costi Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 11th Hour - dosc nietypowa gra :)Jak to, to i o 7th Guest wypadaloby wspomniec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Jazz Jack Rabbit - Cała seria - mile wspominam tą gierke :) Bardzo łatwa :P Jazz Jack Rabbit - owszem swietna gierka ale ja bym jej do przygodowek nie zaliczal tylko do platformowek. A pamietacie taka swietna przygodowke The Riddle of Master Lu ? Mialem oryginala i ostatni filmik mialem zwalony. Nigdy sie nie dowiedzialem jaka jest koncowka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienol Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) To moze cos ode mnie, zaproponuje cos z historii i obecnie- Curse Of Enchantia- nie wiem czy pamietacie, na amidze ta gra byla na 6 dyskietkach, ale jak na te czasy miala niezla grafe i fabule- jedna z 1 przygodowek w jakie gralem, pozniej byl Kajko i Kokosz-tez dobre-hehe, a obecnie, narazie co prawda jest wersja angielska tej gry ale w lutym ma byc po polsku-Rynaway 2 : Dream Of The Turtle-w to trzeba zagrac Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Sienol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 TLJ jest oczywiście najlepsze :D . Jednak są też pecetowe wersje gier konsolowych, które mają sporo z przygodówek - np. seria Onimusha, dość przyjemna fabuła i są nawet łamigłówki. A wszystkie inne point&click wydane po TLJ wydają mi się najwyżej tylko dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Pamiętam też pewną grę na Amigę a mianowicie Eksperyment Delfin. Zagrywałem się w to swojego czasu i pamiętam że mnie wciągneła. Hmm może jeszcze Another World ,ale to bardziej taka platformówka. Były też dobre polskie przygodówki i te ze zdjęciami zamiast rysunków ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Mysle rowniez, ze przygodowki beda sie mialy bardzo dobrze na next geny generacji. http://www.gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=2717 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Little Big Adventure 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.A.B Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam, wyjątkowo miło wspominam The Neverhood, The Curse of Monkey Island oraz obydwie części Little Big Adventure. Jednakże przygodówką nad przygodówkami jest dla mnie Sanitarium oraz Grim Fandango - po prostu ideały przygodówek. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 tylko Heart of Darkness! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Tak tak, a ACE VENTURA... he? Jak można o tym zapomnieć. Grim Fandango - to kolejny wzór do naśladowania... @K.A.B wiesz co dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) tylko Heart of Darkness! Rzeczywiscie to byla fajna przygodowka ale rowniez ja traktuja bardziej jako zrecznosciowke/platformowke bo bardziej sie spryt w palcach liczyl i taka bardziej dla dzieci. Ale pozycja godna. Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ja najlepiej wspominam wszystkie "Questy".to jest Police Quest,King Quest i Space Quest. Do tego Maniac Mansion. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 TYLKO Dreamfall i TLJ1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Czy TLJ obsluguje AA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 nie, wlaczenie w sterownikach tez nic nie daje, ale w koncu trudno sie dziwic jak gra z 2000 r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanczez Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Wiele pozycji wymienionych wyżej wspominam z przyjemnością ,na amige zagrywałem się swojego czasu w DREAMWEB polecam, również dzisiaj nie straciła nic ze swojego klimatu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Wiele pozycji wymienionych wyżej wspominam z przyjemnością ,na amige zagrywałem się swojego czasu w DREAMWEB polecam, również dzisiaj nie straciła nic ze swojego klimatu .Ja tylko dodam, że Dreamweb był także na PCta. Jedna z lepszych gier cyberpunkowych. Chyba co ciekawsze/lepsze gry przygodowe zostały już wymienione (przynajmniej te czyste point & click). Ja ze swojej strony polecam dwie gry: Black Dahlia i The Ripper. Niestety są one trudnodostępne, zwłaszcza The Ripper (jeśli ktoś ma, to chętnie odkupię). Można jeszcze rzucić okiem na Black Mirror. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Little Big Adventure 2Potwierdzam, jedna z pierwszych gier w jakie zagrałem :) Byłem strasznie zachwycony tą grą, miło wspominam tamte czasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 nie, wlaczenie w sterownikach tez nic nie daje, ale w koncu trudno sie dziwic jak gra z 2000 r.Postaci 3d sa jednak wygladzane. Faktycznie statyczne tla juz nie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Cóż, jak kilka osób przede mną, zdecydowanie polecam The Neverhood. Dla mnie to po prostu uber przygodówka. A świetny też był Książę i Tchórz. Ale to już stare dzieje, pod XP to nie poleci (dzięki za niewielką pomoc costi ;) ). Aaa, żeby już tak nie kurzyc, to jeszcze coś nowszego - Fahrenheit aka Indigo Prophecy. Nietypowa w formie i sterowaniu, niemniej interesująca fabuła, przeradzająca się niestety w coś na wzór filmu science fiction. BTW Niedługo ma się ukazac wersja polska, od CDP, za około 49zł. Myślę, że warto kupic, jednak nie wiem jak z polonizacja będzie - grałem w wersję anglojęzyczną. Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 No to coś na przyszłość. Point & click "adventura" pod tytułem Aura 2: Sacred Rings. http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=9073&a=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Mysle rowniez, ze przygodowki beda sie mialy bardzo dobrze na next geny generacji. http://www.gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=2717 Zapowiada się bardzo dobrze. Zwłaszcza że wzięła się za to ekipa odpowiedzialna za Fahrenheit. ;) Ja jeszcze polecę od siebie Still Life. Nie jest to jakaś super przygodówka ,ale jedna z lepszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zapodalem sobie TLJ. Niby takie gry sie nie starzeja ale niestety bola oczy od tej archaicznej grafiki. Po kilku godzinach spedzonych z TLJ oczywiscie to juz pozniej nie przeszkadza ale gdy wlaczam AAx8 to znow sa bledy w grafice. Wygladzana jest tylko postac glownej bohaterki oraz postaci interaktywne. Poboczne postaci oraz tla nie sa wygladzane AA i wyglada to po prostu koszmarnie. Ale jak mowilem sama gra jest narazie swietna, chociaz przyznam ze poczatek byl niesamowicie nudny i przelamywalem sie aby grac dalej i to tylko ze wzgledu na ogolne opinie o grze. Moze jest to spowodowane tym iz teraz wszystkie przygodowki porownuje z Syberia. Jej geniuszu chyba nic nie przebije - no ale do konca TLJ mam jeszcze sporo i moze zmienie zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Mówi się, że "tylko krowa nie zmienia zdania", co moim zdaniem jest głupim powiedzeniem, ale jednak wskazującym (w nieco zawoalowany sposób) na zdolność człowieka do przystosowywania się do nowych sytuacji :-P . W każdym razie, TLJ trzeba dać szansę. Ja z drugiej strony w Syberię grałem po TLJ i wynudziłem się okropnie, podobnie zresztą jak w Keepsake - widać nie wszystkim pasuje to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Namowcie mnie do dalszego grania w The Longest Journey. Wlasnie zaczynam 4 rozdzial i siluje sie z myslami czy nie przestac. Dalej jest lepiej czy tak samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Wracamy do przygodówek ? Właśnie gram w Sinking Island Benoita Sokala. Bardzo ciekawa gra. Z ostatnich przygodówek w jakie grałem tę oceniam najwyżej. Bardzo konkretnie prowadzone dialogi przez co rozwiązanie głównej zagadki może trwać i trwać i się nie nudzi jak w niektórych przygodówkach detektywistycznych. Grafika ładna ale jakoś po Syberii nic nie potrafi mnie zaskoczyć (najładniejsza gra ever), muzyki za wiele nie ma ale za to odgłosy i głosy bohatera i postaci są spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 czy gra Phantasmagoria zrobi dzisiaj na mnie wrażenie ? Wiem że kiedys była fajna i jak w nią graliscie to była super. grał w nią ktoś pierwszy raz jakoś niedawno ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 czy gra Phantasmagoria zrobi dzisiaj na mnie wrażenie ? Wiem że kiedys była fajna i jak w nią graliscie to była super. grał w nią ktoś pierwszy raz jakoś niedawno ? Nie wiem, nie grałem, ale zawsze możesz zerknąć na recenzję napisaną trochę ponad półtora roku temu: http://www.przygodoskop.pl/061/recenzja.htm Czyli raczej wątpliwe, by zrobiła na Tobie wrażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Syberia 1 i 2, niesamowity klimat Resident Evil 3 - za pierwszym razem; przytłaczający cmentarny :D klimat, czasem odechciewało mi się dalej grać [; Zegarmistrz :lol2: może nie najwyższych lotów ale swojego czasu całkiem ciekawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 A graliscie moze w The Lost Crown? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...