Skocz do zawartości
nevision

Athlon X2 I Arctic-cooling Freezer 64 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Posiadam procesor Athlon X2. Kupiłem na niego wentylator ARCTIC-COOLING FREEZER 64PRO ( http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=80&disc= ).

Zaniepokoiła mnie jedna rzecz, mianowicie: miedziana podstawka przylegająca do procesora JEST MNIEJESZA NIŻ SAM PROCESOR, czyli po bokach wystaje nam goła, niechłodzona powierzchnia procesora. Szczerze mówiąc pierwszy raz się z czymś takim spotykam w przypadku CPU. Jest podobny motyw w przpadku chłodzenia chipsetu Pentagramem NP-40, ale w jego przypadku jakoś mnie to nie przeraziło, nie wiem czemu 8)

Czy tak może być? Ja jeszcze żyje czasami Socket A, że całe jądro musi być ładnie pokryte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jądro procesora nie jest tak duże jak "beret", który go okrywa.

nie masz się co bać.

Na jądrach mam po 30 stopni, ale nie wiem, czy cos innego sie nie przegrzewa.

Nie ma może ktoś zdjęcia wnętrza tego procesora i jeszcze zaznaczonych punktow, gdzie są zewnętrzne napisy na nim?

Edytowane przez nevision

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jądrach mam po 30 stopni, ale nie wiem, czy cos innego sie nie przegrzewa.

Nie ma może ktoś zdjęcia wnętrza tego procesora i jeszcze zaznaczonych punktow, gdzie są zewnętrzne napisy na nim?

Zastanawiałeś się gdzie takie zdjęcie może być choć chwilkę? Gdzie poszukałbyś na forum najpierw? Czy sądzisz, że temat p.t. "Athlon X2 - Wszystko o dwurdzeniówkach AMD" może być dobrym miejscem do początku poszukiwań? Niesamowite - tam też owe poszukiwania skończysz. <_<

Nic innego się nie przegrzewa - "czapka" to tylko odpromiennik ciepła i nic się niczemu nie stanie przy Freezerze.

Pozdrawiam

Edytowane przez Labovsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi