NSC Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Mam Gigabyta GA-7VAX i Athlon Xp 1700+. Pomia temperatury w BIOSie: temperatura wewnątrz 38 stopni, temeratura na procesorze 29 30 stopni. Czy takie coś jest możliwe??? W speed fan nie mogę odczytać temperatury procesora (mam jakieś dwie temp. - (słownie MINUS) 55 stopni. Co mam robić??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sammy Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 nic nie rob wszystko jest dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NSC Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 I jeszcze jedno pytanie. ten Gigabyte to 7vax rev 1.2 czy jest jakiś sposób aby podnieść FSB powyżej 165??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sammy Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 ja mam rev 1.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 NSC- od rev. 1.2 166-200 startuje tylko gdy procek ma standardowo fsb 166 :/ kiszka totalna, po porstu nie da sie wymusic fsb pow. 166... ja dlatego zmienialem VAX rev.1.2 na VAXP rev.1.1 (VAX rev. 1.1 nie mieli). Gigabyte z ta rewizja zrobil downgrade plyty :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NSC Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 A co z tą temepraturą :?: Ma ktoś jszcze na tej płycie taką niską :?: Jeśli to coś zmienia to mam wentylator Jamicon 790 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Mam Gigabyta GA-7VAX i Athlon Xp 1700+. Pomia temperatury w BIOSie: temperatura wewnątrz 38 stopni, temeratura na procesorze 29 30 stopni. Czy takie coś jest możliwe??? W speed fan nie mogę odczytać temperatury procesora (mam jakieś dwie temp. - (słownie MINUS) 55 stopni. Co mam robić??? masz dobre temperatury, też w speedfanie mam jakieś -55, nie moge dojść co to za temp.!?!?! :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoo Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Tak samo sprawa wygląda u mnie, wydaje mi sie że po prostu te temp są odwrotnie podane, ale w niczym mi to nie przeszkadza. Obecnie mam ok 35stopni max. rev 1.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Wyłączcie te czujniki w speedfanie i po kłopocie. Ja na VAX-ie miałem 5 temp z czego 2 to -55 ;) A teraz mam jedną +1 :) ale ją wyłączyłem i mnie nie stresuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior _ Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Sorki ze si podpinam pod temat ale mam male pytanie ktore zrodzilo sie po przeczytaniu tego co napisal crategus . Otoz mam zamiar kupic te plyte i procka AXP 1700 no i chcialem go nie zabyt podkrecac ale puscic na mniejszym niz standardowy mnozniku ale na fsb 166 ale z tego co tu widze to sie niby nie d ? Czy rzeczywiscie tak jest ? Jesli tak to jaka inna plyta umozliwi to a jej parametry beda podobne do tega gigabyta ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ja mam GA-7VAX i AXP1700 0,13 i mój Athlon chodzi na mnożniku 10 a FSB 175Mhz i wszystko jest stabilne a temp nie przekracza 45stopni przy stresie. Jak więc widać nie ma problemu, trezba tylko kupic wersje płyty rev1.1 bo na niej możesz sobie ustawiać czestotliwość powyżej 166Mhz DIPami a nie tak jak w przypadku rev1.2 tylko wtedy gdy procesor ma domyślnie ustawione FSB na 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior _ Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 A ha. Tylko ze chyba z biegiem czasu bedzie coraz trafic rev 1.1 skoro jest juz 1.2 A mam zamiar kupic za jakies 2 tygodnie . To moge juz takiej nie dostac . A czy na innych mobo jest tak samo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NSC Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Skoro nie mogę zmienić FSB > 165 DIPami, to czy istnieją jakieś nieoficjalne BIOSy które umożliwiają takie coś? Jest to w ogóle możliwe? Jeśli ktoś ma namiary na adresy stron z takimi biosami to proszę o kontakt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...