B@ron Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Witam wszystkich nie wiem czy ten temat był gdzieś poruszany, ale nie dokopałem sie (moze słąbo kopałem :P ). Mianowice chodzi o sterowniki do SB live 5.1 mam jakieś na płytce ale coś jest nie tak po pierwsze nie moge wydobyć z głośników tego czego sie spodziewałem (fakt nie są jakies kosmiczne) ale to na pewno nie to co potrafią zaprezentowac.Chciałbym uzyskać jakąś pomoc w formie optymalizacji tych ustawien bo jestem zielony w tym temacie i nie wiem co i jak :(((((. Drógi problem to taki ze jak juz wykrzesam z tych głosnikó to za skarby mi sie nie chcą zapamietać ustawienia tych parametrów i z kazdym uruchomieniem kompa to samo od nowa. Kicha tak samo jeśli chodzi o gry 0 rewelki jakies trzaski nie wyrazne dzwieki strzały skrzypienie charczenie itp. :(((((.Reasumując prosze o stery, opis optymalnych ustawien i jakies dobre rady. Z góry dzieki Edytowane 22 Stycznia 2007 przez B@ron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Sterowniki: http://pl.europe.creative.com/support/down...p;x=33&y=11 http://www.pobieralnia.pl/plik-582-creativ...1.291-whql.html Update do starszych: http://www.internetstandard.pl/ftp/379/Sou...vision%201.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Sprawdź jaką masz serię karty. Jeśli to SB0220 to tylko YoupPax III. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andiw Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Jeśli masz SB live 5.1 to najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będą sterowniki znane pod nazwą "kx". Dźwięk powinien być o niebo lepszy. Jeśli pierwszy raz o nich słyszysz poszukaj na forum, bo pełno postów o nich było. B-) Jeśli nie wiesz, jaka wersje wybrać to polecam ściągniecie tej >> http://www.sendspace.com/file/auaxpr Dorzuciłem do paczki jeszcze wtyczkę AGC, służy ona do wysterowania dźwięku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Jeżeli tylko słuchasz muzyki na kompie i nie grasz, to najlepsze będą KXy. Ale do grania lepiej używać zwykłych sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andiw Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Czemu Kx miały by być gorsze do grania? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Brak obsługi EAX?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ron Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 to jest prawdopodobnie SB0060........Dzieki wielkie za pomoc bede sie starał teraz to jakos ogarnąc i doprowadzic do ładu :/ ...... Bo mnie to konfigórowanie po kazdym wł. kompa DOBIJA :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andiw Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Taka prawda ze nawet nie odczujesz braku EAX no chyba ze jesteś juz jakiś pro gamer itp. , bo dla zwykłego użytkownika naprawdę to nie wielka różnica a mimo wszystko dźwięk jest świetny. Ja gram w AA i mimo wszystko działam na kx cały czas i nie narzekam. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 potwierdzam, uzywam KX'ow od ponad roku i eax wyglada przy nich jak zwykly chwyt marketingowy, bo roznicy praktycznie nie odczuwam, wydajność jest dobra i dźwięk w grach swietny dodajac do tego ze wszystkie inne media na kx'ach(filmy z DD 5.1, muzyka) wymiatają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konios Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 a czy wiecie moze czy wyjda kx'y pod viste? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 sprawdzalem i najnowsze kx-y dzialaja na viscie.. jeszcze nie do konca ale nie duzo im brakuje... gameport nie dzialal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 sprawdzalem i najnowsze kx-y dzialaja na viscie.. jeszcze nie do konca ale nie duzo im brakuje... gameport nie dzialal.jaka wersja visty? 32 czy 64 bitowa? Mi nie udało się tego zrobić - ani kx ani modowane stery pod viste nie dzialają. Mam wersje premium 64 bit. Jakies rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 No wlasnie mam identyczny problem. Tyle ze mam tego sb0220 :/ To jakies tery proponujecie do win xp 32bit i jakie do vista x64 ultimate(tak zeby chociaz jakikolwiek dzwiek byl, bo narazie nic nie moge zainstalowac :/) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Sprawdź YoupPax III. Powinny IMHO dawać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Moglbys mnie jkaos bardziej nakierowac ? Bo cos ta vista mi szwankuje. Potrzebuje dzialajacych sterow pod viste 64bit. Z gory dziekuje. i przede wszsytkim bardzo mile wiedziane linki do downloadu, bardzo proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkeldzekson Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 podesle mi ktos plik z skonfigurowanym KXem zeby działał mikrofon ? bo juz chyba wszystkiego probowałem i dalej nie działa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ron Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 zainstalowałem KX-y i jakoś to gra ale nie jestem zadowolony z brzmienia Woofera, jak by to ująć.....nie jest taki soczysty :/ ......Prosiłbym o jakieśwskazóweczki żeby to zmienic, niestety jestem w tej dziedzinie laikiem i z góry sry za kłopot :/ Ale z drugiej strony po to jest to forum :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...