De Futura Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Moim zdaniem Juli@. Karta ma świetne przetworniki i jest na rynku już trochę czasu. Zdobyła uznanie wśród melomanów. Można też ją wykorzystywać do home-recordingu. Z tym hd2 to nie wiadomo jak to jest. Niby lepsza od Prodigy HiFi ale to takie kupowanie kota w worku. W dodatku ktoś na forum pisał, że dźwięk jest z niej dry czyli suchy beznamiętny. Ja obstawiam ESI Juli@. Dobrze wiedzieć :) Ciekawi mnie tylko jedno - czy ta karta w ogóle działa w grach? :) No i brak sterowników pod Vistę też trochę martwi. I w końcu - kable RCA, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 W grach działa bezproblemu.Sterowniki pod Viste też są.Kabel RCA da lepszą jakość dźwięku niż mały jack. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 a ja mam problem ... od keidy mam prodigy komp sie czasami zawiesza ... glownie w grach , ale przy ogladaniu filmy czy sluchaniu muzy tez potrafi ... wczesniej taka sytuacja nie miala miejsca ... probowalem wszelkie sterowniki do tej karty i nadal to samo ... czym to moze byc spowodowane ?? czyzby karta pobierala wiecej pradu inz creative , i zasilacz nie wyrabia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Witam Mam pytanie związane z tą kartą ( od razu mówie, że nei przeczytałem wszystkich 9 stron, bo szczerze mówiąc już mi oczy siadają dzisiaj :( ). Kupiłem włąśnie tę karte, i do tego przejściówke z gameportu na midi. Problem w tym, że nei mam gameportu na płycie głownej, a koniecznie potrzebuje midi. Poradźcie mi, co mam zrobic ? Nigdzie nei moge znaleźć przejścówki z usb albo lpt na game port z obsługą midi :( A może jest jakiś inny sposób ? Pomóżcie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Interfejsy MIDI na USB, przykładowo: http://novamusic.pl/index.php?cPath=33_39 Ale pewnie prościej kupić najtańszą kartę z portem joystica, np. jakies CMI. Dodatkowo może będziesz miał użyteczne wyjście SPDIF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) czy zakup Prodigy ma sens w momencie gdy będzie używana na Linuxie? jest obsługiwana przez ALSA ale czy to wystarczy żeby wykorzystać jej potencjał i zauważyć dużą różnicę między starym SB Live 1024? Edytowane 13 Września 2007 przez _Dugi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelB. Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Ktoś wspominał o możliwości zwiększenia poziomu sygnału na wyjściach za pomocą zwory na karcie - wiadomo coś więcej na ten temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 O właśnie,gdzieś ktoś o tym pisał,sprawdzał to ktoś czy to działa ??? bo przydało by się bo jak dla mnie to głośność jest niższa niż z kodeków wbudowanych.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maig Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 wymienial juz ktos moze OpAmpy w tej karcie (HD2) na jakies inne. Jakies roznice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelB. Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 maig, o HD2 jest oddzielny wątek, tam pytaj bo zrobimy taki zamęt, że nie będzie wiadomo za chwilę o której karcie jest mowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 jaki pobor pradu ma ta karta ?? czy to mozliwe zeby byl wiekszy niz creativy itp ? od momentu kiedy wsadzilem te karte , komp stal sie strasznie nie stabilny , wczesniej bylo ok .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Witam czy ktos moze mi powiedziec czy dziala DTS&Prologic pod Vista na tej karcie? Czy jest to samo co z creativami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Co taka cisza w temacie ? :) Czy odczuję realną poprawę dźwięku zmieniając moją Audigy 2ZS na Prodigy 7.1 Hi-fi przy Logach Z-5500 ? Zależy mi na dobrej jakości moich mp3 jak i w grach. Chociaż muza ważniejsza. I jeszcze jedno : czy na Prodigy będę miał w grach dźwięk wielokanałowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Przy tych głośniczkach nie odczujesz różnicy. Najpierw lepiej pomyśl o porządnych kolumnach stereo, a następnie możesz kupić Prodigy HD2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 j.w. Może sie nawet okazać że będzie gorzej w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) 1 - tak jest to ekran dla toru analogowego , po to aby zakłucenia z np.karty wyżej na pci albo z płyty nie oddziaływały na dźwięk. Jednak ten ekran w tej( I NIE TYLKO ) karcie jest bardziej chwytem marketingowym niż realnie chroniącym przed zakłóceniami wewnątrz komputera . Zresztą zobaczcie co piszą na ''ixbt'' o zastosowaniu podobnego(tam jest chyba rekordowy ekran :lol: ) ekranu w asus xonar : Zastosowany w karcie ekran porusza wiele zagadnień. Obecność (wewnątrz komputera) problemów z zakłóceniami elektromagnetycznymi ,jest bezwarunkowo, przesadne.Analiza widma w różnych konfiguracjach komputerów wykazuje pogorszenie wyników wynikających od zakłóceń w zasilaniu i sytuacji z ogólną masą( uziemienie ) w konkretnym systemie.Oczywista zdolność osiągania najwyższych parametrów technicznych i jakościowych w mnóstwie profesjonalnych kart bez stosowania żadnego ekranu i mierzalna nieobecność zmian w charakterystyk(parametrów) w Xonar D2 ze zdjętym ekranem w całości to potwierdza. inny niezrozumiała sytuacja to - ekran ograniczony przez lakier na ekranie, który nie przewodzi prądu.W miejscach kontaktu z ziemią na karcie, farba jawnie stawia opór na całym ekranie. Mierzenie pokazało, że w naszym egzemplarzu jakimś cudem ekran okazał się uziemiony. przy najbliższym rozpatrzeniu, kontakt zaopatrywał się kriepieżnymi sworzniami, werżnął się w metal ekranu w miejscach mocowania.Sytuacja pogłębia się tym, co dla zapobiegania rozkręcania od wibracji, rzeźba sworzni w miejscach kontaktu ograniczona przez lakier - nie usunięty wariant nieobecności kontaktu ekranu z ziemią w jakichś egzemplarzach kart.Rada na przyszłość dla właścicieli tej karty - albo w ogóle zdjąć ekran albo zeskrobać z niego farbę w miejscach zetknięcia z uziemiającymi miedzianymi placami na opłacie za druk. Jak widać, ekran karty Xonar D2 posiada raczej symboliczne znaczenie ponieważ przynosi tylko uspokojenie(ulgę) dla świadomości użytkowników, nie mających wiedzy technicznej i naukowego pojęcia o rzeczywistej fizyce zachodzących procesów.Jest do tego inna negatywna strona stosowania ekranu (w asus) - odczuwalne podniesione temperatury elementów karty na druku, co prowadzi akurat do podnoszenia szumów własnych. Edytowane 28 Października 2007 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam! Chcialbym w swojej prodigy wymienic opampy. Tylko nie wiem na jakie? Gdzie moge je zakupic? Chcialbym zeby byly dobre i tanie ;) Moze BB?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbianos88krk Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Czy da się tak skofigurować karte w programie traktor dj mixer żeby grała dwa różne utwory na dwóch różnych wyjściach jednocześnie ?? (potrzebuje to do mixera) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbianos88krk Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Po Prostu Kocham Tą Karte ! W Programie Traktor DJ Mixer ustawiłem Sobie tak że na różne Jacki Po koleji Mam Jeden utwór (deck nr1),drugi utwór gdzie indziej (deck nr2) a na innego jacka mam monitor1 a na innego jacka mam monitor 2 ! Po prostu rewelacja ! Nie da sie tego opisać ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 A ja mam pytanie : Czy karta ma pełno wartościowy dekoder DTS który po podłączeniu źródła 5.1 po przez optical IN przeniesie go w pełni na głosniki 5.1 ? Chodzi mi tutaj o podłączenie xboxa 360 aby karta przenosiła 5.1 na głośniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cappadonna Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Sorry za moje elementarne pytanie ale jak tą kartę podłączyć do wzmacniacza Radmor :-), który ma tylko wejścia Din ? Z góry dzięki za odpowiedzi, te złośliwe też :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cappadonna Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 No nikt nie wie???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 kup lepszy wzmak albo poszukaj przejsciowki din/rca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cappadonna Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Polemizował bym na temat czy Radmor 5102 nie jest dobrym wzmacniaczem ale to już inna bajka nie na ten topic... poszukam może znajdę taki kabel thx za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 a gdzie napisalem ze ten radmor ssie ? pytales sie jak podlaczyc to ci napisalem kup lepszy (w tym przypadku nowszy) wzmak lub kombinuj z przejsciowkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek2m Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam.Zastanawiam się nad jakością wyjścia słuchawkowego w tej Prodigy HiFi.Jak by to chodziło z moimi Grado SR80.Czy będzie duża różnica dźwięku na wyjściu słuchawkowym z Prodigy HD?.Chciałbym także podłączyć moją Diorę 502 i głośniki Tonsil Perfect 150 do niej. Słucham tylko muzykę i oglądam filmy,nie gram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Witam Czy te OpAmpy moge z powodzeniem wlozyc do mojej karty prodigy hifi?? http://allegro.pl/item326943128_wzmacniacz...rown_tanio.html Czy odczuje znaczna poprawe dzwieku?? Edytowane 13 Marca 2008 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Włożyć możesz tylko po co podałeś link do aukcji 3 sztuk ? Używasz zestawu 5.1 ? Z tego co pamiętam w HiFi jeden op'amp odpowiadał za jedno wyjście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Tak oglądam duzo filmow z kompa, a dzwiek puszczam kabelkiem optycznym do kinka. A gdy slucham muzyki to uzywam analogowego kabla. Czyli co nie kupowac az trzech? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Jeżeli optykiem puszczasz dźwięk do amplitunera to tutaj zmiana op'ampów nic nie da :) Natomiast wyjścia analogowego używasz do stereo czy też jakieś 5.1 ? Jeśli stereo to wystarczy wymienić jeden op'amp. Tylko teraz pytanie czy dźwięk OPA2604 będzie ci pasował. On jest bardzo szczegółowy - czasami aż za bardzo. Jako pojedynczy opek może być nienajlepszy. Może lepiej by się sprawdził jakiś OPA2107 albo AD8022/8066... Tylko w przypadku AD8022 trzeba kupić w SO8 i na DIP8 przerobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...