vboost traci wszelki sens. Po prostu taki zestaw to jest nieporozumienie jeśli chodzi podkręcanie. Do defaltowch ustawień zgoda - może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Bo ASRock to nie sprzęt do OC :] A już na pewno nie do ostrego OC jakiego można poddawać procki Core 2. Ale jako tania płatforma pod nowego procka nadaje się nieźle. A zresztą jak myślicie, dlaczego chcę sprzedać swojego ASRocka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zawsze w takm wypadku wystepuje magiczne pytanie: Czy jest cos co chodzi ci za wolno na obecnym kompie? :) Bo imho do tej karty graficznej wiecej niz d 930 nie potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...