Skocz do zawartości
NSC

Gigabyte GA-7VAX i temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Gigabyta GA-7VAX i Athlon Xp 1700+. Pomia temperatury w BIOSie: temperatura wewnątrz 38 stopni, temeratura na procesorze 29 30 stopni. Czy takie coś jest możliwe???

W speed fan nie mogę odczytać temperatury procesora (mam jakieś dwie temp. - (słownie MINUS) 55 stopni.

Co mam robić???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NSC- od rev. 1.2 166-200 startuje tylko gdy procek ma standardowo fsb 166 :/ kiszka totalna, po porstu nie da sie wymusic fsb pow. 166... ja dlatego zmienialem VAX rev.1.2 na VAXP rev.1.1 (VAX rev. 1.1 nie mieli).

Gigabyte z ta rewizja zrobil downgrade plyty :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Gigabyta GA-7VAX i Athlon Xp 1700+. Pomia temperatury w BIOSie: temperatura wewnątrz 38 stopni, temeratura na procesorze 29 30 stopni. Czy takie coś jest możliwe??? 

W speed fan nie mogę odczytać temperatury procesora (mam jakieś dwie temp. - (słownie MINUS) 55 stopni.

Co mam robić???

masz dobre temperatury, też w speedfanie mam jakieś -55, nie moge dojść co to za temp.!?!?! :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ze si podpinam pod temat ale mam male pytanie ktore zrodzilo sie po przeczytaniu tego co napisal crategus . Otoz mam zamiar kupic te plyte i procka AXP 1700 no i chcialem go nie zabyt podkrecac ale puscic na mniejszym niz standardowy mnozniku ale na fsb 166 ale z tego co tu widze to sie niby nie d ? Czy rzeczywiscie tak jest ? Jesli tak to jaka inna plyta umozliwi to a jej parametry beda podobne do tega gigabyta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam GA-7VAX i AXP1700 0,13 i mój Athlon chodzi na mnożniku 10 a FSB 175Mhz i wszystko jest stabilne a temp nie przekracza 45stopni przy stresie. Jak więc widać nie ma problemu, trezba tylko kupic wersje płyty rev1.1 bo na niej możesz sobie ustawiać czestotliwość powyżej 166Mhz DIPami a nie tak jak w przypadku rev1.2 tylko wtedy gdy procesor ma domyślnie ustawione FSB na 166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie mogę zmienić FSB > 165 DIPami, to czy istnieją jakieś nieoficjalne BIOSy które umożliwiają takie coś? Jest to w ogóle możliwe? Jeśli ktoś ma namiary na adresy stron z takimi biosami to proszę o kontakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...