Ardeni Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) Jak w temacie, sprawa rozchodzi się o to że mam kom 3310 (wiem, staroć itp, ale nie o to biega). Komórka pochodzi z zagranicy i była w niej ta złota karta sim. Nie wiem co to za sieć a ta informacja przydałaby mi się do zciagnięcia simlocka z kalkulatorem, bo kabla nimam. Czy ktoś z Was spotkał się już kiedyś z taką kartą? Sieć jest prawdopodobnie z krajów niemieckojęzycznych, ponieważ w książce telefonicznej są niemieckie imiona (Hans) itp. Jeśli ktoś wie to proszę o jakieś info i przy okazji - czy znacie jakieś strony z nr identyfikacyjnymi sieci komórkowych zagranicznych? Dzięki za ewentualne odpowiedzi. EDIT> W książce tel znalazłem własnie takie kontakty jak: Mobil info z numerem 333 a także Saldo - 211 Edytowane 23 Stycznia 2007 przez Ardeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 jezeli chodzi ci o niemieckie sieci to znalazlem cos takiego: 26201 Germany T-Mobile 26202 Germany Vodafone 26203 Germany E-Plus Mobilfunk 26207 Germany O2 26213 Germany MobilCom 26214 Germany Quam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 A czy na drugiej stronie jest może chociaż jakiś numer koło chipu? Bo przyznam, że przeszukałem całe gugle wzdłuż i w szerz wczoraj i jakoś nie znalazłem nic za bardzo. Przez chwilę myślałem, że to coś Litewskiego, ale jednak błędny trop chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Sieć jest prawdopodobnie z krajów niemieckojęzycznych, ponieważ w książce telefonicznej są niemieckie imiona (Hans) itp. To że są niemieckie imiona, nie oznacza automatycznie, że mamy do czynienia z Niemcami: oprócz Niemiec w rachubę wchodzi bezpośrednio Austria i Szwajcaria (sic!), a pośrednio: Czechy (bardzo mi pasują do Twojego opisu), Włochy (sam mam niemieckich przyjaciół we Włoszech, w Alpach - może mi się uda do niego dodzwonić), Hiszpania (kłania się tu przede wszystkim niemiecka Majorka - a więc sieć hiszpańska), a nie można wykluczyć także Holandii i Danii... W książce tel znalazłem własnie takie kontakty jak: Mobil info z numerem 333 a także Saldo - 211 Te numery w żaden sposób nie pasują mi do Niemiec! W Niemczech miałem T-Mobile i Vodafone, ale to nie ten trop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Dzięki za zainteresowanie tematem, chcę samemu z kalkulatorem odblokować kom, bo nie chcę bulić w serwisie wartość samego sprzętu.... Oblokałem właśnie książke tel w karcie i znalazłem takie cosie: Aktiekurser - 263 Bank A-ch Havg - 0406645032 Bilbärgning - 912 Väder (SMHI) - 250 A czy na drugiej stronie jest może chociaż jakiś numer koło chipu? odpowiadam: lecąc od góry: 89462 04024 00001 04422 07620 60428 I taki trop: Bateria jest made in Czech Republic Nie spieszy mi się z tą komórką , ale nie ukrywam że odblokowanie by się przydało :) dzięki za odpowiedzi jeszcze raz :) Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Ardeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Obstaje przy Szwecji ;] O ile koncowka www.xxxxxx.se to szwecja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Aktiekurser - 263 Bank A-ch Havg - 0406645032 Bilbärgning - 912 Väder (SMHI) - 250 odpowiadam: lecąc od góry: Jonathan ma rację - jest to Szwecja (se!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Chyba jedyne co by to mogło być, to Szwedzki Comviq. Jest to taki pre-paid z sieci Tele2. Jeśli znalazłeś telefon w Polsce, to nawet mogłoby na to wskazywać, bo ten pre- paid jest chyba najkorzystniejszym na tamtym rynku (na pewno dla Polaków). Tak tak, nawet grzebałem po forum Szwedzkiej Polonii :lol: Wpisz sobie "comviq sim" w wyszukiwarce grafiki gugla i popatrz na pierwszą fotkę z drugiej linijki. Twoja fotka jest robiona z lampą więc może stąd taka różnica. Złota karta by w sumie wsazywała na jakąś "vipowską" wersję/taryfę, ale co ona by robiła w tym zabytku. hhehehs. Jeśli się udało, to stawiasz mi piwo, bo chwile czasu, to jednak zajęło ;] Edytowane 24 Stycznia 2007 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Działa !!! Dzięki wielkie :) :D narcyz - Jak będe w wawie przelotem to oczywiście ;) http://www.gsmcenter.pl/pg.php?tid=88 - tutaj znalazłem kod operatora :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...