Skocz do zawartości
artur-dent

Dysk Twardy W Laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

witam .

Mam maly problem .dysk w moim laptopie padl calkowicie.powstaje teraz pytanie : czy jak kupie sobie nowy i go wcisne do srodka czy windows dostarczany razem z laptopem mi sie zainstaluje?

jest to werja windows xp home ale jest to ghost wiec nie wiem czy pojdzie z nowym dyskiem

generalnie bylbym wdzieczny za odpowiedz

Edytowane przez artur-dent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam .

Mam maly problem .dysk w moim laptopie padl calkowicie.powstaje teraz pytanie : czy jak kupie sobie nowy i go wcisne do srodka czy windows dostarczany razem z laptopem mi sie zainstaluje?

jest to werja windows xp home ale jest to ghost wiec nie wiem czy pojdzie z nowym dyskiem

generalnie bylbym wdzieczny za odpowiedz

Zainstaluje Ci sie i nawet przy obrazie gosta nie powinien sie pytac o aktywacje :) Co najwyzej podzieli Ci dysk domyslnie tak jak to w fabryce wymyslili.

Edytowane przez HenYo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w dellu ghost przywraca obraz systemu na pierwsza istniejeaca partycje twardego dysku zatem jak sobie podzilisz tak bedziesz mial czyli sugeruje wczesniej uzyc hirens boot cd i tam jest dosowy partition magic :)

btw. przeciez ghost nie przywruci sie na inny hdd o innym kluczu niz ten z ktorego zostal zrobiony... a przynajmniej to byl jeden z mankamentow bezpieczenstwa ghosta..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poznaniak jak instalujesz windoze z recovery to mosz do wyboru czy podzileic dysk na jedna partycje, na 2 takie same, i czy zainstalowac na pierwszej partycji razem z formatem na fat32 :P

mi tez tak podzielili dysk :P

Edytowane przez morron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi