costi Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 W momencie pierwszej aktywacji system OEM jest przypisywany do kompa, na ktorym zostal zaisntalowany - to na pewno. Decydujacym o przypisaniu elementem jest tu chyba plyta glowna, tzn. Windows jest tak jakby przypisywany do plyty glownej - tego pewien nie jestem, ale tak gdzies cos czytalem (sorry, nie przypomne sobie w tej chwili zrodla). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinokio Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Musze ostudzić Wasze rozpalone głowy jednym artykułem. Dużo czytania, ale warto czym Microsoft „uszczęśliwia” swoich użytkowników i co się liczy dla niego – interes wielkich korporacji czy np. bezpieczeństwo systemu… Sporo czytania, ale warto… http://byte.livenet.pl/?page_id=819 I nadal tak bez zastanowienia kupicie szybciutko VISTE? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Bylo, choc chyba nie w tym temacie :P A kupowac na szczescie nie musimy :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 http://byte.livenet.pl/?page_id=819 Co my możemy zrobić? Jeśli pewne rzeczy napewno wpakują do Sp3 dla XP! Jestem ciekaw tego Directx 10. Przypominają mi się słowa Orwella. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 No np. tutaj. Mozna kupić OEM już niby bez zadnego sprzętu. I co instaluje i już nie mogę zmienić grafy, czy mobo?? Czyli róznica by wynikała tylko z tego że teraz mozna kupic WinXP OEM osobno, a nie trzeba brać go np. do myszki komputerowej? :Pprzecież w MM i empiku XP OEM leży w pudełkach na półkach :).. i nie wygląda jakby był przyklejony do płyty głównej.. Ale po instalacji (jak mniemam) pojawia się monit o rejestrację produktu - coś jak w ofisie 2k7... klikasz... chwila niepewności.. i napis, że zostało zarejestrowane... Zapewne wtedy oem wylicza sobie jakieś klucze na podstawie sprzętu w kompie i sendzi do M$... Jeśli się mylę to mnie poprawcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Jak juz to to sie aktywacja nazywa (rejestracja to co innego) i zawsze przebiegala tak samo - na podstawie seriala i i jakiegos klucza generowanego na podstawie sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 czytam, czytam i.. momentami mam wrażenie że połowa userów urodziła się chyba wczoraj. XP na rynku od kilku lat, a oni się zastanawiają jak wygląda i na czym polega aktywacja :lol: zmieniły się troszkę zasady handlu OEMami (i to dobry kawał czasu temu). w tej chwili Windows bądź Office w wersji OEM może być sprzedany "solo", a wcześniej musiał znaleźć się na dokumencie sprzedaży razem z komponentem niezbędnym do uruchomienia PC. za takie coś MS uznawał np. myszkę - dlatego większość użytkowników nabywała OEMa "z myszką w cenie" bo tak było najtaniej. w tej chwili można system nabyć solo jednak zmieniła się kwestia wsparcia technicznego. jeśli kogoś to interesuje to zapraszam pod nr info 0 801 308 801. wspomniane zmiany nie mają związku z aktywacją - a tak od siebie: nie znam osoby której aktywacja stanęła na drodze w rozbudowie komputera więc dyskusja jest zbędna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Jak juz to to sie aktywacja nazywa (rejestracja to co innego) i zawsze przebiegala tak samo - na podstawie seriala i i jakiegos klucza generowanego na podstawie sprzetu.oczywiście że aktywacja, ino miałem to słowo na końcu języka, więc napisałem rejestracja :) czytam, czytam i.. momentami mam wrażenie że połowa userów urodziła się chyba wczoraj. XP na rynku od kilku lat, a oni się zastanawiają jak wygląda i na czym polega aktywacja :lol: jak mniemam, większość użyszkodników zamiast aktywacji zna raczej fckgw-rhqq2... :lol: FCKGW Wbrew temu co piszą... nie znam go na pamięć i nie często używam , wróć, w ogóle nie używam... :D :lol: Edytowane 26 Stycznia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 No i się pojawiło to cudo. :P Ale ja sobie mogę pomarzyć żeby to cudo u mnie poszło. :mur: Ceny aż nie takie straszne. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ja go tam wcale nie wpisuję, to znaczy swojego kodu :blink: Mam na stałe w instalce :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 ja mam zainstalowana juz wlasnie sciagnelem sobie z msdna angielska, wyglada super mam 1GB i jak na razie uciaga ja ale niedlugo bedzie 2 wiec bedzie juz oki, powiem tak nie musialem zadnej plytki ze sterwonikami wkladac aby drivery zainstalowac jedynie co to do karty grafik aby mogl ogladac filmy na tv, ogolnie wyglada super co do poruszania sie po niej nie ma najmniejszego problemu. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...