Skocz do zawartości
karaluch

Tani Ddr 2x512 Dual Na Cl2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem tematow na temat co kupic jest wiele ale w moim przypadku ten OC to bedzie tylko schodzenie z taimingami bo w zadnej z konfiguracji nie mam mozliwosci wyciagniecia ogromnej magistrali...

Config #1: Barton 2.5 (166*11) + Epox 8RDA3IPro + 2x256 TwonMos CL2.5 (nForce2-Ultra)

Config #2: Pentium4 (133@166) + Asus P4S8X Gold (SIS648)

Dlatego pisze ze 2 konfiguracje bo niebawem zmieniam Bartona na A64 na AM2 wiec i kupie DDR2 ale mam okazje pozbyc sie starych twinmosow i kupic nowy ram, ktory strasznie jest mi teraz potrzebny do pewnych obliczen. Jak zmienie kompa to te ramki powedruja do serwera (config #2) i tam zastapia ECC. Jak wiadomo ten SIS nie pracuje w dualu, a proca tez nie bede krecil bardziej bo juz mu starczy wiec chcialbym zejsc do CL2

Proponowane ramy z dolnej pulki cenowej:

1. Corsair VS DDR 2x 512MB 400MHz CL 2.5 VS1GBKIT400 (cena ok 340zl w komputronik.pl)

2. TwinMos DDR 2x 512MB Dual PC-400 CL 2.5 (cena ok 370zl w komputronik.pl)

3. GoodRAM DDR 2x 512MB PC-400 CL2.5 dual (cena ok 310zl w komputronik.pl)

4. KINGSTON DDR 1GB (2x512MB) PC400 CL2.5 (cena ok 340zl w 4seep.pl)

Kolejnosc nie jest przypadkowa, ale bardziej bazowalem na marce niz mozliwosciach, a o ocene mozliwosci to Was prosze ;-))

Staralem sie gdzies wyszukac na jakich kosiach sa te pamieci ale idzie mi z tym srednio :(

Pozostaje jeszcze allegro i tam Kingmaxy itp, wogole to jestem z Wrocławia i mam problem z odpowiednia oferta w sklepach, moze ktos z Was zna dobre miejsce, z dobra stronka aby sobie ceny zobaczyc.

Pozdro wielkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego dalem na pierwszym miejscu ale zupelnie nie mam pojecia co to za kosci sa. Ostanio tez duzo dobrego czytalem o goodramach, powiem wam ze mam ciezki wybor bo kasy nie za duzo, a jednak wymagania mam. Chcialbym z tymi timingami schodzic jak najnizej bo do gory nie moge ze wzgdledu na procesor i slaby chipset.

A co sadzicie o A-DATA VITESTA ddr400 CL 2.5 (z radiatorkiem) bo mam mozliwosc kupienia tanio uzywanej za 300zl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Aeneon, które sprzedaje na AUKCJI. Jeśli będziesz zainteresowany pisz do mnie albo zalicytuj. Takie same kości łądowane są do Patriotów LLK więc również rozważ tą opcje.

Co Do Hynixów, też takie posiadam i to dobrze wszystkim znane BT-D43 :D I napewno taniej :]

Edytowane przez awq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale z tego co wiem to D43 ladnie sie kreca w gore przy slabych timingach, a ja raczej w gore nie mam jak jechac i chciałbym po prostu miec CL2 przy magistrali 200MHz, czyli jak mi sie wydaje musze szukac cos z CL2.5, ktore po malym o/c wyciagnie CL2

Ale nad waszymi ofertami sie jeszcze zastanowie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi