187 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 witam kupilem dysk wd caviar 250 giga (wd2500js ) i niemoge zainstalowac wina wiem ze bylo duzo takich tematow ale w moim przypadku przestawianie zworki nic nie daje poza tym ze jak wejde w raid utility to dysk niema nazwy i ma 0 giga gdy zworke wyjme dysk wykrywa ale podczas instalacji wina pisze ze nie wykryto dysku zebym sprawdzil czy kabel od zasilania jest podpiety itp z dyskiem niedostalem zadnej dyskietki z oprogramowaniem posiadam plyte abit nf7-s zasilacz chefteca prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 A podawałeś instalatorowi Windowsa dyskietkę ze sterownikami do kontrolera SATA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
187 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 nie podawalem bo nieposiadam takiej dyskietki skad ten sterownik mozna sciagnac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Strona WWW producenta płyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
187 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 qr.... kupilem stacje dyskietek sciagnolem sterowniki od sata i jak do stacji wkladam obojetnie jaka dyskietke to jej nie czyta wyskakuje komunikat wloz dysk do stacji dyskow A: w necie wyczytalem ze to moze byc wina tasmy fdd wiec pozyczylem od kumpla tasme i jest to samo ludzie poradzcie cos bo wyp.... zaraz tego zloma przez okno bo trace nerwy qr.... kupilem stacje dyskietek sciagnolem sterowniki od sata i jak do stacji wkladam obojetnie jaka dyskietke to jej nie czyta wyskakuje komunikat wloz dysk do stacji dyskow A: w necie wyczytalem ze to moze byc wina tasmy fdd wiec pozyczylem od kumpla tasme i jest to samo ludzie poradzcie cos bo wyp.... zaraz tego zloma przez okno bo trace nerwy dobra juz to zrobilem z ta stacja qr.... kupilem stacje dyskietek sciagnolem sterowniki od sata i jak do stacji wkladam obojetnie jaka dyskietke to jej nie czyta wyskakuje komunikat wloz dysk do stacji dyskow A: w necie wyczytalem ze to moze byc wina tasmy fdd wiec pozyczylem od kumpla tasme i jest to samo ludzie poradzcie cos bo wyp.... zaraz tego zloma przez okno bo trace nerwy dobra juz to zrobilem z ta stacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
187 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 zainstalowalem sterowniki do sata ustawilem partycje i po 1 restarcie kompa od nowa sie wlacza okno instalacyjne wina zebym nacisnol f6 itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Bo pewnie w trakcie uruchamiania windowsa nacisnoles jakis klawisz i uruchomiles ponownie instalke systemu. Na czas restartu wyciagaj plyte z napedu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
187 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 nienacisnolem zadnego klawisza a jak wyjme plyte tak jak pisales to wyskakuje komunikat disk boot failure, insert system disk and press enter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
187 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 kombinuje i ciagle po 1 restarcie dalej win botuje sie z plyty ze zworkami czy bez chocbym niewiem co robil ciagle to samo wypinalem kosc ramu i na 1 tez to samo mem testem bralem zadnych bledow nie bylo macie jeszcze jakies pomysly??? bo ja juz trace wiare ze da sie do tego zloma ten dysk podlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ustaw w biosie sekwencje bootowania i jako pierszy daj twoj hdd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
187 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 caly czas jest tak ustawione na serial ata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
187 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 macie jakies pomysly jeszcze???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 proponuje przed restartem wyjac windowze z cd. Ja mialem podobny problem i po wlozeniu dyskietki do flopa i se pomielil costam i pozniej spokojnie sie windows zainstalowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isildur72 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Witam Wszystkich! (pierwszy post :unsure: ) Chciałem zadać pytanie, bo też mam problem z dyskiem SATA! Otóż jakich potrzeba sterowników aby dysk Seagate ST3160811AS 160GB sATA II działał na płycie głównej Gigabyte GA-8I915P DUO, żeby dało się go sformatowac z poziomu instalatora wina (po bootowaniu z cd) bo tak to wyrzuca komunikat, że nie widzi dysku chociaż w biosie go widzi :/! Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) na stronie produscenta powinno byc ale ja niezauwazylem by bylo. Jest tylko jakies VIA VT6410 IDE RAID driver. A do sata nic nie widzialem takze ze tak powiem masz problem. http://tw2005.giga-byte.com/Motherboard/Su...I915P%20Duo.htm Edytowane 4 Lutego 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isildur72 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 No mam, mam :mur: ! Udało mi się podłączyć ten dysk na innym kompie, wygrzebałem jakieś sterowniki z CD ze sterami od płyty głównej (tego Gigabyta) no i udało się sformatować ten dysk i wgrać wina, ale to było na innej kompilacji sprzętowej i teraz po podłączeniu tego twardziela do kompa, w którym ma być na stałe winda nie chce wystartować! System się ładuje i reset i znowu się ładuje i znowu reset... przy próbie reinstalacji znou nie widzi tego dysku (chociaż używałem tej samej dyskietki ze sterami :blink: ) Proszę pomóżcie bo to nie mój komp!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 musisz zainstalowac na tym samym kompie co bedzie win chodzil. Zrob jak mowie. Pobadaj z tym raid skoro innych niema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isildur72 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Mam nadzieje, że to ten plik: http://topdownloads.ru/programs/file/drive..._9xx/423881.htm ... Niestety ten plik również nie rozwiązuje problemu! Jakieś inne pomysły??? Edytowane 5 Lutego 2007 przez Isildur72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...