Skocz do zawartości
Jordi23

Pozytywny Skandal XP 1700+ !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem dzisiaj mozliwosc przetestowania 10 porockow Xp1700+ 0.13mikrona , kolega ma sklep komputerowy i przywiozl dzisiaj z hurtowni 10 sztuk. SKANDAL SKANDAL !!!!!!!! Kazdy z nich chodzi spokojnie na XP 2600+ 166Mhz x 12.5 dla mnie to poprostu SKANDAL , oczywiscie wymienilem sie u niego jeszcze ze zwrotem pieniedzy :) z mojego XP2000+ (wcale sie nie kreci) na takiego 1700+ puscilem go na 171Mhz x 12.5 co dalo 2137Mhz czyli XP 2700+, mam jednak pare pytan do was :

1. Co zrobic zeby moc wlaczyc mnosznik wiekszy od 12.5 (zmienilem bios na taki z 31 stycznia 2003 plyta epox 8rda) i nie moge powyzej 12.5 wlaczyc

2. drugie pytanie dlaczego nie pokazuje mi bios 2700+ czy 2800+ tylko zawsze 2600+ chociaz mam 2130Mhz udalo mi sie uruchomic na szynie 180x12.5= 2250 wiec XP2800+ ale do windy nie wchodzi tylko ze pokazuje 2600+ o co z tym chodzi (bios mam nowy jak pisalem wyzej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem na forum kilka opini, że antki na ich mobo chodzą z mnożnikami większymi od 12,5, ja u siebie dałem 14 x 133 MHz i bios mi pokazał 667 MHz, ale żeby chodziły wyżej trzeba przecinać mostki L3 zobacz na stronę http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...d_painting.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem dzisiaj mozliwosc przetestowania 10 porockow Xp1700+ 0.13mikrona , kolega ma sklep komputerowy i przywiozl dzisiaj z hurtowni 10 sztuk. SKANDAL SKANDAL !!!!!!!! Kazdy z nich chodzi spokojnie na XP 2600+ 166Mhz x 12.5 dla mnie to poprostu SKANDAL , oczywiscie wymienilem sie u niego jeszcze ze zwrotem pieniedzy :) z mojego XP2000+ (wcale sie nie kreci) na takiego 1700+ puscilem go na 171Mhz x 12.5 co dalo 2137Mhz czyli XP 2700+, mam jednak pare pytan do was :

1. Co zrobic zeby moc wlaczyc mnosznik wiekszy od 12.5 (zmienilem bios na taki z 31 stycznia 2003 plyta epox 8rda) i nie moge powyzej 12.5 wlaczyc

2. drugie pytanie dlaczego nie pokazuje mi bios 2700+ czy 2800+ tylko zawsze 2600+ chociaz mam 2130Mhz udalo mi sie uruchomic na szynie 180x12.5= 2250 wiec XP2800+ ale do windy nie wchodzi tylko ze pokazuje 2600+ o co z tym chodzi (bios mam nowy jak pisalem wyzej)

ej no ja mam mobo jak w podpisie i na 11,5 mi idzie max moj antek bo na 12 winda wywala mi pogubione bledy czy to mobo czy prca wiana :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie widzi ci jako 2700+ bo płyta (bios) oznacza procesory po mnożnikach a w drugiej kolejności po FSB. Np. AXP 2600+ ma mnożnik 12,5x więc nawet jak dasz 12,5x250mhz to będzie ci widział 2600+! zeby uzyskać 2700+ musisz wrzucic 13x bo XP 2700+ ma mnoznik 13x (jezeli plytka nie czyta z L3 to spoko jak czyta to musisz ciac mostki). Wszytsko jasne? wchodzi rowniez tez FSB z 133 na 166 bo sa XP 2600+ 266 i 2600+ 333. Popatrz na specyfikacje procków bez o/c to se rozkmnisz wszytsko... kapiszi :).

PISZ SERIE TYDZIEN I NR SERYJNY NAJELPIEJ WSZYTSKO CO MASZ NA TYM NAKLEJCE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee dlaczego macie takie niskie mnozniki???

ja u siebie mam mnożnik bodajze do 23 czy 24

krecilem w zasadzie tylko mnoznikiem bo przy niecałych 150 MHz fsb

sypały sie pamieci

ostatnim na którym wszystko wstało ( na razie) to chyba bylo 16

nic nie ciąłem po prostu zmieniłem ustawienia i poszlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee dlaczego macie takie niskie mnozniki???

ja u siebie mam mnożnik bodajze do 23 czy 24

krecilem w zasadzie tylko mnoznikiem bo przy niecałych 150 MHz fsb 

sypały sie pamieci

ostatnim  na którym wszystko wstało ( na razie) to chyba  bylo 16

nic nie ciąłem po prostu zmieniłem ustawienia i poszlo

Bo my wolimy mieć wysokie FSB niż mnożniki. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no ja mam mobo jak w podpisie i na 11,5 mi idzie max moj antek bo na 12 winda wywala mi pogubione bledy czy to mobo czy prca wiana :?: :?:

zwieksz vcore bedzie ok :D

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwieksz vcore bedzie ok :D

pozdrav

Lagier

myslisz ze nie probowalem :) dalem 1,7 (max mojej plyty :( ) i nic wywala blue skriny ( :) ) i nie wiem czemu moze mam mnozniki zablokowane :( mam proca tego z barwkompu i walneli mi jakies naklejki na mostkach :evil: chyba gwarancja :( i nie bede ich przeciez zrywal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha dopiero teraz zwrocilem uwage ze max vcore u ciebie to 1.7 no to chyba nic z tego. Niech zyje epox i 2.2V :twisted: :P :D

qfa mac "a mialo byc tak pieknie" :( no to lipa trza bedzie jakos naklejki pozrywac i bawic sie mostkami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jordi23-> 3 pytania:

- jaka masz temperature tego atlona i czym to chlodzisz (wc czy normalny wiatrak ;) )

- jak wnosze odblokowywales mnoznik na procku (wiem ze lameerskie pytanie ale jestem mloda lama to sie pytam dla pewnosci)

- mozesz powiedziec cos wiecej o tym atlonie (numer,nazwa itp. ... jak wyzej :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jordi23-> 3 pytania:

- jaka masz temperature tego atlona i czym to chlodzisz (wc czy normalny wiatrak ;) )

- jak wnosze odblokowywales mnoznik na procku (wiem ze lameerskie pytanie ale jestem mloda lama to sie pytam dla pewnosci)

- mozesz powiedziec cos wiecej o tym atlonie (numer,nazwa itp. ... jak wyzej :P )

1. mam TTC-D5TB jak wchodze do wona mam 39 pozniej za jakies 10 min. mam 43-44 w stresie mam okolo 45-46 nie wiecej jade na zasilaniu 1,675 :( na innych win jest niestabilny :evil:

2. mam odblokowany sprawdzalem na mniejszej szynie danych 12,5x133 noproblem chodzi

3. AXDA1700DUY3C JUICB 0251PEW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj sciagne radiator to napiszee dokladnie jekie serie byly , a co do mnoznika to mi juz to wisi :)  puscilem tego proca na 200MHz !!!!!! i mnoznik 10.5 = 2100Mhz XP 2600+ i hula jak ta lala napiecie 1.875 pozdrawiam

taaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkk

poczekaj jescze dwa tygodnie

a bedziesz musial sobei nowego procka sprawic

te procki na vcore pozwyzej 1,8 v chodza dwa moze trzy tygodnie

UWAŻAJCIE !!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powaznie

tutaj nie zartuje

wiesz pracuje w sklepie wiec wiem co sie dzieje

na napieciu 1,8 volt penwie tez dlugo niepochodzi ale z rok powinien

takei napeicia sa tylko do chwilowych wynikow

na takich napieciach nei powinnismy pracowac codzienie

ja proponuje max napiecie dla stalej pracy: 1,775

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz w [gluteus maximus] mozesz meic

gorzej jak to potrwa npo dw atygodnie a ty nie bedzies zmogl kompa wlaczyc, a musisz

ale powiem tak ze te proce co padly na takich napieciach byly chlodzone do temperatury 30-35 stopni

albo na dobrym powietrznym albo na wodnym

jak znasz sie choc odropbine na elektronice

to powinienes wiwedziec ze zywotnosc ukladu krzemowego w duzej meirze zalezy od napiecia go zasilajacego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...