benek1313 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Witam poszukałem w Googlach, i doczytałem się tylko tyle, że mój Athlon 3200+ (Winchester) na podstawce 939 jest w stanie obsłużyć 4 dwustronne kości pamięci DDR 400 Mhz, trzeba tylko ustawić go 2T. Chcę kupić sobie jakiś szybszy procesor na tej podstawce, bo nie mam zamiaru wymieniać całej platformy, mam więc pytanie, kontroler którego z procesorów na 939 obsłuży 4 kości DDR 400 na 1 T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Chyba SanDiego są najlepszymi pod tym względem ale mogę się mylić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 a na co ci 4 kosci?tylko spadnie ci transfer - wsadz dwie 2 razy wieksze - jak dobrze trafisz w handlu to jeszcze zarobisz kilka zloty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmt Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Nie ma kontrolera w s939 który obsłużyłby 4 pamięci na 1T. Mam 4 pamięci DDR i testowałem je z niżej wymienionymi procesorami. AMD643000+ winchester AMD643000+ Venice E3 Amd643700+ San Diego E4 AMD64X24400+ Toledo E6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Jest :) Na DFI VENUS + bardzo dobrym opku/FX 4x512 MB (dwustronne) przy 200 MHz 1T jest w pełni możliwe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 odnowię temat ponieważ sprawa chyba nie wymaga założenia nowego :-| mam winchestra 3000+ i problem w tym że dwie kości są jednostronne i dwie dwustronne. Płyta msi k8n neo4 f . Za cholerę nie chcą pójść na 200 mhz . Prime sypie błędami czasem po 2 minutach, nieraz po 2 godzinach :? W 333 idzie, ale to mnie nie bawi. W instrukcji płyty jest napisane ze powinno iść na 200 ale przy singe a nie double. Problem w tym ze nie wiem czy można wymusić tryb single. Czy zmiana procesora może pomóc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Nie. Predzej zestaw 2x...1GB(?) pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 A ja mam 4x 2 stronne pamieci. Spadek OC = MIT, SPADEK TRANSFERU = MIT. Transfer w syntetykach nawet sie podniosl. Seria venice e6. A w isntrukcjach plyt jasno psiza. Zeby wkaldac identyczne pamieci. Bo inaczej beda problemy. A po co wogule 1T. Wiekszym oc sie nadrobi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...