bunioslaw1 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) posiadam sprzęt jak w podpisie od pewnego czasu Użycie mojego procesora jest cały czas 100% ! obojętnie czy coś robie czy nie po kilku godzinach komputer strasznie zwalnia tak jak by był czymś obciążony ale żadnych podejrzanych procesów nie zauważyłem . przeskanowałem Ewido Adware i Spy znalazło coś usunelem wszystko ale dalej jest to samo log z hijack this , pojęcia nie mam o co z tym chodzi proszę o pomoc Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 00:06:59, on 2007-01-21 Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000) Running processes: D:\WINDOWS\System32\smss.exe D:\WINDOWS\system32\winlogon.exe D:\WINDOWS\system32\services.exe D:\WINDOWS\system32\lsass.exe D:\WINDOWS\system32\svchost.exe E:\Program Files\Sygate\SPF\smc.exe D:\WINDOWS\System32\svchost.exe D:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe D:\WINDOWS\System32\svchost.exe D:\WINDOWS\Explorer.EXE D:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE E:\Program Files\InterVideo\WinDVR\WinRemote.exe D:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE D:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE D:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE e:\Program Files\BitComet\BitComet.exe D:\Documents and Settings\Kamil\Pulpit\HijackThis.exe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.interia.pl/ R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.ngohq.com R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://www.sygate.com/swat/support/spf50_reg.htm R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - E:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll O2 - BHO: IeCatch5 Class - {2F364306-AA45-47B5-9F9D-39A8B94E7EF7} - E:\PROGRA~1\FlashGet\jccatch.dll O2 - BHO: BitComet ClickCapture - {39F7E362-828A-4B5A-BCAF-5B79BFDFEA60} - e:\Program Files\BitComet\tools\BitCometBHO.dll O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\ssv.dll O2 - BHO: gFlash Class - {F156768E-81EF-470C-9057-481BA8380DBA} - E:\PROGRA~1\FlashGet\getflash.dll O3 - Toolbar: FlashGet Bar - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - E:\PROGRA~1\FlashGet\fgiebar.dll O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - D:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx O4 - HKLM\..\Run: [soundMan] SOUNDMAN.EXE O4 - HKLM\..\Run: [smcService] E:\PROGRA~1\Sygate\SPF\smc.exe -startgui O4 - HKLM\..\Run: [WinRemote] "E:\Program Files\InterVideo\WinDVR\WinRemote.exe" O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "E:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray O8 - Extra context menu item: Download All by FlashGet - E:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm O8 - Extra context menu item: Download all links using BitComet - res://e:\Program Files\BitComet\BitComet.exe/AddAllLink.htm O8 - Extra context menu item: Download all videos using BitComet - res://e:\Program Files\BitComet\BitComet.exe/AddVideo.htm O8 - Extra context menu item: Download link using &BitComet - res://e:\Program Files\BitComet\BitComet.exe/AddLink.htm O8 - Extra context menu item: Download using FlashGet - E:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\ssv.dll O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\ssv.dll O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - E:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - E:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe O20 - Winlogon Notify: mszsrn32 - D:\WINDOWS\system32\mszsrn32.dll (file missing) O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - D:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe O23 - Service: Sygate Personal Firewall (SmcService) - Sygate Technologies, Inc. - E:\Program Files\Sygate\SPF\smc.exe Edytowane 21 Stycznia 2007 przez bunioslaw1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Wysil sie troche i nazwij normalnie temat postu! Napisz tez jaki proces obciaza procesor. Zamknij porty przy pomocy wwdc.exe, zmien przegladarke na Opere i nie uzywaj wiecej Internet Explorer'a. Przeskanuj tez system przy pomocy ewido. W hjt usun: R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.ngohq.com R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://www.sygate.com/swat/support/spf50_reg.htm O20 - Winlogon Notify: mszsrn32 - D:\WINDOWS\system32\mszsrn32.dll (file missing) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Explorera wczoraj użyłem neichcący ;) używam Firefoxa system przeskanowany przez Ewido coś znalazł usunął ale po jakimś czasie i tak procesor obciążony jest w 100% a w procesach w menedzeże żaden proces nie obciąż procesora ! wiec nie wiem co jest grane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 NIe jest to czasem svchost.exe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Tutaj jest screen ze wszystkich procesów pokazywanych w menedzeże , procesor po włączeniu kompa jest na normalnym obciązeniu jak widać lecz po jakieś godzinie , 2 godz. procesor jest użyty w 100% i nie da się pracować na nim i obojętnie czy cso jest włączone czy nie obciążony jest cały czas Edytowane 21 Stycznia 2007 przez bunioslaw1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Proces bezczynności je całego proca ;) Mi w takiej sytuacji reboot rozwiązuje sprawe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper86 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 zatem zarzuc screena z procesami kiedy procek jest obciazony! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 prosze bardzo długo nie musiałem czekać :/ przeskanowałem NOdem doszło nawet nie do połowy i procesk w 100% obciążony i zaczą mulić tak że nic nie szło zrobić :/ pojęcia nie mam co się dzieje a formata narazie nie planuje .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Hmm, explorer pochłania całą moc proca, tylko nie wiem z jakiej paki. Spróbuj go wyłączyc, pewnie nic się nie stanie oprócz tego ze gg bedzie trzeba uruchomic od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Skoro explorer mu tyle zjada i procka i pamięci to jestli to ubity shell ?? Nie wiem czy to ma związek ze sprawą, ale jak mi kiedyś explorer takie jaja robił to mu po prstu dałem innego shella ... nie pamiętam jakiego coś z wizualizacji z deviantart było ale podmieniłem go i nie działało na explorerze. Póxniej jak już mi się znudziło i odinstalowałem to ten problem zniknął... Z góry zaznaczam, ze nie wiem czy był jakiolwiek związek między moimi eksp[erymentami a ustaniem zjawiska bo nie zgłębiałem :P Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 format c:\ win -> sp2 -> avast -> scan wszystkiego -> dopiero podłączasz internet -> instalujesz wszystko -> ghost i next time w razie problemów (znaczy sie uroków w$) 15 min i po kłopocie IMHO oczywiści :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper86 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) sprobuj puscic noda i spysweepera w trybie awaryjnym, choc obawiam sie, ze to nie jest wirus... po zabiciu explorer'a ctrl+alt+del, plik, nowe zadanie, wpisz explorer i enter Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Kacper86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) wyłączenie explorera rozwiązjuje problem :| automatycznie obciążnenie procesora jest kilka razy mniejsze .... i widze żę chyba jedynie format mi tutaj pomoże i nie ma co z tym explorerem kombinować :/ pojęcia nie mam dlaczego explorer zajmuje całą moc ... o system dbam nie mam żadnych syfów na kompie uruchamianych programów jak widać tak samo jest nie wiele .... skan Nodem 0 wykrytych problemów ... Edytowane 21 Stycznia 2007 przez bunioslaw1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zobacz czy po: Start->Uruchom->REGSVR32 /U SHMEDIA.DLL bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Miałem ten sam problem. Jedynym rozwiązaniem był format. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Ja dawno temu tez mialem taki problem, wina byl uszkodzony czytnik dvd... :blink: Odlaczylem i problem zniknal, mozesz sprawdzic tak z ciekawosci. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Też tak miałem, ale z małym wyjątkiem - mi jeszcze po jakimś czasie explorer.exe padał. Zauważyłem, że dzieje się to m.in. jak otwieram jeden katalog z muzyczką :mur:. Jak zrobiłem sprawdzanie dysku to na chwile był spokój :mur:. W końcu zrobiłem formata -> do czasu był spokój. Wkurzyłem się, zobaczyłem co SMART pokazuje i dzięki pomocy ludzi z forum znalazłem winowajcę - moja 5 letnia barracuda zaczęła odmawiać posłuszeństwa (miała parę badów i coś tam jeszcze). Kupno nowego HDDka "rozwiązała" problem Zrób sprawdzanie dysków i wstaw raport ze SMARTa (w dowolnej kolejności). Jak SMART nie będzie się "rzucał" o nic i sprawdzenie dysku tez nic nie da to proponuję (tak jak wyżej chłopcy radzili) zrobić formata. A jak to nic nie da to próbuj np odłączać napędy optyczne itp. A jak to nic nie da to prawdopodobnie dysk zaczął strajkować... Edytowane 22 Stycznia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 jak narazie od 3 dni problem narazie się nie pokazuje .... jutro postaram się sprawdzić dysk i wstawie ten raport .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkeldzekson Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 miałem to samo, format pomógł ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endo1 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Rowniez problem taki mialem. Dzialo sie to zaraz po zmianie plyty glownej i proca z Abit NF7-s nForce 2 i sempron 2,6+ na MSI Neo3-v i celka d 2,66, przy czym system pozostal ten sam na moim hd. Zadna giera nie dzialala poprawnie, nawet te stare, windows lagowal.... Nie zrobilem formata, ale jedynie reinstalke systemu, problem zniknal. Chyba windows nie mial wczesniej instrukcji dla intela tylko dla amd (3dnow itp). Nie zmieniales ostatnio jakiejs wazniejszej czesci w kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 nie nic nie było zmieniane komp od prawie 2 lat ten sam co w podpisie .... jak narazie problem zniknął i wszystko śmiga mam nadzieje że się to nie pojawi. Do teraz nie wiem co mogło byc tego przyczyną 1 raz cos takiego mi się zdarzyło , a o sysstem dbam nie mam żadnych śmieci nigdzie wiec nie wiem skad sie cos takiego moglo zrobic postaram sie jeszcze wkleic z tego SMARTa raport pozniej , a co do gierek śmigają normalnie do czasu aż ten explorer nie zabierał całej mocy procesora .... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) postaram sie jeszcze wkleic z tego SMARTa raport pozniej Wiesz, wklej ten raport teraz dla świętego spokoju o swój dysk. Tu masz program do odczytania m.in. SMARTA CLICK! Edytowane 25 Stycznia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) oto raport ze smarta chyba wszystko jest ok ? Edytowane 26 Stycznia 2007 przez bunioslaw1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Znalazł juz ktos na to rowziazanie tzn chodzi i o explorer obciazajacy procka w 99% u mnie akurat dzieje sie tak gdy otwieram folder z filmami... robilem juz kika razy format ale zawsze wraca po jakims czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Że tak powiem: 1. Wyłącz te głupie miniatury w Windows? Widok->Ikony 2. Wyłącz buforowanie miniatur? Narzędzia->Opcje folderów->Widok->zaznacz Nie buforuj miniatur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Na filmach to akurat normalne. Usun lub zmien nazwe klucz rejestru HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E} edit. ULLISSES, to nie problem miniatur. Explorer wczytuje informacje o plikach video przy wejsciu do katalogu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Że tak powiem: 1. Wyłącz te głupie miniatury w Windows? Widok->Ikony 2. Wyłącz buforowanie miniatur? Narzędzia->Opcje folderów->Widok->zaznacz Nie buforuj miniatur ja akurat uzywam liste a nie miniatury....pozatym to nie ma z tym nic wspolnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 U mnie tam nic nie czyta. Dodam tylko, że widok sieci Web też wyłączyłem. Edit: Dodam też, że powyższy klucz jest na swoim miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Na filmach to akurat normalne. Usun lub zmien nazwe klucz rejestru HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E} edit. ULLISSES, to nie problem miniatur. Explorer wczytuje informacje o plikach video przy wejsciu do katalogu. Dzieki ponownie.. chyba pomogło :) p.s czemu uwazasz ze to normalne..? to raczej zbugowany xp jest problemem Edytowane 15 Czerwca 2007 przez 2pac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ja u siebie ostatnio zauwazylem, ze gadugadu bardzo mi obciaza procesor- nawet do 90%. Nie wiem o co chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...