Skocz do zawartości
benek1313

Kontroler Pamięci W Socket 939

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

poszukałem w Googlach, i doczytałem się tylko tyle, że mój Athlon 3200+ (Winchester) na podstawce 939 jest w stanie obsłużyć 4 dwustronne kości pamięci DDR 400 Mhz, trzeba tylko ustawić go 2T. Chcę kupić sobie jakiś szybszy procesor na tej podstawce, bo nie mam zamiaru wymieniać całej platformy, mam więc pytanie, kontroler którego z procesorów na 939 obsłuży 4 kości DDR 400 na 1 T?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma kontrolera w s939 który obsłużyłby 4 pamięci na 1T.

Mam 4 pamięci DDR i testowałem je z niżej wymienionymi procesorami.

AMD643000+ winchester

AMD643000+ Venice E3

Amd643700+ San Diego E4

AMD64X24400+ Toledo E6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnowię temat ponieważ sprawa chyba nie wymaga założenia nowego :-| mam winchestra 3000+ i problem w tym że dwie kości są jednostronne i dwie dwustronne. Płyta msi k8n neo4 f . Za cholerę nie chcą pójść na 200 mhz . Prime sypie błędami czasem po 2 minutach, nieraz po 2 godzinach :? W 333 idzie, ale to mnie nie bawi. W instrukcji płyty jest napisane ze powinno iść na 200 ale przy singe a nie double. Problem w tym ze nie wiem czy można wymusić tryb single. Czy zmiana procesora może pomóc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam 4x 2 stronne pamieci. Spadek OC = MIT, SPADEK TRANSFERU = MIT. Transfer w syntetykach nawet sie podniosl. Seria venice e6.

A w isntrukcjach plyt jasno psiza. Zeby wkaldac identyczne pamieci. Bo inaczej beda problemy. A po co wogule 1T. Wiekszym oc sie nadrobi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi