nevision Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam ! Posiadam procesor Athlon X2. Kupiłem na niego wentylator ARCTIC-COOLING FREEZER 64PRO ( http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=80&disc= ). Zaniepokoiła mnie jedna rzecz, mianowicie: miedziana podstawka przylegająca do procesora JEST MNIEJESZA NIŻ SAM PROCESOR, czyli po bokach wystaje nam goła, niechłodzona powierzchnia procesora. Szczerze mówiąc pierwszy raz się z czymś takim spotykam w przypadku CPU. Jest podobny motyw w przpadku chłodzenia chipsetu Pentagramem NP-40, ale w jego przypadku jakoś mnie to nie przeraziło, nie wiem czemu 8) Czy tak może być? Ja jeszcze żyje czasami Socket A, że całe jądro musi być ładnie pokryte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 ale jądro procesora nie jest tak duże jak "beret", który go okrywa. nie masz się co bać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevision Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) ale jądro procesora nie jest tak duże jak "beret", który go okrywa. nie masz się co bać. Na jądrach mam po 30 stopni, ale nie wiem, czy cos innego sie nie przegrzewa. Nie ma może ktoś zdjęcia wnętrza tego procesora i jeszcze zaznaczonych punktow, gdzie są zewnętrzne napisy na nim? Edytowane 24 Stycznia 2007 przez nevision Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Na jądrach mam po 30 stopni, ale nie wiem, czy cos innego sie nie przegrzewa. Nie ma może ktoś zdjęcia wnętrza tego procesora i jeszcze zaznaczonych punktow, gdzie są zewnętrzne napisy na nim? Zastanawiałeś się gdzie takie zdjęcie może być choć chwilkę? Gdzie poszukałbyś na forum najpierw? Czy sądzisz, że temat p.t. "Athlon X2 - Wszystko o dwurdzeniówkach AMD" może być dobrym miejscem do początku poszukiwań? Niesamowite - tam też owe poszukiwania skończysz. <_< Nic innego się nie przegrzewa - "czapka" to tylko odpromiennik ciepła i nic się niczemu nie stanie przy Freezerze. Pozdrawiam Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevision Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 OK, zobaczyłem obrazek. Serdeczenie dziękuję, uspokoiliście mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...