ath Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 To zaczynam polować na syberię na allegro. ;) Btw pamiętam jeszcze gierkę flashową samorost, wyszły tego trzy części, przy czym ta ostatnia mało ma wspólnego z poprzednimi, ale polecam, bo można ją skończyć w godzinę. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 W którejś z tanich serii są obie części Syberii w paczce za 20zł o ile dobrze kojarzę, sam muszę poszukać bo kumpel pożyczył i gra zniknęła dziwnym trafem ;p btw można gdzieś serię Monkey Island wyłapać w jednej paczce ? Widziałem kiedyś klasyki od LA w empiku, mają to jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) kolekcja klasyki z cenegi za 24.99zł... Monkey'e można kupić z media albo w empiku za ~35zł Edytowane 21 Czerwca 2009 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Tak są Monkey'e w Empiku, bo jakiś czas temu widziałem je. Szkoda, że nie spolszczone, ale sporo idzie zrozumieć nawet jak się zna tylko trochę angielski. Jedyny problem to jest z działaniem Curse of Monkey Island w XP ( w Vista i Win7 pewnie też) Gra potrafi się nagle zawiesić w czasie gry. Są na to jakieś patche i je instalowałem, ale problem występuje nadal.Tyle że rzadziej. Szkoda, bo bym sobie zagrał w tą część. Grafika i muzyka była świetna. Do tego masa dobrego humoru. Specjalnie kiedyś kupiłem Oryginał po zagraniu w mniej legalną wersję. P.S Niektóre stare przygodówki mogą już mieć status Abandonware i możliwe, że da się je legalnie ściągnąć. Warto się rozejrzeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zmęczony już obecnym crapem jakimi są obecnie wychodzące gry pokroju prototype, którymi zadowolą się jedynie dzieci neostrady w okresie komunii postanowiłem wrócić do korzeni, czyli do przygodówek. Jest tylko jeden problem, jestem średnio na bieżąco, pamiętam jak wczoraj czasy serii goblins, lost vikings, tajemnica statuetki, ostatnim o co się otarłem był teenagent, jack orlando, później te wszystki książe i tchórze, wacki z kosmosu i inne kreskówki już skutecznie mnie odstraszyły. Nigdy nie byłem fanem serii telenowel jak gabriel knight, broken sword itp. , szukam czegoś, co na nowo pozwoli mi się wciągnąć w ten gatunek. Tak jak pisałem mam ogromną czarną dziurę jeśli chodzi o tytuły, większość z pytanych osób poleca na początek obowiązkowo syberię I i II, może ktoś jeszcze coś poleci z bardziej mrocznych klimatów, jakiś czas temu próbowałem call of cthulhu i przydało by się coś równie klimatycznego. 1. Syberia 1 i 2 - jeszcze będzie Ci się śniła długo po przejściu. 2. The Longest Journey. 3. Dreamfall 4. W klimacie S-F - The Nomad Soul 5. Tajne akta Tunguska 6. W ciemniejszym klimacie masz świetną Sanitarium 7. Sinking Island To najlepsze przygodówki w jakie grałem. Kolega grał w Hitchcock: Ostatnie Cięcie i mówił że spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 A pamietacie taka swietna przygodowke The Riddle of Master Lu ? Mialem oryginala i ostatni filmik mialem zwalony. Nigdy sie nie dowiedzialem jaka jest koncowka :) Zgubiłem tą grę :/ Nie wiecie czy ma już status freeware ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Widzę Kaeres że też się zawiesiłeś w czasoprzestrzeni z socketem 939 i ciągnie Cię do starych gier :mrgreen: Ostatnio robiąc porządki w domu znalazłem Głupki z kosmosu i The Watchmakera. Kapitalne gry. Jednak do dziś pamiętam najbardziej Mysta ( wydanie dvd ho ho, co to wtedy było ) i Najdłuższą Podróż. Szkoda że druga część w ogóle mnie nie zaciekawiła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ano zawiesiłem się i patrząc po grach jakie wychodzą nie zamierzam wcale przestać wisieć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...