Massimo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Siemka, tak jak w temacie mam problem z (chyba) subwooferem, otóż wczoraj wieczorem (opiszę wszystko szczegółowo) grałem w pewną grę online we flashu, nacisnąłem przycisk s aby wyłączyć w niej dźwięk, po 15 minutach gry wyłączyłem monitor oraz głośniki i poszedłem przed TV, wróciłem włączyłem głośniki, włączyłem muzykę (w Windows Media Player) i nic nie słyszałem.... Docisnąłem kable, odłączyłem je i podłączyłem jeszcze raz i dalej nic, po jakimś czasie głośniki ponownie zaczęły działać od 21 od ok. 23:30 wszystko ładnie śmigało, poszedłem spać rano się obudziłem i .... znowu to samo. Kiedy przekręcę ten regulator głośności na max słyszę charczenie, i dodam jeszcze że przez długi okres czasu kiedy włączałem głośniki to na samym początku charczały gdy zwiększałem głos lub go zmniejszałem. Czy ktoś już się spotkał z takim problemem oraz czy możliwym jest że subwoofer został w jakiś sposób uszkodzony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Siemka, tak jak w temacie mam problem z (chyba) subwooferem, otóż wczoraj wieczorem (opiszę wszystko szczegółowo) grałem w pewną grę online we flashu, nacisnąłem przycisk s aby wyłączyć w niej dźwięk, po 15 minutach gry wyłączyłem monitor oraz głośniki i poszedłem przed TV, wróciłem włączyłem głośniki, włączyłem muzykę (w Windows Media Player) i nic nie słyszałem.... Docisnąłem kable, odłączyłem je i podłączyłem jeszcze raz i dalej nic, po jakimś czasie głośniki ponownie zaczęły działać od 21 od ok. 23:30 wszystko ładnie śmigało, poszedłem spać rano się obudziłem i .... znowu to samo. Kiedy przekręcę ten regulator głośności na max słyszę charczenie, i dodam jeszcze że przez długi okres czasu kiedy włączałem głośniki to na samym początku charczały gdy zwiększałem głos lub go zmniejszałem. Czy ktoś już się spotkał z takim problemem oraz czy możliwym jest że subwoofer został w jakiś sposób uszkodzony? Być może jest zwalony potencjometr, to częsty problem w głośnikach Creative, można znaleźć na allegro za pare zł. Subwoofer też mógł paść, jego też można kupić na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Massimo Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Głośniki już działają ....... Myślałem że to coś może z prądem nie tak, tzn. z gniazdkiem bo gdy podłączyłem do niego radio również przestało wydawać z siebie dźwięki, wyświetlacz działał :) więc zaniosłem głośniki do innego pokoju, innego gniazdka, podłączyłem..... nie działa. Zawiedziony, chcąc odłączyć kabel, przez przypadek uderzyłem ręką w subwoofer..... zadziałał <lol>. Ogólnie rzecz biorąc nie wiem co było nie tak, ale cieszę się że działa :) Temat można zamknąć/usunąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 jak wiadomo w subie jest wzmacniacz. moze jakas czesc/kabelek jest odlutowany i raz styka a raz nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...