Skocz do zawartości
Ardeni

Złota Karta Sim (zagraniczna) Co To Za Sieć?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, sprawa rozchodzi się o to że mam kom 3310 (wiem, staroć itp, ale nie o to biega).

Komórka pochodzi z zagranicy i była w niej ta złota karta sim. Nie wiem co to za sieć a ta informacja przydałaby mi się do zciagnięcia simlocka z kalkulatorem, bo kabla nimam.

Dołączona grafika

Czy ktoś z Was spotkał się już kiedyś z taką kartą? Sieć jest prawdopodobnie z krajów niemieckojęzycznych, ponieważ w książce telefonicznej są niemieckie imiona (Hans) itp.

Jeśli ktoś wie to proszę o jakieś info i przy okazji - czy znacie jakieś strony z nr identyfikacyjnymi sieci komórkowych zagranicznych?

Dzięki za ewentualne odpowiedzi.

EDIT>

W książce tel znalazłem własnie takie kontakty jak:

Mobil info z numerem 333

a także Saldo - 211

Edytowane przez Ardeni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy na drugiej stronie jest może chociaż jakiś numer koło chipu?

Bo przyznam, że przeszukałem całe gugle wzdłuż i w szerz wczoraj i jakoś nie znalazłem nic za bardzo. Przez chwilę myślałem, że to coś Litewskiego, ale jednak błędny trop chyba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sieć jest prawdopodobnie z krajów niemieckojęzycznych, ponieważ w książce telefonicznej są niemieckie imiona (Hans) itp.

To że są niemieckie imiona, nie oznacza automatycznie, że mamy do czynienia z Niemcami: oprócz Niemiec w rachubę wchodzi bezpośrednio Austria i Szwajcaria (sic!), a pośrednio: Czechy (bardzo mi pasują do Twojego opisu), Włochy (sam mam niemieckich przyjaciół we Włoszech, w Alpach - może mi się uda do niego dodzwonić), Hiszpania (kłania się tu przede wszystkim niemiecka Majorka - a więc sieć hiszpańska), a nie można wykluczyć także Holandii i Danii...

W książce tel znalazłem własnie takie kontakty jak:

Mobil info z numerem 333

a także Saldo - 211

Te numery w żaden sposób nie pasują mi do Niemiec! W Niemczech miałem T-Mobile i Vodafone, ale to nie ten trop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za zainteresowanie tematem, chcę samemu z kalkulatorem odblokować kom, bo nie chcę bulić w serwisie wartość samego sprzętu....

Oblokałem właśnie książke tel w karcie i znalazłem takie cosie:

Aktiekurser - 263

Bank A-ch Havg - 0406645032

Bilbärgning - 912

Väder (SMHI) - 250

A czy na drugiej stronie jest może chociaż jakiś numer koło chipu?

odpowiadam:

lecąc od góry:

89462

04024

00001

04422

07620

60428

I taki trop:

Bateria jest made in Czech Republic

Nie spieszy mi się z tą komórką , ale nie ukrywam że odblokowanie by się przydało :)

dzięki za odpowiedzi jeszcze raz :)

Edytowane przez Ardeni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jedyne co by to mogło być, to Szwedzki Comviq. Jest to taki pre-paid z sieci Tele2. Jeśli znalazłeś telefon w Polsce, to nawet mogłoby na to wskazywać, bo ten pre- paid jest chyba najkorzystniejszym na tamtym rynku (na pewno dla Polaków). Tak tak, nawet grzebałem po forum Szwedzkiej Polonii :lol:

Wpisz sobie "comviq sim" w wyszukiwarce grafiki gugla i popatrz na pierwszą fotkę z drugiej linijki. Twoja fotka jest robiona z lampą więc może stąd taka różnica.

Złota karta by w sumie wsazywała na jakąś "vipowską" wersję/taryfę, ale co ona by robiła w tym zabytku. hhehehs.

Jeśli się udało, to stawiasz mi piwo, bo chwile czasu, to jednak zajęło ;]

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi