janio Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Co tu dużo mówić ;) Więcej: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=131071 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 No to czekamy az sie chlopakom z PPC uda 8Ghz zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 E tam 8, niech się szykują na 8.5 co najmniej :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Eh.. Piękny wynik :D Czekamy na 8,5 ghz chlopaków z PPC xD :wink: Edytowane 22 Stycznia 2007 przez Pacific Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Istna rzeźnia... :banana: Coś mi mówiło że po vmod'ach będzie te 8GHz... Ciekawy byłby taki wynik na C2D... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Istna rzeźnia... :banana: Coś mi mówiło że po vmod'ach będzie te 8GHz... Ciekawy byłby taki wynik na C2D... :D Ktoś tam kręcił i zrobił coś ponad 5 GHz i ciekawe stwierdzenie padło, że to były puste mhz jak dla c2d EDIT: nie pamiętam gdzie była ta dyskusja ale stwierdzili, że ponad 4,5 GHz dla c2d jest bodaj strasznie marny przyrost wydajności... Edytowane 22 Stycznia 2007 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Fajnie. 166% oc a ile przyrostu wydajnosci w spi? :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 To wisialo w powietrzu :D Ale i tak wynik budzi respekt :D XS az sie przeciazylo :D No to czekamy az sie chlopakom z PPC uda 8Ghz zrobic :) E tam 8, niech się szykują na 8.5 co najmniej :twisted2: Eh.. Piękny wynik :D Czekamy na 8,5 ghz chlopaków z PPC xD :wink:Chlopaki z teamu PPC sa tacy fajni ze 9,6 by zrobili, :mur: bo tacy fajni sa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Niezly wynik, aż gały wyłażą, okrąglutkie 8ghz Nic tylko czekać aż kiedyś będzie magiczne 10ghz :) A ja mam tylko nędzne 2ghz w A2400+ :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 A niegdyś czytałem że procki ( i to chyba też o P4 chodziło ) nie są w stanie wyciągnąć więcej niż 6 ghz z jakiegoś tam powodu. Ważne że to już MIT ,a 8 ghz pękło. Gratulacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 To wisialo w powietrzu :D Ale i tak wynik budzi respekt :D XS az sie przeciazylo :D Chlopaki z teamu PPC sa tacy fajni ze 9,6 by zrobili, :mur: bo tacy fajni sa :mur: eh no nic to Polska znowu za murzynami-jestesmy prawie 1 ghz w lecy-trzeba bwdzie niedco nadgonic..no ale to selekcik p4 a mój to tylko pierwszyz brzego celek :-| No nic ale trzeba będzie za jakiś czas go troche zalać ln2 i zobaczymy co z tego wyjdzie..tylkmo na 8ghz to bym nie liczyl :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Pomyśleć, że ja się cieszyłem, jak na 2.4 udało mi się oc'nąć durona. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Ktoś tam kręcił i zrobił coś ponad 5 GHz i ciekawe stwierdzenie padło, że to były puste mhz jak dla c2d EDIT: nie pamiętam gdzie była ta dyskusja ale stwierdzili, że ponad 4,5 GHz dla c2d jest bodaj strasznie marny przyrost wydajności... eee tam.... 5GHz to ludzie z XS robią na E6600... A to że to marny przyrost wydajności , imo bujda... poczytaj XS, będziesz na bieżąco. nie chce mi się szukać ale jest koło 5.5GHz na X6800. No dobra koniec OT! @tomcat faktycznie LN2 może coś pomoże, 8GHz może nie, ale kto wie... :D PS. kurcze, a takiego fajnego news'a napisałem na główną ale mnie lukasrz uprzedził... tak czy siak 8GHz, drogą nie chodzi :lol: Edytowane 22 Stycznia 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Jest równo 5.7GHz na X6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 ent nie bardzo wiem o co Ci chodzi? Mnie to czy Ty jestes w takim teamie czy w innym (a patrzac na Twoj podpis wnioskuje, ze tu moze byc pies pogrzebany) szczerze mowiac malo obchodzi ;> Rywalizujcie miedzy soba jesli chcecie, ja bym po prostu chcial zobaczyc taki wynik kogos z naszego forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 8Ghz :) no naprawdę nieźle :) ciekawe kiedy ktoś przekroczy 9Ghz pewnie kwestia czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Imponujące. Czekam na wynik od PPC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 ładnie ładnie :) ciekawe kto przebije :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 ent nie bardzo wiem o co Ci chodzi? Mnie to czy Ty jestes w takim teamie czy w innym (a patrzac na Twoj podpis wnioskuje, ze tu moze byc pies pogrzebany) szczerze mowiac malo obchodzi ;> Rywalizujcie miedzy soba jesli chcecie, ja bym po prostu chcial zobaczyc taki wynik kogos z naszego forum :) heh.... z nikim nie rywazlizuje, zrozumialem ze po prostu chodzi wam o redakcyjny Xtreem Team PPC czy jakos tak. Oglonie na forum i portalu zaczyna panowac moda na to ze to sa niewiadomo jacy ocerzy i wogole najlepsi w Polsce, a tak wcale nie jest niestety i Ci ktorzy w scenie sie orientuja wiedza ze jest zupelnie inaczej. Nie chce tutaj wojny wiec przykladow przytaczac nie bede. Cale nieporozumienie wyniklo z tego ze nie wszyscy ktorzy pisza na tym forum nie czuja sie chlopakami z PPC. Mam nadzieje ze wyjasnilem o co mi chodzilo, jesli jakas kwestia jest jeszcze niewyjasniona to zapraszam na PW/GG. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Jeszcze pamiętam (i mam gdzieś na cd) filmik z THG kiedy to bili rekord świata wyciągając 5.2 GHz. Wówczas na jedej z tego typu rozmów ktoś powiedział: 'Ciekawe kiedy procesory osiągną te 8GHz...' Odpowiedź - dziś :) Do 10GHz na pewno kiedyś dojdzie ale puki co to się nie zapowiada... Polskie 8GHz mile widziane :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Strasznie się zdziwiłem jak zobaczyłem ten topik. Pierwsza moja myśl "Chyba ktoś sobie jaja robi" :D. Jednak nie... Nic tylko pogratulować takich wyników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 ' date='22 sty 2007, 22:13' post='2479723'] Do 10GHz na pewno kiedyś dojdzie ale puki co to się nie zapowiada... Dojdzie albo nie dojdzie ;) Narazie producenci dążą do wydajności a nie do GHz, więc to 10GHz może być baaaardzo odległą przyszłością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 nich mi ktos przypomni ile był poprzedni wynik coś między 7 a 8ghz ? jak mnie pamięć nie myli to jakiś chińczyk to zcudował , ciekawe bo o ile pamiętam to to było w starszej technologi 90nm czy coś takiego dawno w tym nie siedziałem , ale ten jest w 64 więc czemu przyrost nei większy jak 1 ghz ? wydaje mi się że z palcem w d.... powinni wyciągnąć te 9 ghz na ln2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Nie no ładnie pojechali, ciekawe czy to już koniec procka :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 ok jutro robie mojego semprona 2500+ na 9GHz :] (zdanie wynikło z dość sporego niedoboru kofeiny) wynik miażdżący :] ale kwestią czasu jest więcej MHz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 kwestią czasu jest więcej MHz :]Wątpie ;] Co najwyżej kwestią farta i nudy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...