Lisek Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2002 CodeCreatures Benchmark Pro - 38.29 MB Właśnie to ciągne, ale toto wymaga sprzętowego Pixel Shader'a. Poniżej kilka screenów. Prócz tego na www.codecult.com dostępny jest filmik dla ludzi posiadających gorsze karty (w tym mnie :( ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2002 już ściągnąłem i sprawdzę wieczorkiem w domu. Ciekawe jakie bedą wyniki na GF3 Ti200 i celku 950 z 128 mb ramu. ciekawe czy sie włączy bo wymagania na przynajmniej 256 (mam juz newsika na stronce :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2002 już ściągnąłem i sprawdzę wieczorkiem w domu. Ciekawe jakie bedą wyniki na GF3 Ti200 i celku 950 z 128 mb ramu. ciekawe czy sie włączy bo wymagania na przynajmniej 256 (mam juz newsika na stronce :-)) Znajomek na Ti200, ale P4 Northwood coś ponad 2 GHz miał jakieś... yyy 15 FPS :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2002 no to chyba bedzie stroboskop :-) będę miał czas na dokładne printskriny :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2002 :D Pixel Shader, 512MB RAM - niczego sobie wymagania :D :x Ahh dlaczego nie kupiłem GF3 - chociaż te 500zł więcej było dla mnie za dużo :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qkill Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2002 już ściągnąłem i sprawdzę wieczorkiem w domu. Ciekawe jakie bedą wyniki na GF3 Ti200 i celku 950 z 128 mb ramu. ciekawe czy sie włączy bo wymagania na przynajmniej 256 (mam juz newsika na stronce :-)) Znajomek na Ti200, ale P4 Northwood coś ponad 2 GHz miał jakieś... yyy 15 FPS :) A dokladnie: 1175 wynik ogolny 10.1FPS 1600x1200 11.9FPS 1280x1024 13.5FPS 1024x768 P4 1.6@2.4ghz gf3 ti200 195/495 Ogolnie woda powala na kolana reszta, powiem ze srednia ale wrazenie wody z rybami jest niesamowite.. tylko qrfa na czym to bedzie ladnie chodzilo ? Na szczescie w poniedzialek bede mial juz r8500 300/300 wiec bedzie chyba lepiej :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qkill Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2002 A dokladnie: 1175 wynik ogolny 10.1FPS 1600x1200 11.9FPS 1280x1024 13.5FPS 1024x768 P4 1.6@2.4ghz gf3 ti200 195/495 Ogolnie woda powala na kolana reszta, powiem ze srednia ale wrazenie wody z rybami jest niesamowite.. tylko qrfa na czym to bedzie ladnie chodzilo ? Na szczescie w poniedzialek bede mial juz r8500 300/300 wiec bedzie chyba lepiej :))) A tu link do dokladnych wynikow: http://www.krzyss.prv.pl/hm.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Jak dla mnie to wszystko powala(po screenach) skombinuje tylko obudowe(bo na grafe juz mam namiary - dzieki wam :)) i zrobie testy. Szkoda tylko, ze w grach nie ma takiej grafiki.. takiej trawy !!! Kiedy bede sie mogl przejsc w takim swiecie i nie bede byle chodzacymi pixelami nie pasujacymi do tla, to bede wiedzial, ze gra ta jest idealna, nic tylko czekac. Moze rok, moze dwa i takie gry juz powinny byc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2002 yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy. hmm niezłe ,1024x768 32.4FPS grafa taktowana 320/660 a procek 1750Mhz FSB175 :) fajne sa te rybki w wodzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilgur Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 och zanim bede mial taki sprzet zeby to pociagnal pewnie takie gry juz beda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Po ostatnim teście widać wyraźnie ile może dać podwójna jednostka Pixel i Vertex Shader... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 14,5 klatki przy 1024...no tak....ramu za mało...system "nierekomendowany"...ogólnie test jest z działu "trzeba kupić nowszy sprzęt! " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 W tej chwili nie ma takiego sprzetu który by wycisnoł ponad 35FPS :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Jak tylko ściągne wrzuce tu wynki z Ti4600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarO Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Witam all sporo mnie nie bylo, wlaze a tu forum nowe, czat nowy (lisek wrrr nie mam opka :PPP)... ale co do tego benczmarku... sciagam filmik ale juz po scrinach widac ze to bajka i ze u mnie nie pojdzie :wink: ale coosh trzeba rzyc :? a co do kompika (bo widze ze qkill tu zaglada :) )to super chodzi hehehe. PS. po co komu takie benchmarki skoro nie odpalisz go nawet za pol roku ?! heheh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 matko ale jazda, mam athlona xp 1600+ i gf3Ti200 @ 215/495Mhz i wywalilem 10,5 fps i 3,5 czegos tam, ale grafa powala. Ja chce gf4 Ti4600!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 heheh i pomysec ze niedlugo gry beda wymagac pixel shadera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Niestety - takie prawo rynku. Gdyby gry dalej wymagały s3+voodoo1, to taka nVidia może by nawet nie powstała. A tak - nowa gra, nowe wymagania, kolejny GF - interes cały czas idzie naprzód :wink:. Pozatym zawsze pogoń za realistyką gier istniała i to na życzenie nas samych :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zauwazyliscie, ze tylko benchmarki wymagaja najnowszego sprzetu ? Zeby tacy jak Wy (my nie moge powiedziec bo mnie nie stac- a szkoda:( ) kupowali grafy za 1600pln aby sie potem przescigac w 3dmarkach. Zanda gra nie wymaga lepszej karty od GF2mx400 na dobrym sprzecie. Wiadomo, za pol roku oczywiscie trza miec cosik z pixel shaderem ale wtedy beda karty z bone shaderem i innymi badziewiami, ktore przez kolejny rok nie beda uzywane w grach. Wniosek prosty. Dzisiaj wystarczy miec grafe o sezon do tylu i nic sie nie traci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zauwazyliscie, ze tylko benchmarki wymagaja najnowszego sprzetu ? Zeby tacy jak Wy (my nie moge powiedziec bo mnie nie stac- a szkoda:( ) kupowali grafy za 1600pln aby sie potem przescigac w 3dmarkach. Zanda gra nie wymaga lepszej karty od GF2mx400 na dobrym sprzecie. Wiadomo, za pol roku oczywiscie trza miec cosik z pixel shaderem ale wtedy beda karty z bone shaderem i innymi badziewiami, ktore przez kolejny rok nie beda uzywane w grach. Wniosek prosty. Dzisiaj wystarczy miec grafe o sezon do tylu i nic sie nie traci. czyli leciec do sklepu po GF3? ale ja wole R8500, a z tymi benchmarkami, to jest totalny banal, bo kto bedzie dla glupich benchmarkow kupowal najnowszy sprzet? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Milo mi, ze sie zgadzasz ze mna. Chociaz pewnie jakbym nie mial co z kasa robic to kupilym gf4. Zaznaczam- jakbym nie mial co z kasa robic!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memphiss Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 :lol: Gainward Ti-4600 PowerPack! 750/GS, Athlon 1600+, ABIT KG7-R, 256 MB RAM 1600 - 25 fps 1280 - 30 fps 1024 - 39 fps he, he i bez podkręcania na kulejącym XP Pro ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 :lol: Gainward Ti-4600 PowerPack! 750/GS, Athlon 1600+, ABIT KG7-R, 256 MB RAM 1600 - 25 fps 1280 - 30 fps 1024 - 39 fps he, he i bez podkręcania na kulejącym XP Pro ... Masz tyle kasy czy ten dzifors spad z TIRA ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 o boze ja na moim radku 8500 (300/300) mam 15fps:((. Mam nadzieje ze wyjda jakies stery do radka i wydajnosc wzrosnie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memphiss Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 :lol: No teraz nie mam już kasy - 2150 PLN piechotą nie chodzi ... też bym chciał, aby takie karty z TIRA spadały :-) Ale powiem, że karta warta była grzechu - Aquanox w rozdzielczości 1024x768 z max. detalami i bajerami + antyaliasing x4 potrafi wgnieść w fotel. Generalnie NIE ma obecnie na rynku gry, która byłaby w stanie poskromić tą kartę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 :lol: No teraz nie mam już kasy - 2150 PLN piechotą nie chodzi ... też bym chciał, aby takie karty z TIRA spadały :-) Ale powiem, że karta warta była grzechu - Aquanox w rozdzielczości 1024x768 z max. detalami i bajerami + antyaliasing x4 potrafi wgnieść w fotel. Generalnie NIE ma obecnie na rynku gry, która byłaby w stanie poskromić tą kartę.Dziiizzzz!!! Tyle kasy za grafe. Moj komp tyle wart nie jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 moge sie pocieszyc ze aquanox tez dobrze u mnie chodzi:) tylko ten walony benchmark taka sieczke zrobil:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Memphis odpal sobie RAlly Trophy, u mnie na 1024x786 +wszystkie bajery, przy wszystkich samochodach gra nieźle przycinała (AMD 1800+, GF4 Ti 4440) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 huhuhuhhu a mi ta gra nie skacze za to:)) ehhh cubic jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y wlonczcie lepiej innne mapowanie wybojow:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 A dałeś aa4x i puściłeś wszystkie amochody przed siebie, tak żeby konkretnie zadymiły. u mnie mapowanie wybojów jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...