Bulizzor Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Witam Zaobserwowałem ostatnimi dniami pewien problem z moim kompem. Otoz coraz czesciej nie wyłącza sie wylaczajac go przez START->WYŁĄCZ lecz wylacza sie sam monitor a komputer dalej chodzi i musze 4 sekundy przytrzymywac przycisk POWER zeby go wylaczyc. Zapewne wina jest zasilacza wiec chcialem spytac czy mam sie zacząć bac ;P ze w koncu zasilacz zacznie mi wydziwiac jakies bajery i mi cos spali na plycie głownej czy olać ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ustawienia ci się pokopały najpewniej ;) Szczerze mówiąc nie do końca pamiętam gdzie to było...ale: chyba tak: Właściwości ekranu->wygaszacz ekranu->zasilanie->zaawanasowane->i tam chyba powinien być tryb pracy czy coś takiego, pamiętam, że z dwóch do wyboru zmieniałeś na drugą opcję ;-) wtedy komp sam się wyłancza. Jeśli to nie tam to czekaj aż ktoś wskaże ścieżkę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 raz sie wyłączy raz nie wiec to chyba nie to - nic nie zmienialem zreszta w tych opcjach no moze poza wyłączeniem hibernacji by zaoszczedzic miejsce na dysku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Panel sterowania :arrow: Byc moze masz jeszcze w BIOSie ustawione zeby przechodzil w STAND BY zamiast OFF ( lub podobnie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 mam tak jak pokazałeś...moze windows wariuje :) tak jak mowiłem raz sie uda a raz sie musze schylić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Kiedy robiłeś reinstal windy? Co ostatnio instalowałeś? Jakiś proces pewnie raz na jakiś czas się wiesza. System wyłączy inne a na tym wisi i stąd problem. OT. Co masz za zasilacz że cchesz się bać? :) Dobrych watów nigdy za wiele:D Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zasilacz L&C 300W :lol2: :banana: :mrgreen: ale jezeli to nie wina zasilacza (tego chłamu) to kiedys jak nie bede mial co robic zrobie formata i spokoj :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clockwork_orange Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 nie chce zakladac nowego tematu... mam podobny problem,tyle,ze moj komp nie widzi hdd po restarcie,natomiast po wylaczeniu,tak inna rzecz ,ze nie zawsze chce sie zamknac,slychac wiatraki,ale hdd nie-power i wylacza wszystko sprawdzilem,kompa rozebralem i zlozylem,rejestry czyste,system reinstalowany 2mc temu, jedynie gra byla zainstalowana zasilacz 320w-dell'owski+pIV 1.4+r9550,wiec nie powinno byc problemow z zasilaniem bede wdzieczny za sugestie, bo problem jest... upierdliwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 A jakie mobo? Może nowszy bios poprawił by problemy po resecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clockwork_orange Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) problem w tym,ze to dell'owska przerobka intel d850e skt423 :),nie ma polowy zworek i innych elementow,inne zasilanie-specjalna 4-pinowa wtyczka i zasilacz trend?(z tego co wyczytalem,raczej dobre zasilacze byly w dellach,noname) jak dotad wszystko chodzilo ok, bywaja dni,ze wylacza sie normalnie a sa ,kiedy nie chce i tylko power pomaga... od jakiegos tygodnia nie moge resetowac,wogole... ani z pulpitu,ani po instalacji,ani przyciskiem reset ps.zapomnialem... bios jest najnowszy z 2001:) A09 4.06 rev.1.11.1170 phoenix szukalem w necie czegos nowszego ,jest -platny,ktory nic nie zmienia-za stara platforma Edytowane 25 Stycznia 2007 przez clockwork_orange Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sersky Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Mam dokładnie taki sam problem z moim kompem i powiem Ci stary, że mam go już spoooory czas. Na początku było tak, że też czasem wyłączył się normalnie, a czasami trzeba było cisnąć powera :] Czego ja nie robiłem, żeby temu jakoś zaradzić. Wymieniełem w kompie wszystko oprócz proca. I nic nie pomogło. Wsadziłem procka w kompa kumpla i z jego kompem zaczęło się to samo. Obecnie jestem juz do tego przyzwyczajony. Teraz już za każdym razem muszę go wyłączać z powera. Kwestia przyzwyczajenia :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clockwork_orange Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 teraz zobaczymy ... kupuje adapter na 478 i wsadzam pIV 2.0 ,zobaczymy , co sie zmieni... gorsza sprawa, nic zrobic nie moge z fsb-100,zablokowane ze wzgledu na rambusy moge zmiienic vcore,ale czy cos to da ? watpie, po za wieksza temperatura... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...