jonas Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Dysklejmer: Jeśli na dźwięk "homemade", "samoróbka" albo "Adam Słodowy" reagujesz wysypką, torsjami czy epilepsją, jeśli w wodnym chłodzeniu uznajesz tylko kupne zabawki, jeśli wyznajesz Teorię Oporów (w myśl której w cienkich wężach woda nie płynie, a wręcz się cofa) i zamierzasz udowadniać to w tym temacie, jeśli trzęsie tobą, gdy widzisz coś wykonane zupełnie niezgodnie z kanonami sztuki, zdrowym rozsądkiem i Koranem - nie czytaj dalej, albowiem zaprawdę powiadam: szkoda czasu. Definicja: "w kibel" - docelowa lokalizacja przedmiotów pozbawionych cech użytkowych, estetycznych czy choćby smakowych. W warunkach cywilnych bywa to najczęściej śmietnik, wysypisko, podwórko sąsiada. Hasła powiązane: polski rząd. Mam niewątpliwy zaszczyt pochwa-lić się swoim własnym kibelkiem ("cool, my own terminator!"), któregom ulepił wielkim nakładem sił i niewielkim nakładem środków. Całość sponsorowały literki BNB - Bardzo Niski Budżet, CPC - Sami Wiecie Co, BCW - Bardzo Cienkie Wężyki, ZK - Z Kibla oraz FF - Firma Festo (a nie Firefox). Niemały udział mieli tu także pneumatycy z mojego miejsca pracy - cmokaski dla Miecia, Marka i Tomka. Do rzeczy, bom w dygresję wpadł niczym dzik w lebiodę - myśl o chłodzeniu cieczą czegoś w typie Pentium 3 wydaje się co najmniej ... hmm ... kretyńska? Już wyjaśniam: - defaultowy dmuchacz jest oparty na jakimś japońskim silniku - 5000 obrotów na minutę na pewno ma powiązania z ojczyzną ulicznych szlifierek, zwłaszcza pod względem głośności - chciałem sprawdzić, czy umiem zrobić coś takiego, niczego przy tym nie psując - pełny pasyw jest co prawda możliwy na procku tego typu, ale wolę obawiać się wycieku niż wyrwania/ukruszenia procka przez jakieś kilogramy aluminium, zwłaszcza że trzyma się tylko na złączu slotowym i kabelku od dmuchacza - świetna zabawa jest już na etapie prac koncepcyjnych i kompletowania części - sporo części mogłem pozyskać "z kibla" - "bloczek", złączki i wężyki były przeznaczone na przemiał z różnych względów, o których dalej - pewnie dlatego, że mieszkam na wsi, wszyscy wokoło robią wielkie oczy, kiedy mówię o chłodzeniu komputera cieczą (wielki gruby czarny murzyński w rzyć temu panu z serwisu AGD na ulicy Witosa, u którego byłem spytać o parownik i który twierdził - pan, nie parownik - że to nie będzie działać i że śmierdzę ja i słowa moje) - procek ma na rdzeniu 2.05V zamiast fabrycznych 1.65V, to był jedyny sposób, żeby zabanglał na mojej płycie (dzięki benek) - skutek cieplny łatwy do przewidzenia, a ja bym go jeszcze rad popędził na FSB 133, skutkiem czego powinno być 800MHz miast 600, skutkiem czego i tak nie dogonię najmizerniejszych marketowych zestawów. Ale radocha będzie :> - to forum jest prawdziwą kopalnią wiedzy na ten temat - przeszukałem wszystkie interesujące mnie wątki i aż spuchłem od wiedzy, a zesmarkanie całości nie stanowiło dużego problemu - ponieważ jestem komputerowym skąpcem (co widać po sprzęcie - uzbierałbym pewnie na lepszy, ale są ważniejsze/inne wydatki), nie chciałem wydawać kilkuset pesos na ładne miedziano-pleksowe bloczki, piękną chłodnicę, cudowną pompkę i śliczne wężyki, a wodę mieć chciałem, bo fajna. Sponsor BNB miał tu dużo do powiedzenia. Po kolei: "Bloczek" Nie śmiem pisać bez cudzysłowu. Zrobiony jest z aluminiowego korpusu zepsutego elektrozaworu: Zepsuł się tłoczek insajd - pękł drań, skutkiem czego całość nadawała się w kibel (pewnych rzeczy nie da się naprawić lub jest to nieopłacalne - signum temporis). Przechwyciłem go, wydłubałem co tam w środku jeszcze się telepało, rozwierciłem wnętrze i miejsca przy wlocie/wylocie, inne dziurki Des-durki szczelnie zasmarkałem teflonem i silikonem. Włala. Nijak nie można sprawdzić "wydajności" tego czegoś (bo niby z czym to porównać?), ale działa. Procka trzyma się dzięki czterem śrubkom M3. Między "bloczkiem" a rdzeniem jest pasta Arctique Ceramique ze strzykawque kupiona w Komputronique za 11 pesos. Wystarczy na jakieś siedemdziesiąt procków :> "Pompka" Cudzysłów nadal obowiązuje. Kupiona w CPC (poczekajcie z tym szyderczym rechotem aż sobie pójdę :>), przerobiona na niezatapialną za pomocą poxipolu i złączek Festo. Cenne spostrzeżenie naukowe - silikon NIE nadaje się do uszczelniania pompki CPC. Tja, ciekło jak z postrzału w klatę z perforacją płuca. Teraz już nic nie cieknie, nie pyrkocze, prawidłowo ssie i pluje (choć większość ludzi szcza pod większym ciśnieniem, zwłaszcza z rana). Ale ponieważ wężyki są co najmniej nikczemnych rozmiarów i tak czy inaczej nie zrobię z tego demona wydajności, nie mam kompleksów związanych z moją pompką. Jakkolwiek to brzmi :> Trzyma się toto na plastikowej opasce, pod spodem jest ogryzek mikrogumy, coby drgań nie przenosiło. Aha, twierdzenie producenta, jakoby była niesłyszalna, to ohydne kłamstwo - brzęczy leciutko i JEST słyszalna. Coś jak trafo w dużym zasilaczu, tylko wyższy ton. "Chłodnica" Cudzysłów wciąż jest z nami. Nakierowany przez mechl!na (thx) kupiłem na allegro aluminiowy parownik za dziewięć (słownie: 9) złotych, przyciąłem do akceptowalnych rozmiarów, uszczelniłem poxipolem i kawałkiem rurki spermokurczliwej z klejem insajd (thx Marcinek, zwany też Katamitą). Nie było to niezbędne, poxipol trzymał znakomicie, ale wolałem się zaasekurować. Zwłaszcza, że kawałek niżej jest wtyczka 230V :> Nawiew zapewnia dmuchacz puszczony na ~8,7V (podłączony między 3,3V a 12V na płytce zasilatora). Hałaśliwość żadna. Przymocowany do puszki na finezyjnie wygiętych, gwintowanych prętach M4 (muszę kiedyś przyciąć ten dolny, wystaje nieco poza dmuchacz). 30 stopni na spokojnie, 40 na StarCrafcie. Złączki i wężyki Wreszcie bez cudzysłowu. Wszystkie są firmy Festo, wszystkie pochodzą z kibla, czyli odzysku, czyli mogą w każdej chwili zacząć przeciekać - zamontowane zgodnie z przeznaczeniem przestały po pewnym czasie wyrabiać przy 7 barach, dlatego zostały wymienione na nowe. Stare wygrzebałem z pudełka oznaczonego przez pnemumatyków "nieszczelne", wyczyściłem, posprawdzałem (przy tej "pompce" nie grożą mi żadne bary :>) i wycieków nie ma. Jak dotąd. Moralnie wątpliwy jest tylko kranik - funkel nówka nie śmigana, z pudełka "nowe", żebym miał łatwiej przy napełnianiu i odpowietrzaniu. Cmokaski dla pneumatyków raz jeszcze. Wężyk przezroczysty to jakiś akwariowy ogryzek, średnio kompatylny ze złączkami (minimalnie grubszy). Pozostałe wężyki to Festo, średnica nikczemna, ale głównie takie poniewierały się jako "kiblowe" - najczęściej stosowane, a więc najwięcej ścinków było z tego rozmiaru. No i kompatybilne z "kiblowymi" złączkami. Poza tym darowanemu koniowi nie zagląda się w anus. Czy coś takiego. Tak, woda w nich naprawdę płynie. Poważnie. Konkretniej operowa mieszanka niebieskiego borygo (thx Jacuś) i wody demineralizowanej w proporcjach 50/50. Niewątpliwą zaletą, oprócz pr0 wyglądu, jest niesamowita łatwość komponowania tego w puszce. Koszty: "pompka" 29zł + przesyłka "chłodnica" 9zł + przesyłka "bloczek", złączki, wężyki, teflon, silikon, borygo - kiblowe, darowane lub pomijalne (bo niby na ile wycenić 30cm teflonowej taśmy?) Poxipol - 9,50zł woda demineralizowana - 1,20zł (Lidl jest tani). Całość to około 60zł. Beat me. Jak już składałem toto zusammen, naszła mnie myśl zbrodnicza o wymianie "bloczku" na coś, co swym zasięgiem obejmie też czipset (nie jest to niewykonalne na tej płycie i z tym prockiem). I niech mi ktoś powie, że to nie uzależnia :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 wszystko pinknie ale moim zdaniem za 2-3 miesiące to co trzyma sie na poxipolu rozleci sie albo zacznie przepuszczać. Poza tym podziwiam-bardzo nietypowy i tani kibelek :wink: Takie prawdziwe home-made B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 KOCHAM TWOJE OPISY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zajefajne ;) mały czarnuch mi sie przypomnial ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 pr0 i elo0 nabiera nowego znaczenia wraz z tym kiblem, "bloczek" to prawie strom :lol: fajno fajnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Dokladnie, bloczek rządzi - dla mnie najlepszy element w calym zestawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Chlodzi?? Chlodzi!! Wiec jest fajnie. Mi sie chlodnica podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Między "bloczkiem" a rdzeniem jest pasta Arctique Ceramique ze strzykawque kupiona w Komputronique za 11 pesos. Hehe, ty burżuju... Skąd ty masz czas na zabawę takimi goownami?? Ty co i rusz wyskakujesz z nowymi projektami, a ja nie mam czasu na sprawdzenie wiatraczka przy leciwym R9500@FireGL, czy też różnorakiej innej elektroniki którą przychodziło naprawiać..... yyyy albo zostawmy ten aspekt w spokoju :D... Martwią mnie tylko chłopaku te twoje odbytowe zapędy... Hehe nie no żart, jesteś wielki. Dzięki takim jak ty zwykły polski chło... wróć moder z maluczkim portfelem może poznać smak (no może oczy nacieszyć, bo kto by to lizał) KIBLA No dobra to jakby ktoś chciał obstawiać ile to wytrzyma to na PW :D Opis jak zwykle "wunderba", dołączam się do pozdrowień dla Premiera RP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 nieee.... no elegancko :D hehe zaje fajny ukladzik :) ps. masochista nie jestem wiec opisu nie bede czytal <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perfect'e Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Nie chcę być banalny i napisze: " Pro-elo-super-extra-wybitnie-kolorowy-wspaniały-zajfajny kibelokibel:)". Po normalnemu: Dobra i tania robota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Co powiesz na zwodowanie zasilki i puszczenie calosci pasywnie ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Skąd ty masz czas na zabawę takimi goownami??Sęk w tym, że nie mam. Powstawało to wszystko w bólach i męczarniach przez około 2 miesiące. A że dzisiaj dopiero miałem dzień wolnego, tom złożył, napełnił i zaprezentował. Jakbym naprawdę miał czas, to prezentacja odbyłaby się jakieś 3 miesiące temu. No dobra to jakby ktoś chciał obstawiać ile to wytrzyma to na PW :DNie żartuj w taki okrutny sposób, już mnie tomcat99 nastraszył z tym poxipolem. A pisali tu i tam, że wytrzyma. We shall see. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Jestem pod wrażeniem wkładu inwencji twórczej! czekam na rozwój tego homłejda z niecierpliwością. Twoje WuCe jest naprawdę pr0! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Na prawdę aż miło zobaczyć jakies nietypowe rozwiazania. Cieszy oko. Dużo pracy. Gratulować należy przede wszystkim pomysłowości w wykonaniu bloczka. Widać, daje to satysfakcję właścicielowi. I to jest najważniejsze! Btw, pierwszy chyba zestaw gdzie cena pompki to 50% całego zestawu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) w sumie to jest bardzo bardzo innowacyjne wc ;) a w tym "bloczku" są jakieś atrakcje dla wody? typu piny albo inne? ogólnie ładnie wykonane, pokazałeś że można złożyć wc za mniej niż 100 pln :D ale opis zamiata wszystko xD aha no i żeby Ci służyło jak najdłużej ;) Edytowane 23 Stycznia 2007 przez adzio_tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Bardzo...ladnie to wyglada. Zamierzony efekt uzyskany i git [; Ale male [ot] o wielki alchemiku :arrow: Spojz na jeden kondensator przy slocie. Albo juz wzrok trace albo widze jeden napuchniety kondzior [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Fajny zestawik, trochę mocno wystaje poza górny obrys budy, ale jak Ci to nie przeszkadza to luzik ;] . Jeśli chodzi o teorię Oporów widziałem na forum jeszcze lepszy text: :) : "Te węże mogą tak stłumić przepływ, że Ci proca przymaży" Dodam, że user ten mówił o wężach Cellfast 8/10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 O bloczku napisałem - chamsko rozwiercony na durch wiertłem 12mm. Były jakieś atrakcje, ale raczej dla sprężonego powietrza (choć do tej pory nie wiem, jak oni to zrobili w litym bloku aluminium). Chłodnica wystaje, ale o wiele bardziej sterczy ten fallusik odpowietrznika. Myślałem nad skróceniem chłodnicy o "głowę", ale ponieważ fallusik i tak musiałby sterczeć tam, gdzie sterczy, dałem sobie spokój. Wszystko wygląda teraz jak jakaś nawiedzona lodówka. Orgiusz - ślepyś, są tam dwa napuchnięte kondziory :> Wiem, powinienem wymienić. Wiem też, że mi się nie chce. Dużo ryzykuję? MaSell - zasilatora to nie, i tak się obcyndala, ale chipset północny chętnie. Knuję. Podejrzanie przychylne opinie. Szczerze mówiąc spodziewałem się tęgiego opier...lu, m.in. za wężyki czy "bloczek". Ale że mile łechce to moją próżność, nie będę protestował :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 wężyki mi się akurat podobają kondensatory nie są złe myślę ze nic nie ryzykujesz jak komputer zacznie być niestabilny to wtedy sobie o nich przypomnisz wymienisz i będzie dobrze B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 leze i sie turlam ;] gratki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Nie no nie ma bata na ten kibelek :D ZAJEFAJNY Nie przypuszczalem ze takie osobistosci jak Ty przesiaduja na tym forum... wlasnie sie zaczytuje w "Malego Czarnucha" ;) PS. Podzielam twoje zainteresowania ;) ale troszke bym je jeszcze rozwinal :oops: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ych... to to jeszcze działa :P ?? Weź jonas co to w ogóle ma być?? Dorzuć reza, a ta pompka?? Boże tam coś w ogóle płynie, czy to ful pasiw przepływ wody wywołany dyfuzją i cyrkulacją cieplną?? I te rurki... lewatywe se nimi zrób... Chłodnica jak z polarowskiej campingowej lodówki. I na Boga, oddaj kiblowi co do kibla należy Zadowolony?? :D Kondy wymień przy okazji, ale jak się zacznie "niestabilność" to masz głównego kandydata na winowajcę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opisy :* A kibelek sliczny, nic tylko pogratulowac inwencji tworczej! Pozdrawiam no i czekam na ten magiczny bloczek na NB :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 hehe też pewnie będzie jakiś nie wiadomo skąd wyciągnięty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 ja jestem pod wrażeniem :P wreszcie jakiś sensowny pomysł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 A czemu się nie świeci? :D Bardzo bueno i w ogóle gites. Sądzę, że zmieściłbyś chłodnicę od Żuka na boku obudowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) leze i sie turlam ;] gratki :D Dokładnie :lol2: Gratki dla autora, tak dalej... że się komus chce bawić "z takimi [ciach!]łami" :) btw. @jonas to jest twój komp na codzień czy tylko takie "urządzenie do znęcania się" :lol2: :?: Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Heh, bloczek i cały układ bomba, ale uważaj na Poxipol - zabieram się za przeróbkę Coolrivera 2 i w każdym hydrauliku odradzają ten kleik do kontaktów z ha-dwa-o... Całość to około 60zł. Beat me.No nie ma bata, więcej zabuliłem za grill na chłodnicę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Pomalu. "Bloczek" na NB zamiaruję uczynić sposobem przedziwnym - dosmarkać tamoj większy radiator, przyciąć to, co wystaje, a to co przylega do prockowego aluminium pokryć pastą Arctique Ceramique z Komputronique i tym sposobem odsysać ciepło z NB. Sprytne, choć obawiam się - mało skuteczne. Jak nie świeci? Świeci, dioda "power" na przodzie puszki. Żadnych owadobójczych lampek nie zamierzam uskuteczniać. Iluminacja jest jednak kałowa i nadaje całości wygląd "el0" miast "pr0" :> Jedyne, co mogłoby być lepiej widoczne, to fallusik odpowietrznika. Pompka produkuje takie subminiaturowe bąblątka, które znakomicie robią za wskaźnik przepływu, ulatniając się w tymże fallusiku. Ale że wszelkie świecidełka w tym miejscu będą wyglądać przeokrutnie głupio i rękodzielniczo (w pejoratywnym znaczeniu), dam se spokój. Czemu ma być "do znęcania się"? Całkiem żwawa maszinu, wprawdzie Core 2 Duo na kolana nie rzuci, ale jak dla mnie wystarczy. Niskie wymagania w wielu dziedzinach życia potrafią być błogosławieństwem :> Jeśli teraz kupię jakikolwiek komputer, będzie to na pewno laptop. Tego sobie zostawię jako backupowy, prądożerny nie jest, duży tym bardziej, a zawsze może robić za maszynę do pisania czy okienko do netu w przypadku awarii mobila. Z tym Poxipolem to jakaś paranoja, wyczytałem tu i ówdzie, jaki to świetny klej do kibla i tak dalej. Odszukam ludzi, którzy to pisali, kupię na allegro mundur SSmana i ruszę w kraj, by powiedzieć im za pomocą cegieł na jądrach i elektrycznego pastucha, że okrutnie zbłądzili :> Zobaczymy, uszczelnienia poxipolowe są w takich miejscach, gdzie ewentualny przeciek będzie widoczny natychmiast i nie powinien zbyt wiele zdemolować. Powtórzę się chyba - po tym, co tu nieraz czytałem i widziałem, spodziewałem się naprawdę obfitego plonu opie...olu. Naszykowałem nawet pełne pudło zdechłych kotów, by ciskać nimi w adwersarzy, a tu nic. Teraz mi capi w pokoju :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Z tym Poxipolem to jakaś paranoja, wyczytałem tu i ówdzie, jaki to świetny klej do kibla i tak dalej. Odszukam ludzi, którzy to pisali, kupię na allegro mundur SSmana i ruszę w kraj, by powiedzieć im za pomocą cegieł na jądrach i elektrycznego pastucha, że okrutnie zbłądzili :> Zobaczymy, uszczelnienia poxipolowe są w takich miejscach, gdzie ewentualny przeciek będzie widoczny natychmiast i nie powinien zbyt wiele zdemolować. Powtórzę się chyba - po tym, co tu nieraz czytałem i widziałem, spodziewałem się naprawdę obfitego plonu opie...olu. Naszykowałem nawet pełne pudło zdechłych kotów, by ciskać nimi w adwersarzy, a tu nic. Teraz mi capi w pokoju :> :lol2: :lol2: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol2: :lol2: leże i kwicze :mrgreen: a czy zamiast poxipolu nie lepszy byłby "sylykon" ? ;) nie wiem nie znam sie ;] sry nie doczytałem ;] ale bloczek na silikonie sie trzyma ;) Edytowane 24 Stycznia 2007 przez adzio_tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 nie wężyki,nie chłodnica a flowkillerem jak sądzę jest bloczek zgadłem ? :) p.s. opis wgniata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...