piotres Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Witam panstwa :) Jakis czas temu wpadlem na genialny pomysl zaprojektowania kontenerka typu semi-solid na CPU ...oto wyniki projektu, do podstawy jest dospawana rura 42 mm srednicy :D . Sama podstawa ma ok. 820 gram masy :-P . To jest 25-cio centymetrowy kontenerek :) . Izolacja ma 19 mm grubosci, a zapinka jest przystosowana do S462/S478(9)/S775/S939/AM2 :) . Jak ktos jest zainteresowany zakupem - prosze o PW . pozdrawiam piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) ehhh ten kwadrat... conajmniej calosc dziwnie wyglada, szczegolnie ta zapinka z tuleja :blink: Pozatym troche przeklamales.... to ja wpadlem na genialny pomysl pol solida, a ty sie pozniej dolaczyles. Edytowane 21 Stycznia 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Nie podoba mi sie mala srednica rurki i kwadratowa podstawa, a juz zapinka z tuleja to nieporozumienie. Reszta jest OK :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Reszta jest OK :D Czyli otulina i srubki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 ehhh ten kwadrat... conajmniej calosc dziwnie wyglada, szczegolnie ta zapinka z tuleja :blink: Przyznaje, tuleja wyglada glupawo, na szczescie jest schowana pod izolacja ;-). Uzylbym zapinki bez tulei, tyle ze nie mam ich wycietych z otworem 42mm, tylko ok. 45 mm i zapinka by miala lekki luz na boki, a tego osobiscie nie lubie :-P Pozatym troche przeklamales.... to ja wpadlem na genialny pomysl pol solida, a ty sie pozniej dolaczyles. NIC NIE PRZEKLAMALEM :angry: ..ty wpadles na pomysl semi-solidow na GPU, a ja na CPU bylem pierwszy z ta idea :) . Nie podoba mi sie mala srednica rurki i kwadratowa podstawa, a juz zapinka z tuleja to nieporozumienie. Reszta jest OK :D Kwadratowa podstawa jest dla dodatkowego zwiekszenia masy ...po co skrawac miedz (i dodatkowo za to placic), ktora dodatkowo zwieksza mase i skutecznosc dzialania calego kontenera ? :rolleyes: Czyli otulina i srubki Ciesze sie ze wam sie podoba choc to ..jeszcze chyba backplate z tego wnioskuje :lol: ...choc pewnie tez cos z nim nie halo, prawda ? :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Mi osobiście się podoba ten kontener :) i uważam tak samo jak autor - po co ścinać miedź skoro tego nie widać? Ile całość waży? Aha, cenę na PW też możesz podesłać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 ' date='21 sty 2007, 19:53' post='2478068'] Ile całość waży? Aha, cenę na PW też możesz podesłać :wink: Mysle ze ok. 1000 gram sama miedz , nie liczac zapinki i izolacji :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 mi sie podoba :mrgreen:, dobry pomysł z tym kwadratem ^^ jak Ci sie znudzi kontener na cepa wypolerujesz bok i będzie na gpu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Kwadrat nie podoba mi sie z tego wzgledu ze trudniej sie go izoluje, a watpie zeby masa zawarta w bokach jakos super pomagala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Kwadrat nie podoba mi sie z tego wzgledu ze trudniej sie go izoluje, a watpie zeby masa zawarta w bokach jakos super pomagala.to jest prawda, ja mam rurki na gpu prostakatne i nieźle sie trzeba nameczyc nad tym zeby izo przylegało i niebło powodzi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 dlaczego nie uzyles preta jako podstawy? O_o wieksza stednica i wazylo by tyle samo, a rue latwiej zaizolowac. imo conajmniej dziwne. 1000 gramowy kontener to wcale nie duzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 dlaczego nie uzyles preta jako podstawy? O_o wieksza stednica i wazylo by tyle samo, a rue latwiej zaizolowac. imo conajmniej dziwne. 1000 gramowy kontener to wcale nie duzo ;) bo ryba chcial kupic kwadratowy pret na pol solidy gpu, to piotres nie chcial byc gorszy i tez sa kupil takie same ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Heh widze ze nie możecie żyć jak sobie nie dogryzacie :] Poza kwadratową formą i dziwnie wyglądajacą tyleją z zapinką ....reszta mi się podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) dlaczego nie uzyles preta jako podstawy? O_o wieksza stednica i wazylo by tyle samo, a rue latwiej zaizolowac. imo conajmniej dziwne. 1000 gramowy kontener to wcale nie duzo ;) Nie wiem dlaczego wg Was okrag latwiej zaizolowac :huh: :blink: - na taki kwadrat ze sfazowanymi krawedziami tez latwo otuline naciagnac i jesli jest odpowiednio dobrany rozmiar to bardzo ladnie przylega :rolleyes: . bo ryba chcial kupic kwadratowy pret na pol solidy gpu, to piotres nie chcial byc gorszy i tez sa kupil takie same ;) Teraz to oszukujesz juz, wiesz dobrze ze nie bylo tak, i fakt ze "zostalem" z tymi kwadratami to byla w wiekszej czesci Twoja wina :huh: ..ale ciesze sie teraz z tego hehe. Widzisz Hipo, ja naprawde nie znosze "dogryzek", ale musze sie jakos bronic, gdy jestem atakowany :-/ . Edytowane 21 Stycznia 2007 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 na zdjęciach nie ma naklejki :lol: wygląda troche jak "cep" :D i jest troche specyficzny jak na mój gust, lekka innowacja ;) czy jest w polsce kamikaze który ma środki i możliwości aby zrobić solida z prawdziwego zdarzenia? przyznać się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 na zdjęciach nie ma naklejki :lol: wygląda troche jak "cep" :D i jest troche specyficzny jak na mój gust, lekka innowacja ;) czy jest w polsce kamikaze który ma środki i możliwości aby zrobić solida z prawdziwego zdarzenia? przyznać się ;) moge i co z tego? ale wole te kase przeznaczyc na cos innego jak na odpadek przy frezowaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Jest dużo osób, które mogą zrobić solida, ale po co skoro nikt tego nie kupi? Znajdźcie chętnych na solidy to i wykonawcy się znajdą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Znajdz mi wykonawce (sama obrobka, miedz da sie zalatwic) ktory zrobi rozsadny kontenerek w rozsadnych pieniadzach to przemysle :P, tylko bez zadnych posrednikow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Znajdz mi wykonawce (sama obrobka, miedz da sie zalatwic) ktory zrobi rozsadny kontenerek w rozsadnych pieniadzach to przemysle :P, tylko bez zadnych posrednikow :D one nie sa rozsadne :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 znalezienie kogos kto to obrobi to nie problem, kupienie miedzi - jeszcze mniejszy - znalezenie kogos kto to KUPI - bezcenne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) A ile mniejsiecej wyniósł by solid podobnych wymiarach ? z 0.8k ? Edytowane 23 Stycznia 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) Waga miedzi przed obróbką to około 6 kg(czyli przy dzisiejszych cenach miedzi policzą za to pewnie 200 zł), do tego dosyć droga obróbka, izolacja i inne badziewia... 800 zł to może przesada, ale z 600 to pewnie tak... Fajne są solidy z alu, bo materiał leciutki w porównaniu z miedzią, miękki, więc i o obróbkę łatwiej i taniej. Edytowane 23 Stycznia 2007 przez Puma[JFK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 A ile mniejsiecej wyniósł by solid podobnych wymiarach ? z 0.8k ? 25cm i srednica 5cm to material jakies ~200zł, moze i mniej, problem to obronienie tego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 nie no ja pytałem tokarza odemnie mówił że 200zł będzie chciał a jak mu pokazałem projekt to on :blink: i powiedział ze nieda rady :lol: czy ja naprawde aż taki brzydki jestem ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 nie no ja pytałem tokarza odemnie mówił że 200zł będzie chciał a jak mu pokazałem projekt to on :blink: i powiedział ze nieda rady :lol: czy ja naprawde aż taki brzydki jestem ? :lol: postaw skrzynke MD ;) Robienie prawdziwego solida mija sie z celem, ale budle ladne by bylo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sun.x Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 moze jakies testy na wydajnosc kontenerkow :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 moze jakies testy na wydajnosc kontenerkow :D ?Też znalazł się archeolog...na datę spojżałeś ?? A co do twojego pytania to kilka *C na minusie nie robi różnicy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 A co do twojego pytania to kilka *C na minusie nie robi różnicySkąd wiesz? Testowałeś? Po co robi się w takim razie solidy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Dla lepszej kontroli temperatury przy LN2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Czesc Co do testow semi-solida - jeden z userow tego kontenera tak mi ostatnio napisal : "Now that I have some nice Pi numbers achieved with your semisolid pot (9.422 con 1Mb on E6700... )" ....wiec mysle ze dziala bardzo milo, skoro E6700 polecial gruuubo ponad 5.2 ghz ;-) pozdrawiam Piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...