ParanoiK Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Na stronie głównej pojawił się nowy artykuł, Snap Server 210. http://www.purepc.pl/node/1022 Zapraszam do recenzji, Kuba Wojewoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Artykuł odrobinę nieporadny językowo, ale ogólnie na tyle dobry, że skutecznie można się dowiedzieć co to za cudo ten snap. Rozbawiła mnie ekscytacja tasiemką do diody zamiast kabelka :-) Najwyższy transfer jaki osiągnąłem przegrywając pliki na Snapa to 24MB/s w RAID 0. Oczywiście, ze względu na technologię prędkość zapisu w przypadku RAID 1 będzie dwukrotnie niższa. Nie jest to dla mnie takie oczywiste. 12MB/S to bardzo mało. Cena urządzenia powala niestety... Edytowane 22 Stycznia 2007 przez KvM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Rozesmiala mi sie geba do artykulu jak dziecko bo potrzebuje podobnego rozwiazania. Malo mi czubek glowy nie odpadl z usmiechu czytajac coraz dalej o zaletach. A potem zobaczylem cene... BTW Paranoik ta szafa z czterema P Pro to u Ciebie w domu stoi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Rozesmiala mi sie geba do artykulu jak dziecko bo potrzebuje podobnego rozwiazania. Malo mi czubek glowy nie odpadl z usmiechu czytajac coraz dalej o zaletach. A potem zobaczylem cene... BTW Paranoik ta szafa z czterema P Pro to u Ciebie w domu stoi? Tak u niego w domu i zawsze mnie gnebi faktem, ze moze liczyc wiecej watkow niz moja platforma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Rozesmiala mi sie geba do artykulu jak dziecko bo potrzebuje podobnego rozwiazania. Malo mi czubek glowy nie odpadl z usmiechu czytajac coraz dalej o zaletach. A potem zobaczylem cene... BTW Paranoik ta szafa z czterema P Pro to u Ciebie w domu stoi? No baaa ;]]] Szafa syci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 A mozesz mi powiedziec do czego te P Pro uzywasz? Rozwazalem zakup ktoregos z compaqow, ale jak widac w sygnaturze zdecydowalem sie na 'zwyklego' PC. Masz wersje 1MB czy 512/256? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Używam go do zabawy w różne testy. Poza tym dobrze ogrzewa w zimę ;] Tylko cholerstwo jest głośne. Do tego zestawu dorzuciłem jeszcze netfinity 5100 od IBM'a które jest trochę fajniejsze. Co do wersji to są to 512kb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Artykuł fajny, szkoda że sprzęt nie na naszą kieszeń :razz: Szafa chyba inaczej wyglądała ? B-) Edytowane 25 Stycznia 2007 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 No szafa nie ma boków bo jest w trakcie przekablowywania ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Gdyby skombinowac jakos dsub czy dvi dałoby sie to przerobic na "normalnego" Pc ;] ? Wymiary powalają ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Wydaje mi się, że DSuba dałoby się wlutować. Pytanie tylko czy obecny jest układ graficzny. Mysz i klawiaturę dałoby się podłączyć poprzez usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...