Gość mariush190 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Witam!! Mój starszy kupił sobie używany GPS navman F20, przywieziony z angli.. dał chyba niewiele bo 250zł Do GPSa dostał jeszcze ładowarke i mocowanie do samochodu... W temacie GPS jestem totalnie zielony! Nie znam się na tym wogle, troche poszukałem na google ale to nie wiele zmieniło. Chodzi o to, żeby GPS miał polskie menu i polską mape, ale totalnie nie wiem jak to zrobić. Jest slot na karte SD/MMC bodajże. Moje pytania..: -Czy oprogramowanie typu tomtom i podobne działają na zasadzie systemu operacyjnego użądzenia?? Że jak wgram polskiego tomtoma (o ile to mozliwe) to obsługa użądzenia będzie po polsku?? -Czy do tego użądzenia jest wymagana zewnętrzna antena?? < na to pytanie nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. -Jakie oprogramowanie najlepiej kupić? Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi, Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 -Czy oprogramowanie typu tomtom i podobne działają na zasadzie systemu operacyjnego użądzenia?? Że jak wgram polskiego tomtoma (o ile to mozliwe) to obsługa użądzenia będzie po polsku?? Tom Tom navigator 5 jest po polsku i gada po polsku. Potrzebuje oprogramowania Windows pocket CE. By zainstalowac pełnego Toma potrzebujesz 2 GB karte... Ale soft Gps-u moze byc dedykowany pod urzadzenie i wtedy jedynie moze ci pomoc tylko soft dedykowany do urzadzenia ( mapy ) a z tego co widze to urzadznie jest podobne jak urzadzenia Tom Tom i lipe widze w tym przypadku by wgrac np Automape XL... -Czy do tego użądzenia jest wymagana zewnętrzna antena?? < na to pytanie nigdzie nie znalazłem odpowiedzi Niekoniecznie wiekszosc urzadzen portable ma wbudowana antene wyjatkiem sa gps wbudowane na stałe do samochodu (choc np Mio P350 i P550 ma mozliwosc podłaczenia zew anteny Fujitsu siemens tez..) Twoj navman ma mozliwosc podłaczenia zew anteny i ma wbudowana w siecie ( koszt ant to okolo 200zł) Jakie oprogramowanie najlepiej kupić? Dedykowane pod urzadzenie nic innego ci nie pozostaje... ciekawe czy sa wogole mapy na polske... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...