Voltar Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Yello! Ze względów praktycznych (pasywna chlodnica rurowa zamontowana w... biurku) potrzebuję stworzyć sobie możliwość łatwego odcinania tejże chłodnicy od reszty układu. Zwykła przelotka wychodzaca slotem PCI nie jest zamykana, a ja potrzebuję zaworu od strony komputera i, właściwie, również od strony wężów prowadzących do chodnicy (ot, żeby woda się nie wylała :mur: ). Czy ktoś ma coś takiego? Jaki rodzaj zaworów? Podejrzewam, że są potrzebne w sumie 4 zawory (po 2 na wąż...); jeśli tak, to jakie? I drugie pytanie; czy do WC można stosować złączki z instalacji pneumatycznych? Dzięki za ewentualne wsparcie w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Zawór podwójny rozłączny może coś takiego?tylko,tyle ze imo drogie... a z tą pneumatyką to nie wiem... Edit: Podobno takie zawory można kupić w Castoramie, ale innej firmy. Edytowane 24 Stycznia 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) http://www.elektro-automatic.com.pl/catalo...?cPath=36_53_73 poza tym to mają wiele ciekawych innych złączek i nawet tanio, można kupić grodziową za tyle, ile kosztuje w sklepach z wc skręcana obrotowa, więc IMO ciekawie. Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Diverse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Z tego co sie orientowalem, to te hydrauliczne obustronnie odcinajace zlaczki maja strasznie maly przeswit, sa chyba bardziej pod gaz pomyslane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 I drugie pytanie; czy do WC można stosować złączki z instalacji pneumatycznych?Można, cały mój kibel jest na pneumatycznych częściach. Obustronnie odcinającej złączki ktoś szukał w temacie o zwodowaniu serwerowni czy coś takiego. Nie pomnę już, jakie dokładnie, ale znalazł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Jeśli Cię to urządzi to mam dwie takie złączki pneumatyczne FESTO ale na wąż 6/8 i gdzieś jedną 8/10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltar Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zawór podwójny rozłączny może coś takiego?tylko,tyle ze imo drogie... a z tą pneumatyką to nie wiem... Edit: Podobno takie zawory można kupić w Castoramie, ale innej firmy. Dzięki za informację, zajrzę do castoramy na początek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...