Skocz do zawartości
Rocky

Duron700

Rekomendowane odpowiedzi

Mam durona 700 mhz i plyte K7VAT. Nigdy nie podkrecalem procesora, nie wiem jak to sie robi i wogole. Probowalem zrobic tak jak pisali w instrukcji od plyty glownej (jakis mnoznik przestawic 4 zworkami) wiec wziolem 12,5 ale komp sie nie chce uruchamiac przy tym. Nie uruchamia sie w zadnym ukladzie poza... 5x :/ No wiec cos tu jest nie tak Potem wszedlem na Tom's Hardware ale tam nic ciekawego nie znalazlem bo gostek raczej dla zaawansowanych pisal a ja wogole nie kumam jakie nozki FID gdzie i jak. Wszedlem wiec do BIOSu wybralem Frequency/voltage control" i ustawilem CPU/PCi clock na 133/33 mhz. Komp sie OCZYWISCIE nie chcial uruchomic. Musialem wyczyscic CMOS. potem sprobowalem na 100/26 czy cos takiego i tez sie nie uruchomil chociaz to podstawowe ustawienie! Dopiero na 95 /costam sie normalnie uruchomial ale to ustawienie jest mniejsze niz "default". Co jeszcze moge zrobic, lub co zle zrobilem ze komp nie chce sie dac podkrecic? wielkie THX ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do podkrecania trzeba jednak troche podstawowej wiedzy, przestawiajac zworki na "chybil trafil" mozesz sobie klopotow narobic :(

Wiec radze najpierw troche o tym poczytac i dopiero brac sie za krecenie.

PS duron700 powiniec chodzic na mnozniku x7 a nie x5 tak sobie mysle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...