Karol_M Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Witam wszystkich na forum :) Chcialbym zakupic nowy komputer, i oto co wybralem : Corsair 2GB DDR2 XMS2 Dominator PC2-6400C4 TwinX (2x1GB)Asus Commando Intel 965 (Socket 775) PCI-Express DDR2 MotherboardIntel Core 2 DUO E6600 "LGA775 Conroe" 2.40GHz (1066FSB) - RetailBFG GeForce 7900 GS OC 256MB GDDR3 HDTV/Dual DVI (PCI-Express) - RetailSeagate Barracuda 7200.10 320GB ST3320620AS SATA-II 16MB Cache - OEMAkasa Ultra Quiet 500W Paxpower Active PFC ATX2.2 PSU - Black NickelBelinea 1925S1W 19" Widescreen LCD Monitor - Black/Silver Plextor PX-760A 18x18 Dual Layer DVD±RW ReWriter - (Beige/Black) RetailWszystkie te "bits and pieces" sa w sklepie hxxp://www.overclockers.co.uk zamien "xx" na "tt" - nie chce im robic kryptoreklamy, niestety zakup jest mozliwy tylko w tym sklepie - z roznych wzgledow, dla malego wyjasienia napisze ze u mnie w Belfascie są tylko 2 (DWA) sklepy komputerow z czesciami... Prosze o weryfikacje i ew. poprawienie mojego wyboru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Wymienił bym w tym zestawie: BFG na Gainward BLISS GeForce 7900 GS "Golden Sample" SILENT 256MB GDDR3 Barakudę 320 na dwa razy Western Digital Caviar SE16 250GB 2500KS SATA-II 16MB Cache - OEM Akasa Ultra Quiet 500W na Tagan TG500-U25 500W ATX2.0 Dual Engine Plextor PX-760A 18x18 na HP DVD-940i 18x18 DVD±RW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_M Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Wymienił bym w tym zestawie: BFG na Gainward BLISS GeForce 7900 GS "Golden Sample" SILENT 256MB GDDR3 Barakudę 320 na dwa razy Western Digital Caviar SE16 250GB 2500KS SATA-II 16MB Cache - OEM Plextor PX-760A 18x18 na HP DVD-940i 18x18 DVD±RW Czesc Dzieki za odpowiedz, ale mam w zwiazku z tym pare pytan: Prosze o odpowiedz jak dla laika - na hardware sie nie znam ;) Dlaczego ta karte graf. ? Dlaczego takie dyski ? (z powodu cache ? czy wydajnosc jest lepsza od tych z tym nowym zapisem prostopadlym?) A nagrywarka ? Jeszcze raz dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zostaw tak jak masz [; Serio do WD nie mam przekonania, ten Seagate jest fajniutki i jak narazie nie mialem problemow z takimi. Co do grafiki to moze tylko tyle ze ten Gainward bedzie troszke ciszej pracowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zasiłke można zmienić na tego Tagana, bo pewnie będzie lepszy, a dyski to tylko seagate, o WD nie będęsie wypowiadał bo nawet na oczy nie widziałem, ale podobno są głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_M Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Wolalem sie zapytac :) Ostatni raz kompa zienialem 3,5 roku temu od tego czasu wiele sie zmienilo, ale jak widac po wypowiedziach - Seagate - rzadzi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 No wlaśnie ciekawy temat, bo zapewne też będę skazany na ten sklep :wink: Co możecie powiedzieć na temat tego monitora "Belinea 1925S1W 19" Widescreen LCD Monitor - Black/Silver"? Dobre to to jest? Jak zadałem pytanie, na temat monitora o podobnych wymiarach w odpowiednim dziale, to nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi, bo "sklep biedny" :D Link do posta/tematu http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2465688 , dodatkowo teraz w tym sklepie jest promocja na tego Szajsunga z tematu i można go wyrwać za około £150 :) Korzystając z okazji podam swój zestaw jaki złożyłem w podobnej kwocie (może zagości u mnie za jakiś czas :rolleyes: ) :wink: 1. Intel Core 2 DUO E6300 "LGA775 Allendale" 1.86GHz (1066FSB) – OEM £122.19 2. Asus P5N-E SLi nForce 650 (Socket 775) PCI-Express DDR2 £84.59 3. GeIL 2GB (2x1GB) PC6400C4 800MHz Ultra Low Latency DDR2 Dual Channel Kit (GX22GB6400UDC) £173.89 4. Seagate Barracuda 7200.10 250GB ST3250620AS SATA-II 16MB Cache – OEM £55.80 5. Asus DRW-1612BL 16x16 DVD±RW Dual Layer Lightscribe ReWriter (Black) - Retail £23.49 6. Scythe Infinity Heatpipe CPU Cooler (Socket 478, 775, AM2, 754, 939, 940) £31.71 7. Antec SLK3000B Midi Tower Case - No PSU £34.06 8. Corsair HX 520W ATX2.2 Modular SLI Compliant PSU (CMPSU-520HXUK £72.84 9. Logitech Cordless Desktop EX-110 – Retail £21.14 10. Gainward BLISS GeForce 8800 GTS 640MB GDDR3 HDTV/Dual DVI (PCI-Express) – Retail £252.61 11. OcUK Value Hanns-G HW191D 19" Widescreen LCD Monitor – Silver £143.34 Ceny mogą trochę odbiegać od tego co mamy dzisiaj, bo ceny trochę poszły w dół :? To taka "alternatywa" dla kogoś kto lubi pograć w podobnej cenie :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Czesc Dzieki za odpowiedz, ale mam w zwiazku z tym pare pytan: Prosze o odpowiedz jak dla laika - na hardware sie nie znam ;) Dlaczego ta karte graf. ? Dlaczego takie dyski ? (z powodu cache ? czy wydajnosc jest lepsza od tych z tym nowym zapisem prostopadlym?) A nagrywarka ? Jeszcze raz dzieki :) 1. Gainward BLISS GeForce 7900 GS "Golden Sample" ma dużo lepsze chłodzenie i lepiej nadaje się do OC pamęci 1,2 ns DDR3 Jedyna wada to jej grubość bo chłodzenie to drugie tyle co sama karta. 2. Wydajność i pojemność będzie lepsza (to że Seagate są ciche to można powiedzieć o barakuda IV ale nie o tym) Wydajność będzie lepsza dlatego że są dwa dyski (wystarczy umiescić pamięć virtualną na innym dysku niż system. Bedzie lepsze bezpieczeństwo danych bo kopię na drugi dysk można zrobić błyskawicznie. Czas potrzebny na skopiowanie pliku pomiędzy różnymi dyskami potrafi być kilkanaście razy krótszy niż w ramach jednego fizycznego dysku.. 3. Jedyna przewaga Plextor PX-760A to dołączone oprogramowanie testujące jakość nagrań, HP dużo lepiej radzi sobie z odczytem porysowanych płytek i jest tańszy. Gdybym brał Plextor PX-760A to raczej z jakimś dobrym czytnikiem jako drugi napęd optyczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_M Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Kupilem. Teraz trzeba czekac do poniedzialku, chociaz serwis nazywa sie "Next Day" i kosztuje 25 F ..... City Link Parcel Next Day (Delivered Mon-Fri): £21.95 (£25.79)Order Total: £895.31 (£1085.23) Nawet sie w cenie zmiescilem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 To napisz jeszcze co dokładnie kupiłeś (szczególnie monitor mnie interesuję) :) No i daj znać jak obsługa/kontakt w tym sklepie :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_M Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Samsung SM-940BW 19" Widescreen LCD Monitor - Silver/Black £126.99Verbatim 16x DVD+R (25 Tub) £4.95Western Digital Caviar SE16 250GB 2500KS SATA-II 16MB Cache - OEM 2 £85.98Tagan TG500-U25 500W ATX2.0 Dual Engine Silent SLi Compliant Silent PSU £61.99HP DVD-940i 18x18 DVD±RW Dual Layer Lightscribe ReWriter - Retail £22.30Gainward BLISS GeForce 7900 GS "Golden Sample" SILENT 256MB GDDR3 HDTV/Dual DVI (PCI-Express) - Retail £99.99Akasa Rounded Ultra ATA133/100/66 IDE Cable (0.45m) - Blue £2.99Akasa AK-ZEN-01-WH Zen White Case - No PSU £26.99Intel Core 2 DUO E6600 "LGA775 Conroe" 2.40GHz (1066FSB) - Retail £171.99Asus Commando Intel 965 (Socket 775) PCI-Express DDR2 Motherboard £129.99Corsair 2GB DDR2 XMS2 Dominator PC2-6400C4 TwinX (2x1GB) £164.99Belkin Pro Series Hi-Speed USB 2.0 A-B Printer/Device Cable - 1.8m (CU1000EAD06) £2.50 Nie kontaktowalem sie jeszcze z obsluga, nie mam po co skoro jeszcze czekam na sprzet - ktory bedzie w poniedzialek. Chociaz jedno mi sie nie podoba - skoro serwis nazywa sie "Next Day" a ty placisz ponad 25 F to pasowaloby zeby rzeczywiscie to bylo na nastepny dzien. Ceny pokazane sa netto - doliczyc VAT w wysokosci 17,5 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 ... Nie kontaktowalem sie jeszcze z obsluga, nie mam po co skoro jeszcze czekam na sprzet - ktory bedzie w poniedzialek. Chociaz jedno mi sie nie podoba - skoro serwis nazywa sie "Next Day" a ty placisz ponad 25 F to pasowaloby zeby rzeczywiscie to bylo na nastepny dzien. ... Dotarło w cztery dni od tego "Next Day" ? Sprawuje się przyzwoicie sprzęt ? Przy takich cenach to jakaś polska firma spedycyjna może zrobi konkurencję ? Dobra nazwa dla takiej to "Na wczoraj" przynajmniej nie wprowadzi w błąd. Wystarczy że będzie na drugi dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_M Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Dotarło w cztery dni od tego "Next Day" ? Sprawuje się przyzwoicie sprzęt ? Przy takich cenach to jakaś polska firma spedycyjna może zrobi konkurencję ? Dobra nazwa dla takiej to "Na wczoraj" przynajmniej nie wprowadzi w błąd. Wystarczy że będzie na drugi dzień. Czesc Kompa jeszcze nie ma - firma troche zawalila sprawe - z powodu plyt: Verbatim 16x DVD+R (25 Tub) za 5 F, zamowienie zostalo wstrzymane i nie wyslali tego rano, po interwencji telefonicznej i zrezygnowniu z plytek - poszlo w ciagu 10 min. Ale swoja droga powinni sie skontaktowac - ze maja problemy czy cos - a oni ani nie zadzwonili ani nie napisali. Komp bedzie jutro - a ja zajety czlowiek jestem - wiec moze do czwartku go poskladam. Napisze jak smiga po zlozeniu i jak sie wogole to skonczylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Czesc Kompa jeszcze nie ma - firma troche zawalila sprawe - z powodu plyt: Verbatim 16x DVD+R (25 Tub) za 5 F, zamowienie zostalo wstrzymane i nie wyslali tego rano, po interwencji telefonicznej i zrezygnowniu z plytek - poszlo w ciagu 10 min. Ale swoja droga powinni sie skontaktowac - ze maja problemy czy cos - a oni ani nie zadzwonili ani nie napisali. Komp bedzie jutro - a ja zajety czlowiek jestem - wiec moze do czwartku go poskladam. Napisze jak smiga po zlozeniu i jak sie wogole to skonczylo. Dotarło wszystko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_M Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Witam Wszystko doszlo - i pieknie smiga. ||Jutro dorzuce troche zdjec z postepow montazu Nie spodziewalem sie ze zasilacz moze wygladac jak osmiornica ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Witam Wszystko doszlo - i pieknie smiga. ||Jutro dorzuce troche zdjec z postepow montazu Nie spodziewalem sie ze zasilacz moze wygladac jak osmiornica ... Fajnie że zakup udany, ciekaw jestem jak odbierana jest głośność lub też bezgłośność HDD. Fotki najlepiej wkleić do innego działu, przykładowo jest wątek o Asus Commando, zasilaczach podobnych do ośmiornicy i.t.p. bo tutaj szybko temat zniknie w tłoku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_M Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Fajnie że zakup udany, ciekaw jestem jak odbierana jest głośność lub też bezgłośność HDD. Fotki najlepiej wkleić do innego działu, przykładowo jest wątek o Asus Commando, zasilaczach podobnych do ośmiornicy i.t.p. bo tutaj szybko temat zniknie w tłoku. Witam HDD calkiem bezglosne w czasie normalnej pracy w stresie cos tam slychac ale malo fotki tutaj : http://notexist.info/komp/ slownie 7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...