Jasniejszy Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Otóż mam taki problem. Mam Radeona X1300 series. Gdy gram w coś, np. Knight Online, po jakimś czasie gaśnie ekran, tak jakby miał się zresetować, po chwili gra się włącza i pojawia mi się komunikat, że sterownik został zresetowany czy coś takiego, no i tam wyślij albo nie wysyłaj. No patrzyłem w instrukcji jak instalować tą kartę i to wszystko i potem ustawić i wchodzę w Catalyst Control Center i tam powinienem mieć taką zakładkę i tam zaznaczyć "Enable CrossFire", ja tej zakładki nie mam. Wie ktoś dlaczego i jak mogę rozwiązać ten problem? O takie coś: KLIK Jeśli to wina sterowników to dajcie mi linki, gdzie są jakieś dobre do tej karty, tylko od razu link, gdzie ten sterownik jest Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Jasniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Podaj resztę sprzętu i dokładny model karty oraz zasialcza. Jest to błąd zawieszenia karty graficznej. Dzieje się tak najczęściej z powodu przegrzewania się karty lub niestabilnych/słabych napięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasniejszy Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Płyta ECS P4.P4M890T-M2 VP4M890 S775 SI/SA/VGA Procesor Pentium-D 820 2800/800/2*1MB/S775 BOX64 Pamięć DDR-2 V-Data 512/533 Grafika Gigabyte Radeon X1300PR-256 PX DV/TV BOX Chyba wszystko;) Instalowałem już ten sterownik Omega ale nic nie pomógł A te napięcia da się jakoś ustabilizować? Edytowane 22 Stycznia 2007 przez Jasniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Jaki zasilacz (producent)?? Napięcia można ustabilizować kupując porządny, markowy zasilacz :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thaniel Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Jaki zasilacz (producent)?? Napięcia można ustabilizować kupując porządny, markowy zasilacz :wink:. Ja mam taka sama historie z taka sama karta graficzna co kolega... zasilacz jest ok. Tnie sie ta grafika ale nie na wszystkich grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 To może być wina płyty głównej. Nie wiem jak jest teraz ,ale kiedyś ECS robiły strasznie niestabilne plyty glowne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwaniak666 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Otóż mam taki problem. Mam Radeona X1300 series. Gdy gram w coś, np. Knight Online, po jakimś czasie gaśnie ekran, tak jakby miał się zresetować, po chwili gra się włącza i pojawia mi się komunikat, że sterownik został zresetowany czy coś takiego, no i tam wyślij albo nie wysyłaj. No patrzyłem w instrukcji jak instalować tą kartę i to wszystko i potem ustawić i wchodzę w Catalyst Control Center i tam powinienem mieć taką zakładkę i tam zaznaczyć "Enable CrossFire", ja tej zakładki nie mam. Wie ktoś dlaczego i jak mogę rozwiązać ten problem? O takie coś: KLIK Jeśli to wina sterowników to dajcie mi linki, gdzie są jakieś dobre do tej karty, tylko od razu link, gdzie ten sterownik jest 1. sterowniki zapodaj catalisty 6.9 2. enable crossfire miałbyś dostępne w momencie gdy miałbyś zamontowane 2 radeony xD 3. wyłącz VPU-recover 4. jaki masz zasilacz? (firma bo ilośc wat na drugim miejscu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaFu_15 Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Witam Was! Piszę bo niestety też mam problem z Radeonem X1300, pokazuje mi się po chwili grania w jakąś gre 3D ten sam błąd co Jasniejszemu. Sterowniki mam oryginalne od karty, a mój komp to: 1. Procesor AMD Sempron 2800+ (1,6GHz)S754 BOX 64 bit 2. PG GIGABYTE GA - K8NE NF4 S754 3. Pamięć DDR 1024 MB / 400 MHz Goodram 4. Zasilacz 355 ATX Qoltec SilentLine Power Q355 bulk 5. Karta RADEON X1300PRO 256 MB MSI TV/DVI PX ( właśnie o nią chodzi ) 6. HDD Samsung 80 GB / 7200 / 133 / 2 MB SP 0822N Mam tą kartę jużod 3 miesięcy, lecz pierwsze 2 miechy działała bez zarzutu, dopiero teraz ten błąd. Proszę o pomoc co najlepiej wymienić, dokupić, lub najlepiej zmienić ustawienia ;) Ale jak mam odkręconą jedną ściankę obudowy to gra wszystko dobrze, tylko że wtedy się komputer mocno kurzy i muszę go czyścic raz na tydzień ;( Edytowane 29 Maja 2007 przez KaFu_15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) Ale jak mam odkręconą jedną ściankę obudowy to gra wszystko dobrze, tylko że wtedy się komputer mocno kurzy i muszę go czyścic raz na tydzień ;(Wniosek jest prosty - karta się przegrzewa. Musisz zapewnić lepszą wentylację obudowy. Skoro przy otwartej budzie jest OK to na pewno nie jest tu winna płyta, proc, zasilacz itd. Edytowane 5 Czerwca 2007 przez japa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnold Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Również mam tą kartę graficzną i gdy próbuje odpalić Lineage 2: C4 pokazuje się normalny ekran odpalania gry, później cały czarny ekran, wraca mnie do Windowsa i wyświetla się błąd: OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600) CPU: AuthenticAMD Unknown processor @ 2002 MHz with 1023MB RAM Video: Radeon X1300 Series (6635) Bad name index -1791/674 History: ULinkerLoad<<FName <- (LinkerLoad Transient.LinkerLoad114 58829242)) <- FObjectImport<< <- LoadImportMap <- ULinkerLoad::Load <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UObject::GetPackageLinker <- ULinkerLoad::VerifyImport <- ULinkerLoad::VerifyImport <- ValidateImports <- ULinkerLoad::Verify <- ULinkerLoad::Load <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UObject::GetPackageLinker <- ULinkerLoad::VerifyImport <- ValidateImports <- ULinkerLoad::Verify <- ULinkerLoad::Load <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UObject::GetPackageLinker <- ULinkerLoad::VerifyImport <- ValidateImports <- ULinkerLoad::Verify <- ULinkerLoad::Load <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UObject::GetPackageLinker <- ULinkerLoad::VerifyImport <- ValidateImports <- ULinkerLoad::Verify <- ULinkerLoad::Load <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UObject::GetPackageLinker <- UObject::StaticLoadObject <- (Core.Class LineageWarrior.MFighter NULL) <- UObject::StaticLoadClass <- UL2ConsoleWnd::LoadDefaultCharacterInfo <- UGameEngine::Init <- InitEngine Pytałem kolegi mówił, że to problem z Grafiką. Przeinstalowałem kartę ale nic to nie dało. Może wy macie jakiś pomysł jak ustawić (może w Catalyst: CC) grafikę, cokolwiek by L2 działał na tej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODERlukasMODER Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Heya. Też mam ATI radeona x 1300 PRO. MIałem ten sam problem w BF 2 (grałem na rozdzielczosći *1024 i detalach pół srednich pół wysokich i gra sie nie cieła nic z tych zeczy ). I najgorsze było to wyłaczanie takie jak u ciebie. I tak sobie pogrzebałem na forum i w necie nic nie znalazłem. Aż pewnego dnia pomyślałem moze cos na opcjach pozmieniam(tak to wymyśliłem z wariacji) I zmieniłem tylko detale na wszystkie na srednie i zadziałało nawet sie zdziwiłem a jak włącze na poprzednie ustawienia mam znowu ten sam problem. Nie wiem od czego to zalezy z tą grafa. Pytałem specjalisty ale nie umiał mi tego wytłumaczyć. Powinno sie tak nie zdazać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirmekk Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Otuż ja znam rozwiązanie na wasze problemy z tą oto kartą graficzną, nie są to problemy z oprogramowaniem tylko ze sprzętem a dokładniej należy dokładnie oczyścić system wentylacji w karcie graficznej, Jezeli Pomogło to mam pytanie ta karta ma Port DDR2 czy DDR1 PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDZ, Sam używam tej karty od 5 lat, i dopiero w roku 2010 miałem ten problem co wy, przeczyscile układ wentylacji i działa jest git lecz pamięc tej karty mnie niezadowala już więc chciałem ją wymienic na coś mocniejszego a dokładniej ASUS Radeon HD 3460 ale on ma złącze DDR2 i nie wiem czy będzie pasował Edytowane 18 Grudnia 2010 przez kirmekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 ddr1/2/3/4/5 to są rodzaje kości pamięci a "złącze" to może być PCI-E 1.0/1.1/2.0/2.1. Napisz jeszcze raz dokładnie powoli o co Ci się rozchodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirmekk Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) opis karty którą chce dokupić do komputera Opis Techniczny: Kod Producenta AH3450/DI/512MD2 (LP) Nazwa producenta karty ASUS ATI Radeon HD3450 Nazwa producenta chipsetu ATI Typ Chipsetu Radeon HD3450 Złącze AGP x 8 Wielkość pamięci 512 MB Typ pamięci DDR II Szerokość magistrali pamięci 64 bit Taktowanie procesora 600 MHz Efektywne taktowanie pamięci w 3D 800 MHz RAMDAC 400 MHz Low Profile Tak Chłodzenie chipsetu Aktywne Chłodzenie (opis) wentylator Wyjścia D-Sub na karcie 1 szt. Wyjścia DVI na karcie 1 szt. Przejściówka z DVI na D-Sub 1 Obsługa wielu monitorów 2 Wyjście HDTV Gniazdo HDMI Cross Fire Tak SLI Nie Zgodność programowa DirectX 10.1, OpenGL 2.0, Shader Model 4.1 Wyposażenie Driver CD, śledzik low profile Czy będzie ona pasowała to płyty głównej Biostar P4M80-M7 No i tu jest Napisane Typ Pamięci DDR2 a w starej miałem Typ Pamięci DDR1 i nie wiem czy jak wymienie na tą to bedzie chulało;D Edytowane 18 Grudnia 2010 przez kirmekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stato Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Głównie liczy się złącze. Akurat u ciebie się zgadza AGP x8, więc wszystko powinno pasować. Co do karty to lepiej zapytaj na forum jaką kupić (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś). Edytowane 18 Grudnia 2010 przez Stato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirmekk Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 ja wiem jaką kupić bo mam w rl wujka który w tym siedzi i ojca więc jest good chodziło mi właśnie o to czy Typ Pamięci Będzie pasował:D THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...