Nerevar Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Oddałem tamtego niekompatybilnego Pinnacla o ktorym topic jest kilka miejsc nizej, musze kupić karte TV, zdecydowałem że będa ze stajni leadteka sa chwalone ponoc z reszta dosc mam jakichs "ananasów" dosłownie ;) tańszy : http://www.allegro.pl/item158346556_salon_...eo_in_wawa.html droższy http://www.allegro.pl/item157444849_salon_..._2_fv_wawa.html wiem że ta droższa sprzętowo koduje do mpeg-2, i ponoc odciaza procka ale tym sie nie martwie sprzet mam mocny , czy poza tym są jeszcze jakies roznice w jakiesci obrazu / nagrywania ? bo nie wiem czy oplaca sie doplacac 100 zł (lub wiecej kupujac w lokalnym sklepie :/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Bierz tansza wersje za taki bajer doplacac 100zl to przesada, tym bardziej ze masz dosc mocny sprzet i nie bedzie problemow z tym. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 a jakościowo w odbiorze TV nie ma róznicy ? bo mi o to głównie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Co byś nie kupił obra będziesz miał taki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 okej to biore ta tansza :) dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Przy twoim sprzęcie będziesz odbierał i nagrywał w pełnym PAL-u. Karta TV to pierwsze kroki w temacie obróbka, kompresja video. Tuner TV mam już od kilku lat i nie wyobrażam sobie komputera bez tego urządzenia, :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 a teraz zupelnie z innej beczki mam monitor lcd na tunerach nie znam sie nie mialem a mam zamiar kupic tego Winfast Tv2000 Xp Rm czy te karty beda odtwazac obraz na monitoze w jakiejs konkretnej swojej rozdzialce czy w natywnej monitora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawleka Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Pytanie dotyczące tej samej karty co przedmówca LEADTEK WINFAST TV 2000XP RM - 96 PLN http://allegro.pl/item158840436_leadtek_wi...wy_gwar_fv.html Tunerek w sumie kosztuje 96 zł, mi potrzeba w sumie tylko aby można było pooglądać TV od czasu do czasu i radia posłuchać. Sprzęt mam nie najgorszy, P4 2.4 gHz, 512 ram, HDD Samsung SATA II 200 gb, Geforce 5600 256 mb Leadtek chodzi mi też o to aby nie obciążał zbytnio sprzętu, bo często ja sam go obciążam prawie do granic uruchomionymi aplikacjami ( photoshop, 3dsmax, flash ) i głupio by było jakby radio zaczęło przycinać :) proszę o opinie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Karta będzie odbierać maksymalne z rozdzielczością 768x576, Na monitorach LCD obraz jest taki ziarnisty i nic się z tym nie zrobi. Można to zaobserwować na telewizorniach LCD czy plazmach, Najlepszy odbiór jest na monitorach kineskopowych, ale te już odchodzą do legendy. Co do obciążenia procka w moim przypadku po pokazuje zrzuty ekranu przy normalnym odbiorze i nagrywaniu. Przy zegarze programy uruchamiane w tle @zawleka będziesz miał odbiór do 50% (obciążenie kompa)przy obiorze i do 100% przy nagrywaniu Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 zawleka: Ten tuner nie ma radia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...