Skocz do zawartości
Malggosia

Ati Radeon 9200 Se - Problem Ze Sterownikami 6.11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukałam tego tematu ale nigdzue nie mogłam go znaleźć. Mam nadzieję ze mi pomożecie. Może dla was sprawa jest prosta ale mnie to wkurza :mur: . Otóż mam kartę graficzną Radeon 9200 SE. Ściągnęłam najnowsze sterowniki 6.11 (na pewno są dobre). Instalccja wszystko w porządku. Żadne błędy nie wyskakują. Problem mój polega na tym, że przy każdym restarcie komputera wyskakuje mi plakietka:

ATI Grafika (tytuł)

"Nie masz upawnień do zmiany ustawień panelu CATALYST Control Center. Dodatkową pomoc można uzyska u administratora"

Ale przecież jestem administratorem. Gdy wchodzę w zaawansowane opcje Ekranu mogę zmienie wszystko co chcem. Co mam zrobi żeby ta plakietka nie wyskakiwała i żebym miała dostęp do panelu?? Mzm nadzieję że mnie uratujecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślisz że to o to chodzi ?? Ale jakim cudem, skoro sterowniki 6.11 Powinny chodzić z kartą RADEON 9200 SE. Taki starowniki podała sama strona ATI jako najlepsze :-|

Nie sugeruj się zawsze tym co piszą producenci. Zainstaluj 4.12 (chyba najlepsze sterowniki do starszych kart nawet pokroju 9800 ) ,i będzie ok. ew z nowszych polecam 6.3 :)

Zainstaluj wersję z Control Panel ,a nie z tam jakimś CCC. Jest łatwiejszy w obsłudze i wygodniejszy.

ATI Catalyst 6.3 z CP

http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&a...&dwn_id=263

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega na takiej karcie miał catalysty 5.5 a potem chyba 5.6 z Cp i spisywały sie dobrze, żadnych problemów, 6.11 chyba niezbyt dobrze wspierają tą karte dltaego zainstaluj coś z serii catalyst 5.x aha i daj sobie spokój z CCC, jest trudny w obsłudze i zamula kompa o wiele lepszy jest CP, to moje subiektywne odczucia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem taki sam problem. Nie należy instalować wcześniejszych wersji tylko problem polega na tym że jedna z usług systemowych została wyłączona, albo ręcznie przez użytkownika lub automatycznie przy instalacji którejś z aplikacji. Niestety nie pamiętam która z tych usług została wyłączona ale proponuje zapisać sobie na kartce które z usług systemu są wyłączone i po kolei włączać restartować i spróbować która z nich ma wpływ na brak dostępu do CCC.

Aby wejść do tych usług:

Start -> Uruchom(lub po prostu WINDOWS+R) wpisać msconfig i nacisnąć OK -> Przechodzimy na zakładkę Usługi i tam zaznaczamy wszystkie z usług

Powinno zadziałać

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi