forestus Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Mam problem z Toshiba Satellite A50-106. Po przeinstalowaniu systemu operacyjnego próbowałem zainstalować Toshiba Power Saver. Moje wszelkie próby zainstalowania tego programu kończyły się porażką. Próbowałem kilka wersji w kilku językach niestety bez skutku. Zawsze wyrzucało mi w Panelu Sterowania, że nie mam uprawnień. Postanowiłem przeinstalować system z załączonego DVD-ROM Product Recovery. Po włożeniu tej płytki padło mi coś z baterią i teraz przy starcie systemu wyskakuje mi coś takiego: **** RTC battery is low or CMOS checksum is inconsistent **** Press [F1] to set Date/Time. Co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 sprawdzic /podmienic baterie bo suma kontrolna sie nie zgadza, i przywrocic w biosie default bios (czy jakos tak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forestus Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 sprawdzic /podmienic baterie bo suma kontrolna sie nie zgadza, i przywrocic w biosie default bios (czy jakos tak) a gdzie szukać baterii?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 najpierw to rozkrec lapa a tam znajdziesz takie okragle srebrne cóś włożone w z reguly czarna podstawke to jest wlasnie owa bateria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Po włożeniu tej płytki padło mi coś z baterią i teraz przy starcie systemu wyskakuje mi coś takiego: **** RTC battery is low or CMOS checksum is inconsistent **** Press [F1] to set Date/Time. Co z tym zrobić? I jak wciśniesz to F1 i ustawisz prawidłową datę i czas to dalej Ci to wyskakuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forestus Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 I jak wciśniesz to F1 i ustawisz prawidłową datę i czas to dalej Ci to wyskakuje ? Rusza Windows. Ale gdy ponownie uruchamiam system problem się powtarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Rusza Windows. Ale gdy ponownie uruchamiam system problem się powtarza.Zatem ewidentnie kwestia bateryjki - trzeba wymienić, tak jak koledzy powyżej radzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...